Det nalkas Tv-spels-helg :D

Publicerad 2014-01-31 19:45:00 i Allmänt,

Efter en relatvit lugn vecka på BTH med rätt mängd plugg och rätt mängd fritid tänkte jag avsluta med en riktigt slapp och skön Tv-spels-helg. Under veckan har jag visserligen funnit tid till att sitta vid de spel jag kännt för, dvs. både Luigi's Mansion 2 och den nya Walkthroughn, Pikmin 3. Men nu när helgen äntligen är här och det för en gångs skull inte är något speciellt planerat, tänkte jag göra ett riktigt djupdyk i båda spelen. Framförallt för att det oftast inte hinner bli speciellt många så kallade djupdyk i vanliga fall... om vi nu inte räknar den rätt så nyligen avslutade jule-tiden förstsås ;) 
 
Pikmin 3 har jag förvisso redan spelat igenom två gånger sedan tidigare, första gången som en slentrianmässig första genomspelning och andra gången som en "Speed-run-genomspelning" som inte blev riktigt så lyckad som jag tänkt mig. Det är framförallt känslan av att jag kan lyckas mycket bättre än vad jag gjorde sist som gör det lockande att spela igenom en tredje gång.
Det är dessutom ett riktigt bra spel att göra en speed-run på, då hela spelets upplägg faktiskt kretsar kring bra planering och någon form av tidspress. Det är i korthet precis det en speed-run också gör, vilket gör Pikmin 3 väldigt belönande att göra speed-runs på. Nu är jag ingen mästare kanske, men jag antar att jag är tillräckligt kunnig för att lyckas göra en simpel Walkthrough på ett rätt så få antal dagar :)
 
 
När det kommer till Luigi's Mansion 2 kan jag säga att det under de två till tre första timmarna har varit väldigt svårt att slita sig. Stämningen är - som jag skrev i inlägget om Luigi's Mansion 2 - oerhört påtaglig, och som jag nu märkt, i många fall bättre än vad den var i föregångaren på Gamecube. Det är nog förmodligen också den något intensivare stämningen som gör det svårt att lägga spelet ifrån sig.
Utöver det så tycker jag också att det är rätt så tilltalande att springa omkring i sitt eget tempo och leta efter både guldtackor, sedlar och guldmynt för att få upp bonuspoängen, och samtidigt möjlighet att uppgradera Poltergusten. Själva "skatt-jakten" är jag glad över att de gjort lite mer betydelsefull, samtidigt som de behållt den sköna känslan av att hitta alla mynt och sedlar. 
 
Det är nog nästan lite svårt att redan nu säga vad det är som gör Luigi's Mansion så bra, utan att ha spelat mer än ett par tre timmar. Men om jag nu skulle försöka formulera det jag hittills upplevt så skulle jag nog vilja kalla det hela för Nintendo-magi ; )
 
 
"Luigi! What’s wrong with you, boy! Are you chickening out? Get to the Cellar!"
 
Professor E. Gadd - Luigis Mansion 2
 

Whirling-Walkthroughs - Pikmin 3

Publicerad 2014-01-30 13:50:00 i Whirling-Walkthroughs,

Sista delen av Pixeljunk Shooters Walkthrough lades upp på Youtube så sent som igår och vad det innebär är att det nu nalkas en ny Walkthrough på GamingForLifes Youtube-Kanal. Just därför hittar ni just nu de två första avsnitten på en ny Walkthrough av Pikmin 3 på kanalen :)
Tanken är att jag under Walkthroughn ska se till att visa vart man finner alla "hemigheter" och på så vis bli 100% färdig med spelet innan jag når sista bossen. Det är också tänkt att jag ska försöka klara detta på mindre än 25 "Pikmindagar" (dvs. dagar i spelet), men om jag inte lyckas med detta så garanterar jag att bli färdig på mindre än 30 "Pikmindagar"
 
 
Här hittar ni de två första avsnitten:
 
 
 
"Large quantities of Piktamin U detected!"
 
S.S. Drake - Pikmin 3
 

Super Smash Bros. Brawl

Publicerad 2014-01-28 20:59:00 i Retro, Spelsamling,

Som ni säkert minns har jag predikat mer än en gång om hur bra jag tycker Smash Bros-serien är, som jag tidigare nämnt så finns det på tok för mycket gott att säga om denna spelserie, för att inte tala om alla goda minnen... Det är nästan så att det känns lite vemodigt att slutligen nå den hittills sist utgivna delen i spelserien och helt plötsligt inte ha någon direkt anledning att fortsätta skriva om de äldre delarna i serien.
 
Det är i vilket fall som helst dags att ta en titt på den hittills sist utgivna delen i spelserien, vare sig jag vill eller inte. Och för att hylla spelet lite extra har jag valt att flasha med hela samlingen på en gång, både i film och foto-format. ; P
Super Smash Bros. Brawl är kanske inte riktigt lika flitigt spelat som Melee, men jag och min bror har likväl spelat det kontinuerligt sedan det släpptes år 2008. Om vi gått över 1000 timmar än är dock tveksamt, men en sak är säker och det är att vi har haft kul, även om det funnits en del mindre distraktionsmoment att klaga på.
De distraktionsmoment jag syftar på är förstås den slumpmässiga snubblingen och det något nedsaktade tempot, vilka förmodligen ensamma bär skulden för hur mycket mindre Brawl det blivit i förhållande till Melee. De som har spelat både Brawl och Melee vet säkerligen vad jag talar om och känner förmodligen precis likadant som jag angående denna så kallade slump-snubbling, samt det något långsammare tempot. 
 
Att ett nedsaktat tempo kan vara frustrerande för de som är vana vid spelet säger kanske sig självt, frågan är väl snarare vad snubblingen innebär för problem. Och vad det innebär är precis exakt vad det låter som, den får alla karaktärer i spelet att snubbla på ren och skär slump, men det sker förstås oftast när man som minst anar det och helst när det kan vara till störst skada. Vilket inte är ett dugg kul när man är mitt upp i en hetsig strid mot sin äldre eller yngre bror, det kan kort sagt leda till både den ena och andra svordomen, vare sig man vill eller inte.
 
Hur som helst är snubblingen mer eller mindre roten till allt ont i Brawl, eller snarare så gott som det det enda onda i Brawl. Trots det ligger spelet mig minst lika varmt om hjärtat som Melee, för det finns trots allt inget annat att klaga på när det kommer till Brawl. Det är i övrigt faktiskt en enda stor förbättring på allt vad serien tidigare haft att erbjuda, både när det kommer till musik, karaktärer, spellägen, och så vidare. Det besitter till och med ett hyffsatt intressant singleplayerläge som tar omkring åtta till tio timmar att klara av första gången igenom, samt ca 700 stickers, ca 500 troféer och ca 250 låtar att samla.
 
Spelet ligger trots en och annan mindre brist som sagt väldigt högt upp på min personliga lista, så utöver de två olika exemplaren av Brawl som ni ser på de två första bilderna har jag även kostat på mig en guide till spelet, såhär sex år efter dess debut. 
Jag köpte den begagnad så den är kanske inte i bästa skick, men jag gillar den ändå ; )
Utöver mig som ett garanterat fan har Nintendo, med Smash Bros, dragit med sig ett rätt så stort antal spelare som verkar vara minst lika intressserade av vad serien har att erbjuda. Detta märks framförallt på de försäljningssiffror som det senaste tilskottet i serien har. Brawl har nämligen sålt omkring 12 miljoner exemplar världen över och slår därför med rena försäljningssiffror många andra exklusiva AAA-titlar på övriga plattformar. Som ren jämförelse har exempelvis Gran Turismo 5 på Ps3 sålt omkring 11.5 miljoner exemplar och Gears of War 2 på Xbox 360 sålt omkring 6.5 miljoner exemplar. 
 
Nintendo verkar även ha fått med sig större delen av världens alla recensenter, då det rent betygmässigt inte heller ser speciellt illa ut. Spelet ligger nämligen på ett genomsnittligt betyg på omkring 93% i dagens läge och har på en del håll till och med tilldelats en och annan tio-poängare.
Nintendo och Smash bros har, som ni kanske märker, satt sina spår. Faktum är dock att det är något jag är väldigt glad över, för hade det inte varit för att Nintendo - med Smash Bros och övriga titlar - visat vad spel kan åstadkomma hade jag kanske inte varit ett dugg intresserad av att uppleva allt det spelindustrin har att erbjuda idag. Även om jag har en svag känsla av att jag kanske hade fastnat i spelträsket på ett eller annat vis ändå ; ) 
 
Sist men inte minst tänkte jag bjuda på ett litet klipp som visar de Smash Bros-relaterade prylar jag samlat på mig under åren. 
Det är kanske inte så mycket, men det är likväl en av de delar i samlingen som jag är nöjdast med :)
 
 
"Come back when you can put up a fight."
 
Meta Knight - Super Smash Bros. Brawl
 

Luigi's Mansion 2

Publicerad 2014-01-27 21:59:00 i Allmänt, Spelsamling,

I helgen återbesökte jag Gamestop för att försöka komma över lite fler billiga spel, dessvärre lyckades jag inte göra riktigt så bra affärer som sist. Men även om jag inte lyckades komma över så många spel som jag kanske önskade så kom jag likväl hem med ett begagnat exemplar av ett av förra årets storspel på 3DS, nämligen Luigis Mansion 2.
Av någon anledning spelade jag aldrig det under förra året, trots vetskapen av hur bra alla verkade tycka det var. Spelet fick trots allt ett genomsnittligt betyg på omkring 85 % och blev mer eller mindre utsett till det första spelet som gjorde det värt att äga en 3DS. Att jag som Nintendo-fantast inte köpte det är med andra ord rätt konstigt :P
 
I vilket fall som helst har jag precis påbörjat äventyret och är hittills riktigt imponerad av atmosfären som infinner sig. Det är enormt mycket detaljer i såväl musik som ljudeffekter och omgivning, allt sammarbetar i perfekt harmoni och bidrar med en närapå perfekt stämning. Sedan att grafiken går hand i hand med det musiken och ljudeffekterna lyckas åstadkomma gör ju inte saken sämre.
 
Utöver det så känns både kontroll och upplägg tillräckligt likt spelets föregångare för att det ska gå snabbt att komma in i, samtidigt som det likväl erbjuder tillräckligt många förbättringar för att tillföra något nytt och fräscht. Det ska med andra ord bli riktigt intressant att se vad som väntar lite längre in i äventyret och om den stämning som hittills infinner sig håller i sig :)
 
 
"If I told anyone else, they'd have me committed."'
 
Professor E. Gadd - Luigis Mansion
 

Youtube-tips: Satchbag's Goods

Publicerad 2014-01-26 22:18:00 i Youtube-tips,

Ni känner kanske igen att jag under något av mina tidigare Youtube-tips nämnt hemsidan Normalboots.com? Om ni gör det så kanske ni också vet att det finns en hel del kul att hitta på denna sida... i alla fall om man är spelintresserad.
 
Hur som helst finner ni även helgens Youtube-tips - Satchbag's Goods - på Normalboots.com. Och precis som alla andra shower från Normalboots finner ni även denna show på Youtube. Satchbag skiljer sig dock lite från alla andra på Normalboots då han huvudsakligen sysslar med något mer proffissionella spel-recensioner. De recensioner han gör är både noggranna och välstruktererade, han lämnar inget åt slumpen :)
 
 
I övrigt kan det kanske vara bra att veta att större delen av Normalboots alla showers nya avsnitt numera kommer att stanna som exklusivt material på hemsidan ett tag innan de når Youtube. Vad det innebär är att alla avsnitt först kommer att dyka upp på hemsidan, för att sedan efter någon vecka dyka upp på Youtube som vanligt.
 
Anledningen till detta är Youtubes nya regelsystem, som verkar göra livet surt för människor som exempelvis The Completionist och Jon Tron, som lever på att producera denna typen av shower. Det nya regelsystemet förhindrar dem i vissa fall från att tjäna pengar på det de gör, därför flyttar de över material till deras egna hemsida för att få kontroll på saker och ting.
 
 
“Spy’s sappin’ my sentry!”
 
Engineer - Team Fortress 2
 

Skulle vi kunna spara i verkliga livet?

Publicerad 2014-01-24 15:54:00 i

Låter det intressant? Det kan kanske bero på att det förmodligen är en av de frågor alla spelare ställt minst en gång i livet. Sedan kan det förstås bero på att det är en rätt intressant fråga att ställa, om vi någonsin kommer kunna spara våra upplevelser, våra erfarenheter och våra prestationer i någon form, mer än i våra egna huvuden.
 
Vi kommer förstås alltid att kunna spela in, skriva ner och ta kort på allt som händer, som en påminnelse om vad vi gjort eller åstadkommit. Men kommer vi någonsin kunna återuppleva dessa ögonblick igen, med allt vad de innebär? Det vill säga med mer än de sinnen vi redan återupplever saker och ting som vi tagit kort på, spelat in eller skrivit ner.                                                           
                                              
Om alla människor nu skulle kunna spara sina prestationer, upplevelser och erfarenheter, hade andra människor då kunnat ta del av dem? Hade de kunnat ladda in dem i sin egen hjärna och på så vis veta och kunna samma saker som den som ursprungligen upplevde det kan och vet? Det hade varit hur smidigt som helst om det hade fungerat, det hade exempelvis inte tagit speciellt lång tid att bemästra kung fu, lära sig alla instrument eller lära sig konsten att programmera en dator. Livet hade varit så mycket lättare... : )
 
Jake på youtube-kanalen Vsauce3 ställer sig hur som helst denna fråga och försöker komma fram till någon form av slutsats. Vad han kommer fram till kan ni se här nedan:
 
 
"Remember when the platform was sliding into the fire pit and I said "Goodbye" and you were like. "No way!" And then I was all "We pretended we were going to murder you?" That was great!"
 
GLaDOS - Portal
 

Recension - Mario Party: Island Tour

Publicerad 2014-01-23 23:48:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Då var första recensionen för i år uppladdad på Gameelite.se! 
 
Och när vi ändå talar om recensioner på Gameelite kan jag passa på att berätta att detta blir första gången jag påbörjar ett andra år i rad som skribent på Gameelite, då jag tidigare bara skrivit i några månader åt gången. Det känns faktiskt väldigt bra, även om första spelet kanske inte riktigt var upp till förväntningarna ; D
 
 
"News flash!!! Incoming! Bonus Stars! Three kinds on the way!!!"
 
Big Top - Mario Party 8
 

Metroid Prime Hunters

Publicerad 2014-01-21 19:21:00 i Retro, Spelsamling,

Så var det äntligen dags att skriva lite om ännu ett spel ur samlingen, det var på tok för länge sedan nu. Hur som helst tänkte jag denna gång titta lite närmare på Metroid Prime Hunters, ett spel som för mig hamnat lite mellan stolarna och som jag själv faktiskt inte ens spelat.
 
Att jag aldrig spelat spelet har dock inte så mycket att göra med det faktum att mitt specifika exemplar fortfarande är förseglat. Det är snarare så att det under perioden 2002 - 2007 släpptes så pass många Metroid-spel att jag som yngre faktiskt inte riktigt hann med. Metroid Prime-serien var dock så pass lockande att jag hade planerat att köpa spelet, men då det landade på en konsol som jag inte ägde (Nintendo DS) slutade det med att jag inte riktigt ville spendera så mycket pengar som det skulle komma att kosta med både konsol och spel, enbart för att få möjlighet att testa det.
 
Ca sju år senare hade jag dock hunnit införskaffa mig både ett Nintendo DS och ett 3DS, och då spelet ändå gått ner rätt så ordentligt i pris bestämde jag mig för att köpa det. Problemet var bara att jag fick hem spelet helt inplastat och att jag just då hade påbörjat mitt samlande på riktigt och vi alla vet ju hur det är med obrutna förpackningar, man vill ju gärna låta dom förbli obrutna... vilket resulterade i att jag aldrig öppnade spelet :P
 
Om detta innebär att jag missat något stort tvivlar jag förstås en aning på, betygen talar ju inte riktigt för det, men om saningen ska fram så planerar jag nog att testa det via emulator så fort ett tillfälle dyker upp :)
 
Trots det faktum att jag inte spelat spelet har jag likväl lagt en del fakta om spelet på minnet. Det jag bland vet är att spelet släpptes under år 2006 över hela världen och att det är det tionde Metroid-spelet som släppts, samt att det rent storymässigt hamnar någonstans mellan Metroid Prime och Metroid Prime 2: Echoes. Det vill säga att det blir det tredje spelet enligt storyns ordningsföljd.
 
Spelets story skiljer sig dock lite från vad man som Metroid-fantast är van vid och fokuserar mycket på det faktum att Samus inte är den enda prisjägaren i galaxen. Under spelets gång får man som spelare tillsammans med Samus även upptäcka kvarlevorna av den utdöda rasen Alimbic, vars existens av någon anledning fick ett abrupt slut.
 
Annan intressant fakta är att Metroid Prime Hunters inte fokuserar lika mycket på utforskning som sina företrädare, utan istället på en mer precis kontroll och ett mer multiplayer-betonat upplägg. I Hunters har man via NDS:ens övre skärm fortfarande en första-persons-vy, precis som i de övriga Prime-spelen, medan styrningen av Samus görs med hjälp av styrkorset på NDS:en. Siktandet av Samus armkanon görs å andra sidan med hjälp av NDS:ens pekskärm, som enligt många kritiker ska ge ett väldigt precist sikte. Även om jag själv är lite skeptisk till hur precist eller enkelt det kan vara att hålla konsolen i ena handen och pekpennan/stylusen i den andra.
                  
                      
 
Utöver det något annorlunda uplägget, kontrollen och storyn går det att spela upp emot fyra personer tillsammans i Metroid Prime Hunters. Som spelare ska man i multiplayerläget kunna välja mellan Samus och sex andra prisjägare samt kunna voice-chatta med varandra via den "inbyggda" chatt-funktionen i spelet. Att det ens finns en chatt-funktion är för övrigt riktigt häftigt :)
 
Metroid Prime Hunters fick trots, eller kanske tack vare, sina många annorlunda idéer ett rätt så bra genomsnittligt slutbetyg, som i slutändan hamnade på omkring 85%. Ändå lyckades spelet inte sälja mycket mer än omkring en miljon (0.75 milj) exemplar världen över, vilket är förvånansvärt lite för ett DS-spel utvecklat av Nintendo själva. 
 
Hur som helst ska det bli intressant att testa spelet så småningom, frågan är väl bara om jag ska testa via emulator eller om jag ska kosta på mig att köpa ett extra exemplar. För att bryta förpackningen kommer nog inte på fråga, i alla fall inte nu efter att jag har haft den obruten så länge :P
 
 
"That seems... inefficient."
 
Ghor - Metroid Prime 3: Corruption
 

Smash Bros WiiU/3DS-uppdatering

Publicerad 2014-01-20 21:56:00 i Allmänt, Nyheter,

Det har hunnit hända en del på Smash Bros officiella hemsida sedan sist jag tog mig en titt. Det har bland annat presenterats en helt ny karaktär - Rosalina från Mario Galaxy - samt presenterats omkring fem återkommande karaktärer, däribland Marth, Sonic och Zelda.
 
                                 
Rosalina kan mycket möjligt bli ett välkommet tillskott i Smash Bros-gänget, hon må kanske vara lite för ny inom Mario-serien för att kunna inge något större nostalgiskt värde, men verkar trots det rätt så intressant när det kommer till vad hon verkar kapabel till att göra i striderna. Enligt klippet nedan verkar hon faktiskt fungera lite som Ice Climbers tillsammans med sin kompanjon Luma.
 
Att ha möjlighet att slåss på två skilda håll, så som Ice Climbers och Rosalina kan definitivt vara en fördel i Smash Bros. Men det innebär ju också ännu ett moment att hålla reda på, vilket i ett så hetsigt spel som Smash Bros lätt kan bli ett moment för mycket. Just därför vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om denna nykomling. Personligen är jag mer för maximal kontroll och smidiga rörelse, vilket Marth mer eller mindre står för.
                                       
Marth blir nog därför den karaktär av de fem senaste återkommande karaktärerna som jag tycker är trevligast att återse. Han är dessutom inte bara snabb, smidig och enkel att kontrollera, han är ju faktiskt också en kunglighet - bokstavligt talat. Ska man dock se till alla de återkommande karaktärerna i Smash Bros-gänget, vet jag inte riktigt vem som hamnar högst upp på listan, men det står nog mellan Marth och Fox.
 
                                      
I övrigt verkar det också som att det är någon form av kommande presentation på gång kring singleplayer-läget i Smash Bros Wii U/3DS, då Masahiro Sakurai precis nyligen postat bilden ovan på vad som tros vara en smygtitt på singleplayer-läget i de två kommande spelen.
 
 
"Better luck next time, Falco."
 
Fox McCloud - Super Smash Bros. Brawl
 

Youtube-tips - The Gaming Historian

Publicerad 2014-01-19 19:00:00 i Youtube-tips,

Idag fastnade jag vid Retroware-TV igen och vad jag fann var en riktigt intressant show som huvudsakligen inriktar sig på historia kring tv-spel. Showen heter The Gaming Historian och människan bakom showen heter Norman, han håller precis som många andra på siten Retroware-TV även till på Youtube. På Youtbe är det inte endast tv-spelshistoria han sysslar med, han gör även en och annan lets play.
 
Här nedan finner ni dock en av hans senaste Gaming-Historian-klipp som handlar om uppkomsten av en av Nintendos lite större spelserier - Star Fox.
 
 
 
"It's about time you showed up, Fox. You're the only hope for our world!"
 
General Pepper - Star Fox 64
 

Ultimate Game Preview 2014 - Gametrailers

Publicerad 2014-01-17 22:18:00 i Allmänt,

I GamingForLifes Facebook-grupp ställde jag för ett par dagar sedan frågan om vilka spel man kan se fram emot under 2014 och efter alla svar visade det sig att det fanns en hel del att se fram emot detta året. Det är med andra ord precis som det sig bör, men för att vara säker på att vi inte missar någon potentiell godbit kanske man borde se sig om en extra gång. Just därför kan det kanske vara på sin plats att ta sig en titt på Gametrailers speciellt framtagna Game Preview  ;)
 
Praktiskt nog har gubbarna på Gametrailers valt att visa upp alla spel som de anser att man borde se fram emot i videoklipp sorterade efter genre. De tre klippen nedan består av spel från RPG/Strategi- genren, Action/Äventyrs-genren och Shooter-genren. Fler klipp från andra genrer kommer att dyka upp under de kommande dagarna.
 
 
 
 
 
“The President has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?”
 
Narrator - Bad Dudes
 

Årets första Recensionsexemplar!

Publicerad 2014-01-16 16:42:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Igår damp årets första recensionsexemplar ner i brevlådan, vilket förstås uppskattades en hel del.  Det var ju trots allt snart en hel månad sedan jag senast fick hem ett recensionsexemplar. Sedan må det visserligen hända att det kanske inte var den mest spännande titeln på året som damp ner, men det var å andra sidan inte heller årets mest ointressanta titel.
Faktum är att det passar sig rätt så bra med ett så lagom ansträngande spel som just Mario Party i dagsläget. Det är nämligen en hel del ny programmering som står på schemat under de kommande veckorna i skolan, vilket gör att det faktiskt är rätt skönt att inte behöva anstränga hjärnan så mycket med för krångliga spel för tillfället.
 
Det som gör denna titel ytterligare lite trevligare är att den är på 3DS, vilket ger mig möjlighet att spela lite när och vart jag vill. Det får bli att hänga 3DS:en i ett snöre runt halsen, så man har den med sig i alla lägen, för under de kommande veckorna vet man aldrig när nästa speltillfälle dyker upp ; )
 
 
“You can’t break a man the way you do a dog or a horse – the harder you beat a man, the taller he stands.” 
 
The Jackal - Far Cry 2
 

Hygglig deal på Gamestop

Publicerad 2014-01-14 20:42:00 i Spelsamling,

Det var minsann inte igår jag senast gjorde en Game Pickup... förmodligen mest på grund av att det med jämna mellanrum dykt upp både recensionsexemplar och nya spelköp. Men för bara ett par dagar sedan svängde jag inom Gamestop i Kristianstad för att byta in Battlefield 4 till Ps4, då jag precis infrskaffat mig Pc-verisonen, mot några spel som jag ändå ville lägga till i spelsamlingen. Vad jag hittade var detta: 
För ett ynka Battlefield 4 fick jag totalt 5 spel, varav minst fyra är riktiga topp-titlar. Fyra av dem blev betalda med hjälp av BF4 och det femte fick jag för en krona. Ibland lönar det sig tydligen att byta in sina spel!  Nu är visserligen Dragon Age inte planerat att läggas i samlingen, men jag tyckte att det kunde vara värt en krona. Dessutom får vi väl se om det blir värt att lägga i samlingen efter jag tagit mig tid att spela igenom det ;)
 
Spelen jag tänkt mig att börja plöja igenom är dock Uncharted 1, 2 och 3, jag har nämligen inte spelat igenom någon av de tre titlarna än.
 
 
" I'm sorry. I didn't realize you wanted him to shoot you. I can call in some more guards if you like."
 
Jonathan - Perfect Dark
 

The Last of Us DLC - Left Behind

Publicerad 2014-01-13 20:47:00 i Nyheter,

Det har hittills varit mycket tisslande och tasslande kring The Last of Us kommande DLC, men nu har äntligen Naughty Dog bestämt sig för att visa ytterligare lite mer av vad vi har att vänta. Som en äkta The Last of Us-fantast har det varit svårt att inte skriva om varenda liten nyhet som dykt upp om DLC:n, då det med jämna mellanrum har läckt ut mindre nyheter kring den.
 
Idag kunde jag dock inte hålla mig, den nya trailern visar tydligt på de sanna The Last of Us-vibbarna som jag så gärna vill ha mer av och lockar inte bara med grymt skådespeleri, utan även med en del av den härliga atmosfären :)
 
Första trailern:
 
Det är inte mycket som sagts om DLC:n i övrigt, varken när det gäller speltid eller release-datum. Om man bortser från intervjun som IGN gjort med skådespelerskan som spelar Riley (den nya tjejen), är det endast sagt att DLC:n kommer att kosta omkring 149.99 dollar borta i staterna. Vad vi i europa kommer att få betala borde med andra ord inte bli mycket mer än omkring 150 - 200 kr.
 
För mer info, besök IGN.com.
 
 
"I make apocolypes jokes like there's no tomorrow. Too soon."
 
Ellie - The Last of Us
 

Youtube-tips - LORE

Publicerad 2014-01-12 20:08:11 i Youtube-tips,

Dagens Youtube-tips är kanalen LORE, som huvudsakligen inriktar sig på att ytligt tala om bakgrundsfakta kring diverse spel. De flesta klipp på kanalen är omkring en minut långa och erbjuder en snabb genomgång av det spel klippet handlar om. Det är en rätt så trevlig liten show som tillsammans med behagliga berättarröster och komiska animationer får en som tittare att jämt vilja se mer.
 
 
 
 
"Yes. You're the tumor. You're not just a regular moron. You were designed to be a moron."
 
GLaDOS - Portal 2
 

Playstation Now

Publicerad 2014-01-10 16:33:00 i Nyheter,

Streamingtjänsten, Playstation Now, som ska göra det möjligt att streama Ps3-spel, Ps-Vita-spel mm. har under teknik-showen CES visats upp och funnits tillgänglig för test. Ps3-spel som The Last of Us och Beyond Two Souls har på showen gått att streama till såväl Ps4 som PsVita, men även till Sonys egna "Bravia" Tv-apparater.
Senast jag hörde något om tjänsten stod det inte riktigt klart om hur den skulle fungera eller till vilka enheter den skulle finnas. Men under CES har Sony nu sagt att tjänsten kommer att finnas tillgänglig till både Ps-vita, Ps4 och deras kommande "Bravia" Tv-apparater. Det är även sagt att Playstation Now i framtiden förmodligen kommer att dyka upp på andra apparater, vilka är dock osäkert i dagsläget. 
Vad detta innebär är att vi som spelare kanske kommer kunna uppleva Playstation-exklusiva titlar på mer än Sonys egna apparater, förutsatt att man har ett tillräckligt stabilt nätverk. Tjänsten kommer nämligen att kräva en genomsnittlig uppkopplingshastighet på omkring 5 mbit/s.
Tråkigt nog står USA högst upp på listan när det kommer till länder som först kommer få tillgång till tjänsten, de kommer nämligen att få tillgång till den redan under sommaren 2014 och har denna månaden till och med möjlighet att testa beta-versionen. Vi i Europa kommer förmodligen att få vänta till 2015 innan vi får möjlighet att testa Playstation Now.
 
Mer info hittar ni på IGN.com.
 
 
“Big American titties!”
 
Roman - GTA IV
 

Whirling Walkthroughs - Förslag

Publicerad 2014-01-09 21:33:53 i Whirling-Walkthroughs,

Hittills har min Walkthrough-avdelning endast bestått av spel som jag själv varit intresserad av att göra en Walkthrough på. Och även om jag kommer fortsätta att göra Walkthroughs på spel som jag känner lite extra för så tänkte jag att det kanske kunde vara roligt att höra om ni har något spel som ni tycker jag borde göra en Walkthrough på. Eller om ni har några andra förslag på något ni vill se på Youtube-kanalen, det hade varit väldigt kul att få veta :)  
 
Tillsvidare finns det fler avsnitt uppe på den Walkthrough jag pysslar med just nu, nämligen Pixeljunk Shooter:
 
 
"Don't wish it were easier, wish you were better." 
 
Chief - Animal Crossing: New Leaf
 
 

Ps4 rockar försäljningssiffrorna 2013

Publicerad 2014-01-07 20:10:00 i Nyheter,

 
Under en keynote på CES imorse talade Sonys Andrew House om för pressen hur försäljningen av Ps4:an hade gått under hela 2013. Totalt har konsolen under de knappt två månader den funnits på marknaden under 2013 sålt omkring 4.2 miljoner exemplar världen över. Vilket är extremt bra siffror sett till en så kort period, även när man ser till de 3 miljoner Xbox One sålt under 2013.
Att jämföra Xbox Ones försäljningssiffror med Ps4:ans är dock inte riktigt rättvist, då Xbox One inte finns tillgänglig i lika många länder som Ps4:an. Däremot kan man med största säkerhet säga att både Ps4:an och Xbox One har haft en av de bästa konsol-releaserna genom tiderna och verkar i dagens läge sälja minst lika bra som den tidigare snabbast säljande konsolen på marknaden, Nintendo Wii.
 
 
"Wii would like to play!"
 
Asian men - Wii Commercial
 

Game Of The Year - Gametrailers

Publicerad 2014-01-06 21:53:00 i Allmänt,

Skidåkningen är i full gång och spelen är lite på vila för tillfället. Men något jag inte hunnit lägga på vila och som jag faktiskt inte kunnat förmå mig att lägga på vila är Gametrailers Game Of The Year. Att se alla de makalösa titlar som blivit nominerade och äntligen få se vilken titel som blev utsedd till årets spel fick mig bara att förstå varför jag tycker att förra året var så bra :)
 
Här kan ni se vilket spel som utsågs till årets spel: 
 
 
"I shot the hell out of that guy, huh?"
 
Ellie - The Last Of Us
 

Youtube-tips: Continue?

Publicerad 2014-01-05 12:47:00 i Youtube-tips,

Denna helg befinner jag mig i Åre, men det ska väl inte behöva förstöra den numera heliga Youtubesöndagen? Nej precis, just därför tog jag mig tiden att leta upp ett Youtube-tips straxt innan jag åkte. Vad jag denna gång lyckades hitta var en för mig relativt ny show som heter Continue? Den kretsar förstås även den kring Tv-spel, men inriktar sig framförallt på den frågan man rätt ofta ställer sig själv första gången man testar ett nytt spel. Nämligen om det är värt att fortsätta spela
 
 
 
“There are three kinds of people in the world: people who can't believe anything, suckers who believe everything, and a few of us who can face the truth.” 
 
Larry Correia - Monster Hunter International
 

GamingForLife - Unboxing - Ipad Air

Publicerad 2014-01-04 00:27:00 i GamingForLife-Unboxing,

Igår blev det tillslut av, vi tog oss i kragen och gick iväg för att köpa en Ipad. En Ipad AIr var vad vi kom hem med och min snälla rara sambo hjälpte mig som vanligt att unboxa. Inte för att det var speciellt mycket att unboxa denna gång, men ändå :)
 
 
 
"It's more fun to be a pirate than to join the navy."
 
Steve Jobs - 1982
 

Sämsta spelen 2013

Publicerad 2014-01-03 00:00:00 i Topplistor,

På grund av ren tidsbrist hann jag inte med att skriva en topplista( bottenlista ; ) på de fem sämsta spelen år 2013 innan året var slut. Därför tar jag mig tiden att göra det nu istället, även om det kanske inte blir en fullt så fyllig topp/bottenlista som jag skulle vilja. Jag hoppas att ni uppskattar det ändå :)
 
Listan kommer endast att bestå av de spel jag hunnit testa under året, så är det något spel ni tycker jag borde ha med men som inte är med, kan det bero på att jag inte spelat det :)
 
5. Sonic: Lost World - 3DS
Sega misslyckades ännu en gång med att få Sonic att bli precis så snabb som man vill ha honom och gjorde ovanpå det honom precis lika svårstyrd som i vilket annat 3D-Sonic-spel som helst. Att spela ett Sonic-spel ska vara en hissnande upplevelse, saker och ting ska gå snabbt och helst ska spelet kretsa kring detta faktum. Sega gjorde i Sonic: Lost Worlds mer eller mindre raka motsattsen, framförallt genom att huvudsakligen inrikta sig på krångliga plattformshopp med en bångstyrig kontroll. 
 
 
4. Wii Fit U
Vad som redan på Wii var på god väg att bli en gimmick, blev under Nintendos nuvarande konsol just precis det. Med ett väldigt magert utbud av nya aktiviteter, ett förvånansvärt högt pris och påtvingande av både det ena och det andra tillbehöret kan man enligt min mening med säkerhet kalla Wii Fit U för årets gimick. Men det är likväl inte riktigt året sämsta spel.  
 
 
3. Defiance
Som utvecklarna själva uttryckte det skulle Defiance bli ett nytt fenomen, ett fenomen som förde samman Tv och Tv-spel på ett helt nytt och revulotionerande vis. Bland annat genom att låta saker som sker i Tv-serien även ske i Tv-spelens värd, men också genom ett stort och mångfacetterat online-läge. Defiance blev dock i mina ögon med nöd och näppe godkänt som ett spel. Med mängder av buggar, tråkiga miljöer, meningslösa händelser mellan Tv-serie och Tv-spel och ett väldigt enformigt online-läge blev denna potentiella Block Buster ett riktigt magplask.
 
 
2. Painkiller: Hell & Damnation
Painkiller: Hell & Damnation är närapå det mest meningslösa spel jag spelat i år. Det har mer eller mindre ingenting att erbjuda, mer än möjligtvis ett co-op-läge. Det är enformigt, alldeles för bakåtsträvande, inte ett dugg grafiskt imponerande och i korthet en riktigt dålig kopia av den gamla goda tidens fps-spel.
 
 
1. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3
Absolut längst ner på listan vill jag lägga Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3. Inte för att spelet har ett extremt krångligt namn, utan för att det faktiskt har en del potential, men likväl inte drar nytta av denna potential. Personligen gillar jag Naruto i allmänhet, men blir fullkomligt avskräckt av hur meningslöst detta spel är. Framförallt för att det är ett fightingspel som inte besitter något som helst djup och saknar allt som kallas finness. Men också för att utvecklarna valt att ta precis allt som inte är bra med serien och gjort det ännu sämre. Det vill säga fler konversationer, fler utdragna och meningslösa avbrott från den faktiska handlingen och ett ännu långsammare tempo på det hela.
 
 
"Look into my eyes and accept my dearest apologies. While your at it notice my handsome, manly features."
 
Might Guy - Naruto series
 
 

Första dagen 2014

Publicerad 2014-01-01 22:21:04 i Allmänt,

Då var det nya året infirat, men inte utan en del "bieffekter", dagen har nämligen till största del bestått av att hitta ett drägligt sätt att existera på. Trots det ska jag våga mig på lite Battlefield 4 på Pc i sällskap av en god vän om bara en liten stund, vi får väl ser hur det går.
Innan jag beger mig skulle jag vilja passa på att önska att 2014 blir ett minst lika bra spelår som 2013 och att vi alla kommer kunna få åtnjuta större delen alla de intressanta titlar som hägrar vid horisonten. Donkey Kong Counry: Tropical Freeze är nog det första spelet som står på listan för min del, sedan finns det nästan lite för mycket att se fram emot under resten av året. Watchdogs, Destiny, Mario Kart, Smash Bros, Infamous och Titanfall exempelvis. Det ska sannerligen bli ett spännande år :)
 
 
" You'll back me up, right?"
 
Huang 'Hannah' Shuyi - Battlefield 4
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela