Spelpaketet som dröjer

Publicerad 2013-10-31 23:06:19 i Allmänt,

Det är sällan saker och ting dyker upp i tid nuförtiden, speciellt när det kommer till recensionexemplar. Så det är kanske inte så mycket att bli förvånad över nu när ännu ett paket är försenat. Vad det är för paket vill jag inte avslöja, men det är samma paket som jag vill göra en unboxing på.
 
Jag vet inte om det lyckas dyka upp innan helgen, jag antar att vi får vänta och se. Om inget annat blir det något att se fram emot inför nästa vecka ; )
 
 
"Think about something else for two seconds, will you?"
 
Bombette - Paper Mario
 

Whirling-Walkthroughs/GamingForLife - Unboxing

Publicerad 2013-10-30 20:14:00 i GamingForLife-Unboxing, Whirling-Walkthroughs,

Det är förvånansvärt kul att spela in gameplay för att sedan ladda upp det på Youtube. Speciellt med tanke på att man får något slags bevis på sina prestationer, men även för att det är jäkligt rogivande att spela. 
 
I vilket fall som helst har jag precis laddat upp en ny episod på Metroid Fusion och ska förhoppningsvis så sent som imorgon ladda upp en ny unboxing på youtube-kanalen. Men vad det blir för unboxing får ni se då ; )
 
Under tiden får ni ta er en titt på den nya episoden av Metroid Fusion:
 
 
"I'm fine, but did it have to be bugs?"
 
Lyle Smithsonian - Metroid Other M
 

Metroid Prime 2: Echoes

Publicerad 2013-10-29 18:55:00 i Retro, Spelsamling,

Vad sägs om lite mer Metroid? Ja, jag tackar inte nej i alla fall, Metroid är något som jag förmodligen aldrig kommer tröttna på. Men om jag nu skulle tröttna på Metroid så är nog Metroid Prime 2 det första spelet i serien jag skulle tröttna på. Inte för att det är ett dåligt spel, utan snarare för att det enligt min mening inte riktigt håller den "Metroid-standard" jag tycker ett Metroid-spel ska hålla. Och för att det tyvärr känns mer krångligt och omständigt än roligt när det kommer till pussel, problemlösning och strider.
Trots det är jag såklart nöjd över att ha ett relativt välbehållet exemplar i min ägo. 
Metroid Prime 2: Echoes släpptes i november månad år 2004 här i europa och är det sjunde Metroid-spelet som släppts, samt en uppföljare till Metroid Prime. Men Metroid Prime 2 blir likväl den fjärde delen i storyn, då Metroid Prime: Hunters tar platsen som den tredje delen i tidslinjen
 
Den stora skillnaden de båda spelen emellan är Metroid Prime 2:s tydligare betoning på pussel och strategiskt tänkande kring Samus arsenal. Metroid Prime 2 nyttjar nämligen ett system som använder sig av begränsad ammunition (till skillnad från resterande delen av serien) och tvingar även spelaren att sköta problemlösningen genom att färdas mellan två olika dimensioner. Ungefär som i The Legend of Zelda: A Link To The Past, fast krångligare.
 
Trots mina personliga åsikter kring spelets kvalité och något krångliga upplägg fick Metroid Prime 2: Echoes likväl ett väldigt bra mottagande från kritiker världen över. Det genomsnittliga slutbetyget hamnade på ca 92% och spelet hyllades för bland annat grafik och bandesign, men även för att vara en lysande uppföljare till en redan perfekt föregångare. Metroid Prime 2 sålde dock bara hälften så bra som sin föregångare och slutade på ca 1,3 miljoner sålda exemplar i hela världen.
 
 
"Is that all you've got?"
 
Adam Malkovich - Metroid Other M
 

Recension - Sonic Lost World (3DS)

Publicerad 2013-10-29 15:40:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Idag verkar det som att vi slipper strömavbrott och andra knasigheter som gör det mer komplicerat att skriva blogg och spela tv-spel. Faktum är att det verkar som att även chefsredaktören sluppit liknande problem, då recensionen på Sonic Lost World nu landat på Gameelites hemsida : )
Utöver recensionen på Sonic Lost World till 3DS finns det även en recension på Sonic Lost World till Wii U som chefsredaktören Mats själv skrivit. Den ligger länkad längst ner på sidan för min egen recension.
 
 
"What the heck is going on?"
 
Sonic - Sonic Unleashed
 

Strömavbrott

Publicerad 2013-10-28 22:54:19 i Allmänt,

Ja, idag har jag och min sambo fått sitta här hemma i mörkret och uggla, vi har inte haft någon ström sedan kl:19:00 idag. Men trots det blev recensionen på Sonic Lost World färdig, och det tackar jag min bärbara dator för. Dessvärre kommer recensionen förmodligen inte upp förrän imorgon, om inte chefsredaktören råkar sitta online vid den här tiden förstås. Jag meddelar i vilket fall som helst när recensionen är på plats : )
Utöver recensionen har det dock inte blivit mycket vettigt gjort, mer än möjligtvis lite mys i höstmörkret i sällskap av sambon och ett par ljus. Med det sagt skulle jag skulle vilja säga att det kan vara nyttigt att vara utan elektroniken ibland, men jag vet inte riktigt om jag tror på det ; ) I vilket fall som helst så var det trots allt rätt så trevligt : )
 
 
"I'm gonna zap you!"
 
Lt. Surge - Pokémon Black & White 2
 

Youtube-tips: ProJared/DMJared

Publicerad 2013-10-27 13:57:00 i Youtube-tips,

Det är söndag igen och vi alla vet väl vad det innebär ? Youtube förstås! Idag fastnade jag framför ProJared, eller DMJared som han också kallas, framförallt på grund av hans sågning av Beyond Two Souls.
 
 
Även om jag fortfarande ser fram emot att testa Beyond Two Souls så fick ProJareds recension mig att tänka om. Man kanske inte borde köpa det för nypris.
 
 
"Nick, put that smile away... You are not gonna be smiling by the time this begins."
 
Jared - Mario Party 3: After Dark 
 
 

Hallowiiieeen : P

Publicerad 2013-10-25 19:55:19 i Allmänt,

Det är inte bara spelen som gör hösten till en så härlig årstid, Halloween är såklart också en stor anledning till varför hösten är en så trevlig årstid. Zombie-filmer, zombie-spel och alla möjliga sorters skräckspel hjälper till att göra hösten till något minnesvärt : )
Nu är det visserligen ett litet tag till innan Halloween är här, men visst är det något speciellt med höstmörkret och ett riktigt bra skräckspel, eller skräckfilm också för den delen. Själv ska jag försöka engagera mig i att återuppleva gamla Halloween-minnen genom att spela några godingar från förr : )
 
 
"Okay, I have only one, very important question: You got a smoke?"
 
Luis Sera - Resident Evil 4
 

Recensionsexemplar - Sonic Lost World 3DS

Publicerad 2013-10-24 19:36:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Det fullkomligt regnar spel under hösterna nuförtiden, faktum är att tiden snabbt sinar i alla dessa spel. Sonic Lost World blir förmodligen det sjunde spelet som jag spelar igenom sedan jag började skolan den andra september. Och spelhösten 2013 har ju bara precis börjat.
Denna gången blev det dock en nedladdningskod jag fick lägga vantarna på. Antar att det inte är helt fel, det blir ju en spelkassett mindre att hålla reda på : P
 
 
"Don't worry, Mr President, everything's under control. Just leave it to us!"
 
Sonic - Sonic Adventure 2
 

Whirling-Walkthroughs - Metroid Fusion

Publicerad 2013-10-23 20:50:05 i Whirling-Walkthroughs,

Det börjar närma sig slutet av min lilla Fusion-walkthrough, jag skulle nog tippa på att det blir omkring fyra avsnitt till innan spelet är avklarat. Frågan är om jag ska fösöka ta 100% av alla items också, eller om jag ska nöja mig med det nödvändigaste. Har ni läsare några önskemål kanske ? : ) 
 
Här hittar ni episod 11: 
 
Och här hittar ni episod 12:
 
"Fancy seeing you here, Princess! Remember me?"
 
Anthony Higgs - Metroid Other M
 

Super Smash Bros

Publicerad 2013-10-22 19:04:00 i Retro, Spelsamling,

Det känns som att det är dags att bryta den pågående trenden och växla till en annan spelserie här på retroavdelningen innan vi helt tröttnar på Metal Gear och Metroid. Så varför inte ta en titt på Super Smash Bros till N64? Som omväxling menar jag ; )
Frågar man mig så är detta exemplar mer eller mindre i mint-condition (Skyddsboxen förstör dock helhetsintrycket en aning). Känns rätt så härligt att ha spelet i så pass fint skick när just Smash Bros-serien ändå ligger på min personliga top-tio-lista på bästa spelserier.
Super Smash Bros till N64 är det första spelet i Smash-bros-serien och släpptes i November år 1999 här i Europa. Som de flesta säkert redan vet är Super Smash Bros (Eller SSB) ett fightingspel bestående av en mängd karaktärer från Nintendos universum.
 
Spelet utvecklades av Nintendos andraparts utvecklare, Hal Laboratory, och Masahiro Sakurai. Masahiro Sakurai var från allra första början ute efter att skapa ett figtingspel (för fyra personer) som inte nödvändigtvis skulle ha anknytning till någon av Nintendos maskotar. Sakurai gjorde därför till en början grunden för det som idag är Smash Bros, men utan några Nintendo-karaktärer. Spelet kallades till en början för Kakuto-Geemu Ryuoh eller Dragon King: The Fighting Game och saknade helt enkelt Nintendo-karaktärer. Sakurai tyckte spelet saknade den orginalitet som skulle krävas för att spelet skulle bli en hit och sökte därför efter andra idéer. Idén om karaktärer från Nintendos rika historia föddes och efter en del språkande med ansvarig personal från Nintendo skapades alltså det Smash Bros vi har idag.
 
Smash Bros hade en väldigt liten budget och det gjordes egentligen inte mycket reklam kring spelet, men det fick likväl ett varmt mottagande och såldes slutligen i omkring 5,5 miljoner exemplar. Kritikerna var å andra sidan inte enade om vad man skulle tycka om spelet, så snittbetyget ligger tyvärr inte högre än på omkring 80%. Vilket kanske är lite missvisande enligt min mening, även om 8/10 är ett bra betyg.
 
Personligen har jag bara positiva minnen kring Super Smash Bros och har egentligen inget ont att säga om spelet. Hela serien är som sagt en av mina absoluta favoritserier och ligger uppe på top-tio-listan tillsammans med bland annat Metroid, Zelda och Dead Space ; )
 
 
"Hey, we should do this again sometime!"
 
Sonic - Super Smash Bros Brawl
 

Recension - Pokémon Y

Publicerad 2013-10-21 22:56:45 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Trots förkylning och en del plugg lyckades jag minsann färda recensionen på Pokémon Y under dagen, på en måndag till och med :P Så nu finns recensionen på Pokémon Y uppladdad på Gameelite.se ; )
Det känns dock inte som att Pokémon på något vis är slutspelat ännu, det kommer nog att läggas en hel del fler timmar på det spelet under de kommande veckorna. 
 
 
“I like shorts! They’re comfy and easy to wear!”
 
Youngster - Pokémon Red/Blue
 

Youtube-tips: Andrews Game Display

Publicerad 2013-10-20 19:38:00 i Youtube-tips,

Denna söndag, som så många andra, slutar banne mig framför Youtube. Denna gång fastnade jag framför ännu en gigantisk spelsamling, en som till och med är lite större än den jag senast tipsade om här på bloggen. Bered er på att tappa hakan!
 
 
 Av namnet på kanalen att dömma så antar jag att det är Andrew som äger detta smärre paradis ; )
 
 
"Wanting something does not give you the right to have it."
 
Ezio Auditore - Assassins Creed II
 

GamingForLife på Facebook

Publicerad 2013-10-18 18:28:49 i Allmänt,

För alla er inbitna Facebook-fantaster kan jag meddela att GamingForLife numera har en egen Facebook-grupp. I denna grupp kommer de senaste inläggen till bloggen att synas, samt nyuppladdade Youtube-klipp att länkas.
Gruppen är inte bara till för att länka alla blogg-inlägg och/eller länka alla youtube-klipp som hör bloggen till, utan även för att ni som läsare snabbt och enkelt ska kunna språka med varandra eller med mig.
 
Välkomna! : D
 
 
"This world has been connected. Tied to the darkness… soon to be completely eclipsed. There is so very much to learn. You understand so little."
 
Ansem - Kingdom Hearts
 
 

Good point Kyle!

Publicerad 2013-10-17 13:41:00 i Allmänt,

Konsol-kriget är på ingång och nästa generations spelkonsoler hägrar vid horisonten. Men innan vi jagar upp oss alldeles för mycket tycker jag vi ska lyssna på vad Kyle Bosman har att säga om det så kallde konsolkriget. 
 
 
Det är många visdomsord! : P Enklast hade ju helt klart varit om man hade haft råd med alla konsoler ; )
 
 
"This console war... curse this war, how long must it last? How many lives must be lost?... Oh zero!  Zero lives, because i guess its not actually... not actually a war..."
 
Kyle Bosman - The Final Bosman
 
 

Watch Dogs år 2014?

Publicerad 2013-10-16 15:59:00 i Nyheter,

Spelhösten 2013 lider ingen brist på spel precis, men trots det känns det väldigt trist att ett av höstens storspel blir fördröjt till år 2014. Ubisoft har bekräftat att spelet behöver mer tid till utveckling och skjuter därför upp lanseringen tills nästa år. Något fast datum är dock inte bekräftat i dagsläget.
Watch Dogs ligger fortfarande kvar på topplistan för mest efterlängtade next-gen-spel enligt min mening och att behöva vänta några månader (kanske upp emot ett halvår) till innan man får möjlighet att lägga vantarna på det känns minst sagt tråkigt. Men med den mängd av spel som vi under hösten kommer att få tillgång till borde det kanske inte vara omöjligt att stå ut ett tag till.
 
 
"I have found proof...that nothing is true, and everything is permitted!"
 
Al Mualim - Assassin's Creed
 

Metroid Zero Mision

Publicerad 2013-10-15 17:46:00 i Retro, Spelsamling,

Äntligen har jag kommit till den delen av Metroid-samlingen som är i absolut bästa skick. Nämligen mitt inplastade exemplar av Metroid Zero Mission : D
Även om Zero Mission inte är ett speciellt gammalt spel så är jag trots det väldigt nöjd över att ha ett helt inplastat exemplar med den röda Nintendo-remsan på  : )
Metroid Zero Mission släpptes år 2004 här i Europa och är det sjätte Metroid-spelet i ordningen, det är som många kanske redan vet en remake på det första Metroid-spelet till NES. Det innehåller dock en del extramaterial, samt en helt ny episod där spelaren för första gången får bekanta sig med Zero-suit-Samus (Samus utan Power-suit).
 
Episoden med Zero-suit-Samus skiljer skiljer sig lite från resterande delen av spelet, på det viset att Samus förstås är mycket känsligare utan sin dräkt och att man därför som spelare behöver hålla en lägre profil genom att krypa genom fläktutrymmen och liknande för att hålla sig undan vissa fiender. 
 
Zero Mission har precis som så många andra Metroid-spel fått väldigt bra betyg och blivit hyllat av såväl fans som kritiker världen över. Men det har likväl fått ett något lägre snittbetyg än sina föregångare, ca 89% enligt Metacritic, detta framförallt på grund av den korta speltiden.
 
Personligen blev Metroid Zero Mission lite av en räddning för mig. Framförallt för att jag på den tiden inte riktigt fann tjusningen med åttabits-versionen av Samus första äventyr. Mitt första möte med Samus var ju via det mycket snyggare och roligare Super Metroid som på den tiden tyvärr fick orginalet att se lite blekt ut i mina ögon. Som Metroid-fantast ville jag trots det uppleva Samus första äventyr och just då passade Zero Mission mycket bättre än orginalet. Man fick ju dessutom ta del av en extra episod som Zero-suit-Samus ; )
 
 
"My past is not a memory. It's a force at my back. It pushes and steers. I may not always like where it leads me, but like any story, the past needs resolution."
 
Samus Aran - Metroid Other M
 

Recensionsexemplar - Pokemon Y

Publicerad 2013-10-14 19:11:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Nu jäklar har jag kommit hem till Sverige och lilla Karlshamn igen :D Man kan kanske inte tro det, men det är helt underbart att vara hemma igen. Hemma vid min dator och alla mina konsoler ;P Men något som gör det hela ännu lite bättre och kanske till och med värt att fira är mitt precis hemkomna exemplar av Pokemon Y.
Det är snart dags att öppna denna lilla rackarn och se vad nästa generations Pokemon har att erbjuda. Jag längtar redan efter lukten av nyöppnat spel, vi alla vet ju hur gött det luktar :P Men först!... God mat med min lilla stackars förkylda sambo framför förra veckans avsnitt av Idol.
 
 
"The early bird gets the worm, or in this case, the Pokémon."
 
Professor Oak - Pokemon
 

Youtube-tips: PeanutButterGamer

Publicerad 2013-10-12 17:00:12 i Youtube-tips,

Ja kära nån, nu har det gått på tok för lång tid sedan jag sist tipsade om ett Youtube-tips här på bloggen. Jag får helt enkelt skylla på att jag fortfarande är på semester och att det har blivit på tok för lite tid över till Youtube och bloggen i allmänhet. Men imorgon bär det av hemåt igen, så ni kan snart förvänta er en hel del mer action från min sida ; )
 
Tillsvidare tycker jag att vi kan ge PeanutButterGamer lite kärlek, inte bara för att han behöver det, utan även för att han förtjänar det : )
 
 
"I know what you're thinkin', this girl ain't cute... SHE'S HOT. Well, she's fifteen you pervert." 
 
PeanutButterGamer - Top 10 Cutest Characters in Video Games
 

Recensera Pokémon X/Y ???

Publicerad 2013-10-10 19:57:00 i Allmänt,

Som de flesta kanske redan vet så är Pokemon X och Y inom några dagar ute i butikerna. Och jag precis som så många andra längtar förstås efter att få se vad Game Freak, inc. (Skaparna av Pokemon-serien) denna gång har att erbjuda.
Spelet ser riktigt kul ut och verkar gå i precis rätt riktning, det nya spelet är ju helt i 3D och har en relativt ny approach samt fler monster att välja på.
Det ser dessutom ut att ha kommit in ett exemplar av Pokemon X/Y hos Gameelite nu i dagarna, vilket jag förstås är spekulant på ;) Det återstår väl bara att se om jag får äran att recensera det :D
 
 
"You look more like you're ready for bed than Pokémon training."
 
Professor Oak - Pokemon
 
 
 

3DS ute i det fria

Publicerad 2013-10-08 17:32:00 i Allmänt,

Nu har vi både hunnit landa och packa ur våra resväskor här på Marmaris i Turkiet. Det har funnits tid till både bad sol och god mat, men även en del spelande vid poolen under parasollet. Man kan ju inte vara i solen hela dagen ;)
Jag kan dock tala om att det inte lagts mycket tid på något av de mer avancerade spelen i den bunten jag hade med mig. Det har framförallt blivit en del slöspelande på Animal Crossing ;)
 
"Oh, I beg your pardon! I'm a bit of a night owl, don't you know."
 
Blathers - Animal Crossing: City Folk
 

GamingForLife - Unboxing - The Legend of Zelda: Wind Waker HD (Limited Edtition)

Publicerad 2013-10-05 19:35:00 i GamingForLife-Unboxing, Spelsamling,

Yes! Nu har jag blivit färdig med unboxingen av Wind Waker HD! Skönt att jag fick hem spelet innan jag reser iväg, jag ska nämligen bege mig till Turkiet på söndag, det hade kanske varit mindre kul om det landat i brevlådan den veckan jag är bortrest :S
 
Men nu kom paketet ju som sagt i tid och därmed fick ni även den unboxing som jag tidigare lovat :D  
 
 
 
"I suppose you saw him... The shadow that commands that monstrous bird...His name is...Ganon..."
 
King of red Lions - The Legend of Zelda: Wind Waker
 

Vad gömmer sig i paketet måntro ? ; D

Publicerad 2013-10-04 23:45:00 i Allmänt,

Efter att posten lägligt nog försnillat mitt paket och levererat det till ett postkontor i Sölvesborg, istället för Karlshamn, fick jag så snällt sätta mig i bilen och bege mig. Paketet hamnade trots allt inte för långt bort, så efter en rätt stillsam bilresa ligger nu äntligen paketet hemma hos mig i tryggt förvar :D
 
Kan ni gissa vad paketet innehåller :P ? 
Jag kan kanske även passa på att locka med att det under helgen kommer att laddas upp en unboxing på det som döljer sig i paketet ; )
 
"Error knows a secret."
 
Villager - The Adventure of Link
 

Mer Walkthroughs :D

Publicerad 2013-10-03 23:31:00 i Whirling-Walkthroughs,

Nu ligger det två purfärska avsnitt av Whirling-Walkthroughs uppladdade på Youtube. Det är denna gången den tionde delen av Metroid Fusion till GBA och den andra delen av Rain till PS3 som får sällskapa mina totalt 20 videoklipp : )
 
Metroid Fusion:
 
Rain: 
 
 
"From the moment we're thrown into this world, we're fated to bring each other nothing but pain and misery."
 
Psycho Mantis - Metal Gear Solid
 

Youtube-tips: Dr Retro

Publicerad 2013-10-02 19:19:43 i Youtube-tips,

Jag måste medge att det förmodligen kommer dröja ett tag innan jag är uppe på denna killens nivå  : P  Han har nog en av de absolut största samlingarna jag skådat! Det finns dock ett par samlare som är snäppet värre, men det spar vi till en annan gång ; )
 
 
 
“This is my grandson. He’s been your rival since you were a baby. What was his name again?”

Professor Oak - Pokemon Red/Blue Version
 

Recension - Rain (PS3)

Publicerad 2013-10-01 23:56:00 i Recensioner och Recensionsexemplar, Whirling-Walkthroughs,

Det var inte länge denna lyckan varade, Rain är redan utspelat och därmed även recensionen skriven. Jag passade samtidigt på att inleda en ny walkthrough på just Rain. Recensionen hittar ni såklart på Gameelite.se, och vill ni ta en titt på första delen av walkthroughn behöver ni bara rulla ett par rader ner.
 
 
Jag kanske även borde ta tillfället i akt och tala om att det inom en rätt så snar framtid kommer att finnas en recension på GTA-online uppladdad på Gameelite.se. Men ta det bara lugnt, jag kommer förstås att påminna er när tiden väl är inne : P
 
 
“Collecting evidence had gotten old a few hundred bullets back. I was already so far beyond the point of no return I couldn’t remember what it had looked like when I had passed it.”

Max Payne -Max Payne
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela