Metal Gear Solid

Publicerad 2013-08-27 16:36:00 i Retro, Spelsamling,

Nu var det nästan två hela veckor sedan jag sist uppdaterade retroavdelningen och spelsamlingen här på bloggen, jag tycker därför att det nu är på tiden. Så varför inte ta en närmare titt på Metal Gear Solid till Playstation 1 ?
Här har vi mitt alldeles egna exemplar, i all sin skönhet ;) Det kostade dessvärre på tok för mycket pengar... så går det när man har dålig koll. 
Metal Gear Solid till Playstation 1 fick en WorldWide launch i september 1998. Det är det tredje spelet i serien och utspelar sig ca 10 år efter första Metal Gear-spelet och 6 år efter det andra spelet - Snakes Revenge.
 
Precis som de två första spelen utvecklades även detta av Konami, med Hideo Kojima som producent. Den stora skillnaden mellan de två första spelen och detta är grafiken, spelet släpptes trots allt under den stora 3D-eran, då nästan alla spel hoppade på 3D-tåget. Utöver grafiken fungerar spelet mer eller mindre som en perfektionerad version av sina föregångare. Kojima var noga med att det låg stor fokus på gameplay, handling, dramatisering och skådespeleri, för att försäkra sig som att spelaren verkligen trodde på den värld som han och hans team skapat.
 
Kojima var 110% engagerad i projektet och såg till att alla i teamet tillsammans strävade efter att skapa det bästa Playstation-spelet någonsin. Vilket slutprodukten sannerligen talar för. Metal Gear Solid fick nämligen ett genomsnittligt betyg på 94% och har sedan dess inte bara fått utmärkelser från Guiness World Rekords utan även blivit känt som spelet som introducerade Stealth-genren till den stora massan.
 
Personligen har jag både upplevt och återupplevt spelet många gånger, men då framförallt genom den ypperligt utförda remake som så småningom landade på Gamecube. Jag skulle nog vilja säga att remaken är ett av de bästa spelen till Gamecube, och därmed även tillägga att orginalet definitivt skulle kunna vara det bästa spelet till Playstation 1. 
 
 
"Ha ha, I told you. The real me is no match for the legend."
 
Solid Snake - Metal Gear Solid
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela