Uppdaterad Logo

Publicerad 2013-12-30 21:49:13 i Allmänt,

Under min ledighet har jag tagit mig tid att emellan allt spelande arbeta lite på en ny logo till bloggen. Jag har kommit fram till två olika alternativ och tänkte höra mig för och se vad ni tycker innan jag byter loggan. Så vilken tycker ni ser bäst ut ?
 
 
 
 
 
 
"It's not... it's not shutting down, it's not..."
 
Unnamed Scientist - Half Life series
 

Youtube-tips: Angry Joe Show

Publicerad 2013-12-29 21:41:00 i Youtube-tips,

Då var det söndag igen och dags för ännu ett Youtube-tips. Dagens tips behöver dock ingen större introduktion, namnet säger faktiskt det mesta. Angry Joe är nämligen i sina olika shower till större delen arg och man kan väl egentligen säga att det är lite hans grej. Sedan kan man kanske tillägga att det han oftast är arg på är saker och ting som kretsar kring Tv-spel ;)
 
 
 
"This one...too fat! This one...too tall!! This one...too SYMMETRICAL!! And now...what's this, Goddess? An intruder? He is ugly! Ugly, ugly...UGLY!"
 
Dr. Steinman - Bioshock
 

Game of The Year Awards - Gametrailers

Publicerad 2013-12-28 17:36:00 i Allmänt,

Det är förstås inte bara jag som försöker kora årets spel innan året nått sitt slut. Bland annat Gametrailers har sin egen variant av Game of The Year där de utser de spel de tycker har presterat bäst inom specifika kategorier. Har ni inte tagit en titt på detta tidigare tycker jag defenitivt det kan vara värt en titt, det är ju inte helt omöjligt att något stjärnskott till spel har råkat undgå en under året.
 
Jag har embeddat de tre största klippen som finns tillgängliga just nu ett par rader ner, klippen är på det bästa Playstation-spelet, bästa Xbox-spelet samt Bästa Nintendo-spelet år 2013. Jag skulle även embeddat ett klipp på bästa Pc-spel, men de verkar inte vara färdiga med den kategorin än då den inte finns att hitta på hemsidan i dagsläget.
 
Det kommer även att läggas upp ett klipp för bästa spel i alla kategorier och det kommer nog även upp fler klipp under de närmaste dagarna, så är det någon kategori ni tycker fattas är det bara att hålla koll på Gametrailers.com under de kommande dagarna.
 
Best Xbox Game:

GameTrailers

Best Nintendo Game:

GameTrailers

Best Playstation Game:

GameTrailers

"Endure and survive"

Ellie - The Last of Us

 

Top 5 bästa spelen - 2013

Publicerad 2013-12-27 00:00:00 i Topplistor,

Då var Julen så gott som över och snart är även år 2013 över. Om bara några dagar är det ju Nyårsafton och det kan därför kanske passa bra att ta sig en titt tillbaka på året som varit för att reflektera lite, fundera lite på vad vi egentligen hunnit uppleva och vilka upplevelser som vi uppskattat mest. Just därför tänkte jag att det kunde vara kul att dela med sig av sina favorit-titlar från året som gått och att i samma veva göra en topplista av det hela.
 
Något jag dock skulle vilja poängtera innan ni går vidare till topplistan är att jag bara listar mina fem absoluta favoritspel från det gångna året och att det därför finns en del spel som inte fick plats på listan. De skulle inte ens fått plats om jag gjort en top-tio-lista. Det känns därför inte mer än rätt att nämna några av de spel som jag skulle vilja tränga in i listan nedan, ett par honorable mentions om man så vill. Här kommer dem, utan inbördes ordning ; ) - Pikmin 3, Super Mario 3D World, Gears of War: Judgement, Dead Space 3, Bishock Infinite, Pokemon X/Y och Crysis 3.
  
 
5 - Star Craft II: Heart of The Swarm
En av stortitlarna på Pc detta året var Starcraft II: Heart of The Swarm och som en relativt inbiten Star Craft-fantast var detta ett givet köp redan på release. Det är kanske inte mycket nytt som denna uppföljare/expansion har att erbjuda, men det den har att erbjuda är en finslipad variant av ett väl beprövat koncept, med lagom betoning av såväl action som strategi. Ur en strategs ögon kanske det inte är något märkvärdigt, men ur mina ögon är det ett väldigt uderhållande och kvalitativt spel som erbjuder allt möjligt, inklusive en engagerande stoy, intressanta banor, finurliga och mångfacetterade enheter, samt ett väldigt beroendeframkallande och djupt multiplayer.  
 
 
4 - The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Detta spel blev lite av en överaskning för mig, jag hade nämligen av tidigare erfarenhet valt att inte titta på för mycket trailers eller nyheter kring spelet för att på så vis undgå att hypa spelet för mycket. Denna gång gick jag dock nästan till överdrift, då jag nästan glömt att spelet skulle släppas i vinter. Därför blev detta spel minst sagt en överaskning och en väldigt välkommen sådan därtill. Det är det första Zelda-spelet på länge som ger spelaren så gott som helt fria händer när det kommer till utforskning, val av "tempelordning", val av uppgradering, val av vapen osv.
 
Som om inte det vore nog är spelet dessutom väldigt nära besläktat med A Link To The Past, vilket enligt min mening är ett av de bästa Zelda-spelen genom tiderna och mer eller mindre delar första plats med Majoras Mask och Ocarina of Time. Att spela igenom detta spel var en riktig nostalgi-kick i kombination med rent och skärt nöje.
 
 
3 - Grand Theft Auto: V
Det tveklöst största spelet år 2013, om inte någonsin, är GTA V. Det är ett så pass påkostat spel att det är nära nog att slå den mest påkostade filmen genom tiderna, Pirates of The Caribbean: At Worlds End, som för övrigt kostat 300 miljoner dollar att skapa. Att detta märks på den enastående kvalité spelet besitter är förstås inget jag behöver påpeka, det säger i princip sig självt.
 
Den enormt stora öppna värld man som spelare har till sitt förfogande i GTA V är närapå löjligt stor och nästan bara den tillräckligt imponerande för att ge spelet en chans att hamna på min top 5. Men med det faktum att det inte är det enda spelet har att erbjuda, utan att det även erbjuder en närapå perfekt story, med genuint intressanta karaktärer och en hel uppsjö av både visuellt imponerande uppdrag, samt oändliga möjligheter för fortsatt spelande efter avklarad story är något som gör detta spel till en självklarhet på topplistan.
 
 
2 - Ni No Kuni: Wrath of The White Whitch
År 2013 inleddes med buller och brak då denna smygattack till rpg-spel släpptes på Ps3 redan den första februari här i europa. Spelet är utvecklat av Level 5 Studios tillsammans med Spirited Away-skaparna Studio Ghibli och utgivet av rollspelsfantasterna Namco Bandai. Denna retfullt perfekta kombination av bolag bidrog till ett magiskt äventyr av en väldigt speciell karaktär och fick mig som j-rpg-älskare att falla ännu hårdare för just japanska rpg-spel.
 
Den tydliga inverkan av Studio Ghiblis typiska sätt att förtälja berättelser på toppas av ett väldigt pokémon-likt fiendesystem där man så gott som alltid har chans att fånga fiender man slåss mot ute i det vilda, för att sedan kunna använda dem som en del av sitt eget team. Detta tillsammans med en perfekt kombination av de tre olika bolagens kunskap, gav Ni No Kuni: Wrath of The White Whitch de bästa förutsättningarna att bli en dunder-hit. Och tackvare ett, i mina ögon, perfekt sammarbete blev det också en dunder-hit. 
 
 
1 - The Last of Us
Året för Playstation 3 började inte bara starkt utan fortsatte likaså att vara starkt även under sommaren. Nästan enbart tackvare Naughty Dogs enormt väldesignade äventyr och absolut senaste skapelse, The Last of Us. Detta var en titel som jag såg fram emot långt innan den släpptes och började sukta efter redan i mitten av 2012.
 
Det är svårt att veta vart man ska börja när man pratar om The Last of Us, för precis allt i detta mästerverk till spel är så bra det bara går att bli. Allt från grafik, design, musik, ljudeffekter, story och kontroll till de fulkomligt briljanta karaktärerna. Det är ett spel som man under alla omständigheter borde tillåta sig själv att bli alldeles uppslukad av och inte sluta spela förrän man är igenom äventyret. Just för att den känsla och den kvalité som detta spel utstrålar är något som man borde ta vara på och inte tappa genom att syssla med något annat som kan få en att glömma vad det är äventyret går ut på.
 
Hela spelet är en plågsam resa samtidigt som det är ett av de bästa äventyr genom tiderna och samtidigt som det är något man aldrig vill ska ta slut. Det är ett sådant virrvarr av känslor som detta spel erbjuder och allt så briljant att man aldrig någonsin tror sig kunna uppleva något liknande igen. Det är ett perfekt spel i mina ögon och har inte en enda liten brist, framförallt tackvare skaparnas makalösa förmåga att förmedla känsla och få spelaren att förstå vad det är som händer och varför det händer.
 
Det var en riktig ära att få recensera detta enastående spel och jag önskar av hela mitt hjärta att Naughty Dog gör sitt bästa för att ge oss en värdig uppföljare. Helst utan att tvinga ut en ny uppföljare vart och vartannat år.
 
 
"It's true. This thing'd drive round and play real loud creepy music and kids would come runnin' out to buy ice cream."
 
Joel - The Last of Us
 

Youtube-tips: 16/64-bit gems

Publicerad 2013-12-25 23:50:00 i Youtube-tips,

Högtider har en tendens att ta extremt mycket på krafterna, likaså en tendens att ta mycket tid. På grund av den anledningen har jag ägnat hela Juldagen åt att slappa och umgås med min kära sambo, vilket efter allt julstök verkligen varit behövligt.
 
Men såhär frammåt kvällen har det som vanligt blivit en del slösurfande och under kvällens surfande fastnade jag vid ett rätt trevligt klipp under en ännu trevligare sektion inne på en hemsida vid namn RetrowareTV.com. Jag har tidigare tipsat om denna sida genom killen som håller i showen Happy Video Game Nerd på samma hemsida, jag nämnde då att Happy Video Game Nerd inte är den enda som går att finna på RetrowareTV.com.
 
Vad jag hittade på denna hemsida ikväll var en rätt så intressant sektion kallad 8/16/64-bit gems, som drivs av en kille som kallar sig för ClanOfTheGreyWolf och som gillar att snöa in sig på gamla godingar. Han pratar i sina klipp om alla möjliga sorters top-spel från förr och har allt som oftast något intressant att säga.
 
Han håller förstås inte bara till på RetrowareTV.com utan finns även att hitta på Youtube:
 
 
"Aaaaaaargh!... No! Not now! It cannot end now..."
 
Dhoulmagus - Dragon Quest 8: The Journey of The Cursed King
 

Vinterlandskap

Publicerad 2013-12-23 14:24:00 i Allmänt,

Såhär dan före dan känner jag att det kanske borde vara lite mer julstämning än vad det faktiskt är här nere i lilla Blekinge. Vi har inte en enda snöflinga på marken, det är omkring 5 plusgrader ute och solen skiner som på vilken vårdag som helst.
 
Det är vid denna typen av tillfällen det är bra att ha spelen som en tillflyktsort, vill man ha lite mer julstämning är det ju bara att leta upp bästa möjliga jul-inspirerade spel, plugga in det i tv:n och sätta sig ner för att njuta. Men vad är ett riktigt bra julspel egentligen? Måste det vara ett helt spel som inspirerats av julen eller räcker det med enstaka banor?
 
Frågar man mig så räcker det gott och väl med en enda bana, men det skadar inte om hela spelet i fråga går efter julens tema. Jag har dock själv inget spel på lager som helt och hållet kretsar kring julen, men jag kan definitivt komma på minst ett som har en riktigt trevlig jul-lik bana eller som åtminstone påminner mig om julen.
 
Jag skulle nog kunna få ihop till en topplista om jag funderat lite, men det hade varit roligare att få lite tips ifrån er läsare istället. Just därför tänkte jag dela med mig av min absoluta favorit-jul-bana och sedan fråga er vilket spel som påminner er mest om julen.
 
Min absoluta favorit när det kommer till banor som påminner mig om julen är konstigt nog vinterområdet/vinterbanan i Halo 1/Combat Evolved. Anledningen till varför just den banan påminner mig så mycket om julen är för att jag under min första julledighet efter spelet släppts på Pc satt och sträck-spelade Halo 1/Combat Evolved under så gott som hela ledigheten. Jag blev som femton/sexton-åring helt salig när jag för första gången fick se de närapå majestätiska omgivningarna i detta vinterområde och har sedan dess alltid förknippat just denna delen av Halo med julen.
 
Så vad är eran absoluta favorit när det kommer till julinspirerade spel eller delar/banor i spel? 
 

" Men...keep your eyes down range, fingers on your triggers, and we all go home in one piece."
 
Sergant Avery Junior Johnson - Halo: Combat Evolved
 
 

Youtube-tips: Space Hamster/Angry Video Game Nerd (Jul-special)

Publicerad 2013-12-22 23:22:00 i Youtube-tips,

Julen är nu som sagt kommen och vad vore väl julen utan ett Youtube-klipp? Nej precis!... Just därför har jag letat reda på ett par Youtube-klipp som matchar högtiden. Vad jag lyckats hitta är vad ni ser ett par rader ner.
 
Space Hamster - Top 10 Secret Santas in Video Games:
 
AVGN - Wish List (Part 1):
 
 
AVGN - Wish List (Part 2):
 
 
"Greetings, Nerd! Forgive this intrusion, for it is I, the Ghost of Christmas Past!"
 
Stuttering Craig - An Angry Nerd Christmas Carol Part Two
 

Super Mario 3D World

Publicerad 2013-12-21 19:20:00 i Allmänt, Spelsamling,

Då var julen äntligen här och utöver julklappar sällskapas den för min del även av en ny titel ur en av de trevligaste spelserierna genom tiderna. Nämligen Super Mario 3D World.
 
Jag påbörjade bara för ett par dagar sedan Marios senaste äventyret tillsammans med min sambo och vi stormtrivs redan med Mario och hans vänner. De sagolika världarna, den enkla kontrollen och den närapå oändliga variation som spelet innefattar är något som väldigt få spel kan skryta med och förstås något vem som helst kan lära sig att tycka om.
Men det som kanske är det bästa med Super Mario 3D World är att det med sitt vackra yttre och lättsamma tempo kan förgylla vilken dag som helst. Det är ett riktigt stressavlösande spel som kan få vilka julklappsbekymmer som helst att släppa och något jag med nöje hade suttit vid tillsammans med min sambo fram till självaste julafton.
 
Det kanske verkar konstigt att ett så barnvänligt spel som Mario kan roa två fullvuxna människor på detta vis, men om sanningen ska fram så tror jag inte att en enda vuxen människa som uppskattar ett välgjort spel hade haft något emot att ägna lite tid åt Super Mario 3D World. För så bra är det banne mig ; )
 
"I serve... a higher authority. That Star Piece belongs to everyone. You can't keep it."
 
Geno - Super Mario RPG
 

Recension - Scribblenauts Unlimited Wii U

Publicerad 2013-12-19 11:34:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Då var sista recensionen denna sidan jul också skriven, vi får väl se om det hinner bli någon mer detta året eller om detta blir den sista recensionen år 2013. Om inget annat har det varit ett riktigt dunder-år som innehållit många häpnandsväckande spel. Vilket påminner mig om hur oändligt tacksam jag är för att jag fått recensera en stor del av alla de suveräna titlar från detta året och att jag nog inte varit lyckligare än såhär när det kommer till ett spel-år. Spel-året 2013 har sannerligen varit underbart.
 
Det påminner mig i sin tur om att jag nu under juletid borde försöka få ihop en topplista på de bästa spelen från år 2013, eller kanske en topplista på de bästa recensionsexemplaren år 2013? Nåja, någon form av topplista får det bli, eller kanske två? Bara vi hinner ta oss tiden att reflektera lite över allt vi hunnit uppleva under året så blir det nog bra ;)
I vilket fall som helst är det denna gången Scribblenauts Unlimited till Wii U som recenserats. Och ni hittar som vanligt recensionen på Gameelite.se! : )
 
 
"This is what you wanted, right? This is my promise I made to you..."
 
Shadow The Hedgehog - Sonic Adventure 2
 

Game Grumps & STARBOMB

Publicerad 2013-12-18 14:44:00 i Allmänt,

På senare tid har grabbarna bakom kanalen Game Grumps bara växt och växt i mina ögon. De har en förmåga att alltid få mig på gott humör, och på grund av den anledningen har det i stort sett blivit en ritual att titta på deras Lets plays, Musikvideos och Playthroughs. Bland annat som en uppiggande start på dagen vid frukost, men också som ett perfekt avslut på dagen.
Tackvare deras smittsamma humor och deras konstanta uppladdande av nya klipp går det inte att sluta titta och det finns alltid något nytt att hitta. Detta är också den stora anledningen till att jag gör detta inlägg, ungefär som en hyllning åt det de gör och åt det de åstadkommer. Speciellt åt vad de åstadkommit i deras senaste projekt: Luigis Ballad och deras precis utgivna album: STARBOMB.
 
 
 
Det är kanske inte någon rumsren humor det handlar om i någon av de ovanstående klippen, men det gör inte deras senaste bravader mindre imponerande för det ; )
 
 
"Oh, it's terrible! The King has been transformed! Please find the Magic Wand so we can change him back."
 
Toad - Super Mario Bros. 3
 

Metroid Prime Pinball

Publicerad 2013-12-17 12:26:00 i Spelsamling,

Efter mängder av Metroid-spel som faktiskt hållt sig till seriens story och tidslinje har vi slutligen landat på en av de få spinoffs Metroid-serien besitter. Spelet jag pratar om är förstås Metroid Prime Pinball och är, precis som det låter, ett pinball-spel baserat på Metroid Prime. Men bara för att Metroid Prime Pinball är en spinoff betyder det inte att spelet är helt odugligt, snarare tvärtom.
 
Jag införskaffade mig spelet för ungefär ett år sedan och har sedan dess hunnit testa det ett antal gånger, det är förvånansvärt kul och min Metroid-samling skulle förstås inte varit komplett utan det.
Metroid Prime Pinball hade en väldigt sen release här i Europa, det fanns inte tillgängligt häromkring förrän i Juni 2007, medan både USA, Australien och Japan fick tillgång till spelet redan år 2005 - 2006. Något som dock var extra spännande med releasen av detta spel var att man fick ett litet rumblepack till som man kunde plugga in i Gba-kassett-ingången på sitt Nintendo DS för att få uppleva lite skakfunktioner under spelets gång. (se bild nedan)
Detta spel är det nionde Metroid-spelet som släppts, men har som många kanske förståt ingen direkt inverkan på storyn i serien och har därför inte heller någon egen story att följa. Den story som däremot finns att följa är baserad på den man finner i Metroid Prime 1 och förtäljs genom små händelser som sker på de olika Pinball-borden under spelets gång.
 
Spelet i sig må som sagt vara en spinoff men är för den sakens skull inte ett dåligt spel, även om det kan diskuteras kring idén om att spela pinball med Samus i morphball-form ;) Spelet erbjuder bland annat ett alldeles utmärkt bibliotek av Metroid Prime-låtar tillsammans med både fiender, grafikstil och ljudeffekter från Prime-spelen. Men också en hel del finurliga sätt att spela pinball på, möjligheten att skjuta ner fiender på pinball bordet introduceras exempelvis, likaså möjligheten att utföra wall-jumps på specifika ställen på pinball-bordet, a la Samus Style!
 
Utvecklarna Fuse Games - som också ligger bakom Mario Pinball - gjorde kort sagt ett bra jobb. Trots det blev dock Metroid Prime Pinball inte en jätte-succé, men likväl en välkommen och lättsam spinoff av en annars väldigt seriös spelserie. Spelet fick därför ett genomsnittligt slutbetyg på ca 80%, men såldes å andra sidan inte i mycket mer än ca 0,25 miljoner exemplar världen över.
 
 
"And now, a new star shines in the universe: the bounty hunter Samus Aran. What future and fate await her?"
 
Narrator - Metroid Prime
 

Zelda & Scribblenauts

Publicerad 2013-12-16 20:02:00 i Allmänt,

Vilken ljuvlig helg det har varit, jag har äntligen fått sitta ner i lugn och ro och fullständigt slukas av ett spel, eller två i det här fallet. Först och främst är det Zelda jag har spelat, och gode gud vilket roligt spel det är, att spela det spelet är som att uppleva vartenda barndomsminne och Zelda-minne på en och samma gång. Det är som att släppa alla sina påhittade vuxen-bekymmer och bli barn på nytt, det är kort sagt helt underbart... Jag vet jag borde bli poet... :P
Utan att på något vis överdriva så är The Legend of Zelda: A Link Between Worlds utan tvivel med och tävlar om titeln årets spel, i alla fall enligt min mening. Det är en så välbalanserad kombination av äventyr, action och pussel att det är näst intill omöjligt att tappa intresset under spelets gång. Under de närmast 15 timmar jag hittills spelat har jag i minst 14 timmar suttit med ett brett leende på läpparna och mer eller mindre vägrat släppa taget om mitt 3DS. Jag har alltså inte bara verk i mina tummar efter allt intensivt spelande, utan även i hela ansiktet.
 
Något jag i övrigt borde skämmas för är att jag inte fattat att spelet heter A Link Between Worlds och inte A Link Between Two Worlds som jag tidigare skrivit. Detta har jag dock rättat till nu i alla de andra inlägg där jag nämnt spelet, det är kanske inget märkvärdigt, men jag borde ha bättre koll än så när det kommer till en serie som jag skattar så högt som Zelda. Jag har ju för bövelen till och med en Zelda-inspirerad tatuering på vänster bröst!
 
Nåväl! Som om inte Zelda vore nog har jag dessutom fått möjlighet att sitta ner med det för mig helt okända spelkoncept som Scribblenauts erbjuder. Spelet går för mig inte att jämföra med mycket annat jag hittills spelat och det förbryllar mig på rätt så många positiva vis än så länge. Spelets utmaning ligger i att vara kreativ med ord och i att vara någorlunda fantasifull, vilket tilltalar mig på många vis. Sedan skadar det inte heller med de rätt så frekventa referenser till Nintendos universum som spelet innehar. Det har dock visat sig att det inte är tillräckligt intressant för att slita mig från Zelda, så det saknas kanske lite dragningskraft i just det anseendet, även om det inte är speciellt rättvist att jämföra det med Zelda. Speciellt inte när Zelda ligger mig så varmt om hjärtat som det gör.
Hur som helst har denna helg varit ungefär så bra som en helg möjligtvis bara kan vara, den har ju huvudsakligen innefattat spelande ; ) Det finns trots det många lediga dagar kvar under jul att se fram emot och vem vet vad som nalkas under julledigheten? Super Mario 3D World står bland annat näst på tur :D
 
 
"Green is the Medicine of magic, Red is the Medicine of life, and Blue restores both life and Magic. Here have a taste of the medicine of life, tee hee."
 
 Witch - The Legend of Zelda: A Link To The Past
 
 

Youtube-tips: Game Theory

Publicerad 2013-12-15 20:49:35 i Youtube-tips,

Veckans och helgens andra Youtube-tips blir Game Theory. En Youtube-show som mer eller mindre går ut på att såga både spel, karaktärer och spelidéer på helt absurda grunder. En riktigt underhållande show, förutsatt att man är beredd på eventuell smutskastning på många av ens favoritspel ; )
 
Här är ett av de senaste avsnitten:
 
 
 
"WHAT AM I FIGHTING FOOOOOOOOOOOOOR????"
 
Zero - Megaman X4
 
 

Youtube-tips: Jeramy Jahns

Publicerad 2013-12-14 20:04:00 i Youtube-tips,

Denna veckan kör vi en dubbel-youtube-special! Det vill säga ett youtube-tips både på lördag och söndag, eller idag och imorgon om ni så vill. Första tipset denna helg blir kanalen Jeramy Jahns, som logiskt nog drivs av Jeramy Jahns.
 
Man skulle kortfattat kunna säga att Jeramy är väldigt väl uppdaterad på allt som har med film och spel att göra och att det därför alltid finns en ny recension, förhandstitt eller diskussion att följa på så gott som alla högaktuella film och speltitlar på hans kanal.
 
Ta er gärna en titt :
 
 
 
"Take some Rupees, but don't tell anyone I gave them to you. Keep it between us, OK?"
 
Thief - The Legend of Zelda: A Link To The Past
 
 
 

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Publicerad 2013-12-12 20:54:00 i Allmänt, Spelsamling,

Det må vara Scribblenauts som står härnäst på tur när det kommer till recensioner, men det ska nog inte hindra mig från att åtnjuta lite Zelda vid sidan om. Speciellt inte när chefsredaktören själv skickat spelet till mig som en gåva, jag menar det får man ju bara se som någon form av order på att jag borde sätta mig med spelet omgående :P
 
Jag tackar chefsredaktören på Gameelite (Mats Ernofsson) ödmjukast för spelet!
Jag har hunnit med ett par timmars spelande än så länge och det är precis så bra som alla andra verkar tycka. Det är, precis som alla recensioner säger, ett Zelda-spel med ett lite mer öppet upplägg och med mycket mer utforskarglädje.
Det som gör denna gåva lite extra passande är bland annat att den sista kursen (denna sidan jul) på utbildningen jag går precis avslutats och att jag därmed kommer ha gott om tid att spela i lugn och ro. Men även att jag på min födelsedag, som förövrigt var under förra helgen, fick den närapå heliga Zelda Historia-boken av min allt för snälla sambo i födelsedagspresent.
Zelda-stämningen kan inte bli mer maxad än såhär och den jul-ledighet som närmar sig är i mina ögon mer eller mindre frälst i och med denna grymma kombo. Nu fattas bara Super Mario 3D World på Wii U, sedan är jag nog banne mig i Nirvana ;)
 
 
"Welcome, Link... I am the Essence Of The Triforce."
 
The Legend of Zelda: A Link To The Past - Triforce
 
 

Whirling Walkthroughs - Pixeljunk Shooter

Publicerad 2013-12-11 23:54:00 i Whirling-Walkthroughs,

Det var ett tag sedan jag sist gjorde ett inlägg i walkthrough-avdelningen här på bloggen, framförallt på grund av att alla recensioner som skrivits tagit upp en hel del tid. Men bättre sent än aldrig antar jag ;)
 
Pixeljunk part 3
 
Pixeljunk part 4
 
Det var också ett tag sedan jag sist skrev om något retro-spel. Jag brukar dock oftast ägna tisdagar eller onsdagar åt det, så därför tycker jag vi sparar lite till på det och återvänder till retro-avdelningen nästa vecka ;)
 
 
"Close your eyes, honey. Don't look!"
 
Eli Vance - Half Life 2: Episode 2
 

Recension - Need For Speed: Rivals

Publicerad 2013-12-10 23:50:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag vill bara meddela alla läsglada människor att recensionen på Need For Speed: Rivals nu finns att hitta på Gameelite.se! Och att jag nu efter all hysteri kring Ps4 beger mig mot mitt Wii U för att spela något lite mer udda ;)
Exakt vad jag ska spela på Wii U de kommande dagarna ser ni i mitt förra inlägg.
 
"Roses are... also beautiful when they scatter."
 
Eagle Bomber - Bomberman Generation
 

Recensionsexemplar - Scribblenauts Unlimited Wii U

Publicerad 2013-12-10 23:42:23 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag har aldrig tidigare testat Scribblenauts, men har länge velat göra, så jag tänkte att det kanske kunde passa bra att testa det nu när det ändå släpps på Wii U. Det verkar till utsidan vara ämnat för yngre spelare, men grundar trots det allt gameplay i skrift och improvisation. Vilket förstås lockar mig en aning.
De spel som släppts har dessutom fått väldigt bra genomsnittliga betyg, vilket inte får mig att bli mindre intresserad. Det enda jag inte tycker om är att jag inte får recensionsexemplaret som en hard-copy, det har blivit lite mycket av de nedladdningsbara promo-varianterna på senare tid.
 
Det ska hur som helst bli väldigt intressant att testa Scribblenauts Unlimited :)
 
 
"I want to make them beautiful... but they allways turn out wrong!!!"
 
Dr. Steinman - Bioshock
 

Juletider

Publicerad 2013-12-09 21:01:00 i Allmänt,

Det är skönt att det börjar närma sig jul, det innebär ju en del extra lediga dagar och därmed en del extra tid åt de stortitlar som man än inte fått sätta tänderna i. För min del innebär det tid åt The Legend of Zelda: A Link Between Worlds och Super Mario 3D World. 
 
Att jag än inte haft tid att uppleva år 2013:s största Nintendo-titlar känns sannerligen bittert på mer än ett vis, speciellt när Nintendo ligger mig så varmt om hjärtat som de gör. Men det innebär å andra sidan att julen i år kan komma att bli en riktigt minnesvärd tid, då den detta året kommer att innefatta två av de största Nintendo-titlarna på länge. 
Den tid jag kommer att få över åt de två titlarna kommer jag att skatta väldigt högt och förhoppningsvis kommer det att bli mer magiskt än vad Ps4-launchen varit. Man skulle väl kort sagt kunna säga att de spel som funnits att köpa till Ps4:an inte varit några spektakulära titlar. Nåja, det kunde varit sämre, och det har definitivt funnits sämre launch-lineups än så när det kommer till tidigare konsol-releaser. Om inget annat hjälper ju Sonys brist på intressanta titlar till att få Nintendos spel att se ännu mer lockande ut ;)
 
 
"When I discovered you, Link, my heart skipped a beat!"
 
Marin - The Legend of Zelda: A Links Awakening
 

Youtube-tips: Francis

Publicerad 2013-12-08 14:03:00 i Youtube-tips,

Så sent som i fredags lade jag upp ett youtube-klipp på Francis när han "unboxar" Ps4:an. Men jag tycker inte att det räcker, jag skulle nämligen vilja slå ännu ett slag för Francis och hans skapare på kanalen Boogie2988. Trots att Francis kanske är den huvudsakliga anledningen till att kanalen ens existerar så tycker jag att människan bakom idén ändå har en del inspiration kring Gaming i allmänhet att bjuda på.
 
Ta en titt på det följande klippet så förstår ni vad jag menar :)
 
 
 
 
"That old bastard... he'll be... furious..."
 
Chairman Richard Prescott - Gears of War 3
 

Recension - Playstation 4

Publicerad 2013-12-07 22:01:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Nu finns det en hel del nya och fräscha recensionen att finna på Gameelite.se, bland annat min recension på Playstation 4! Den ligger där tillsammans med en länk till min unboxing på konsolen för de som är intresserade. Men för de som hellre bara tittar på Unboxingen är det bara att klicka på filmklippet ett par rader ner ;)
 
 
Andra större recensioner som ni finner på Gameelite.se och som kanske kan vara av intresse är:
 
Super Mario 3D World
 
Ratchet & Clank: Nexus
 
Batman: Arkham Origins
 
The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds
 
Call of Duty: Ghosts
 
Nu när de flesta stora recensioner är skrivna ska det bli riktigt skönt att på riktigt få roa sig med Ps4:an, det har blivit på tok för lite lite av den varan, trots att jag haft den i mer än en vecka nu. Jag har en känsla av att jag kommer njuta av en del Resogun och Need For Speed under helgen :)
 
 
"No story is not worth hearing."
 
Angeal - Crisis Core: Final Fantasy VII
 

En hel vecka

Publicerad 2013-12-06 23:56:00 i Allmänt,

Redan imorgon har det gått sju hela dagar sedan jag påbörjade den så kallade Playstation 4-veckan här på bloggen och mycket har hunnit hända sedan dess. Det har bland annat gjorts en unboxing och skrivits en recension på ett av de mer eftertraktade spelen på konsolen. Men det ska också så sent som på veckans avslutningsdag, det vill säga imorgon, komma att bjudas på en recension av självaste konsolen.
 
Det känns som en rätt så gedigen vecka, speciellt med tanke på att det bara är lilla jag som drar i spakarna. Men jag har hört att man ska sluta när man är på topp och just därför tycker jag att vi avslutar veckan med den utlovade konsol-recensionen någon gång under morgondagen.
 
Under tiden vi väntar på att recensionen ska dyka upp tycker jag vi gör rätt i att titta på ett Youtube-klipp med en något Ps4-inriktad betoning ;)
 
 
Francis är rätt skön :D
 
 
"You’re more important than my sword. …But just a little."
 
Angeal - Final Fantasy VII: Crisis Core
 

Framtiden för Ps-VITA & Ps4

Publicerad 2013-12-05 23:59:00 i Allmänt,

Som spelare kan man sannerligen undra hur framtiden kommer att se ut, inte minst när det kommer till spel i allmänhet, men också hur det kommer att se ut med Ps4 och Ps-VITA i framtiden. Kommer samarbetet de två konsolerna emellan att bli något värt att öppna ögonen för eller kommer det att dö ut?
 
 
Kommer Ps-VITA bara att bli ett Ps4-tillbehör eller kommer konsolen att kunna leva ett eget liv? Det kan vara en vettig fråga att ställa då Ps-VITA faktiskt är en rätt så hygglig liten pryl. Och Sony själva verkar inte vara övertydliga med vad som kommer att hända i framtiden gällande konsolen. Det hade säkerligen kunnat gynna dem att sälja den i en bundle med Ps4:an om inget annat.
 
Hur som helst pratar våra vänner på Podcast Beyond lite om både dessa problem och många andra. Har du några frågor kring Playstation i allmänhet så kan det vara värt en titt:
 
 
"I dreamt I was a moron…"
 
Squall Leonheart - Final Fantasy VIII
 

Need For Speed: Rivals

Publicerad 2013-12-04 22:41:12 i Allmänt,

Idag har det blivit en del finglid i Need For Speed: Rivals, de goa låtarna och de härliga motorljuden har varit som ren
terapi för mig denna lill-lördag. Det som tilltalar mest i spelet hitintills är nog just musik/ljud, men också det öppna landskapet och de många interaktionerna mellan singleplayer och multiplayer, som är mer eller mindre samansvetsade med varandra.
NFS:Rivals verkar i övrigt som ett rätt så gediget NFS-spel och tilltalar än så länge på många olika vis. Något som däremot irriterar och förstör den annars trevliga känsla som infinner sig i spelet är den ibland skrämmande låga bilduppdateringen.
 
Utvecklarna har av någon anledning valt att satsa på en bilduppdatering på omkring 30 Fps, så jag antar att det är därför minsta lilla framedrop märks så oerhört tydligt. Jag förstår dock inte varför man inte skulle vilja ha 60 Fps som mål på ett next-gen-spel.... nåja.
 
 
"Bus stop's that way, champ."
 
Razor - Need For Speed: Most Wanted
 

Recension - Battlefield 4

Publicerad 2013-12-03 23:13:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Recensionen på Battlefield 4 skrevs färdigt under gårdagen och har idag blivit uppladdad på Gameelite.se. Härnäst blir det en recension på Need For Speed: Rivals och så småningom även en recension på självaste Ps4:an. Förhoppningsvis hinner jag med en av recensionerna innan veckan är slut : )
 
 
"...What? I love this song. It's a good freaking song."
 
Clayton Pac Pakowski - Battlefield 4
 

Playstation 4 säljer nya rekord i England

Publicerad 2013-12-02 23:18:00 i Nyheter,

Det är alltså precis som det låter! Ps4:an har ännu en gång slagit nya rekord, men denna gång i England. Rekordet i fråga handlar om snabbast säljande i konsol, fast nu under en 48-timmars-period. Ps4:an har under sina första 48 timmar sålts i ca 250 000 exemplar i England och slår därmed både PsP:ns 180 000 exemplar och Xbox Ones 150 000 exemplar med hästlängder.
Något annat som kan vara nämnvärt är intresset kring Knack, som verkar vara på topp. Knack (Ps4) verkar i England nämligen vara mer intressant än Mario 3D World (Wii U), trots Knacks avsevärt lägre betyg. 
 
För mer info, leta er in på IGN.com
 
 
"Sit your ass down in that chair and drink your &@&&@#& TEA!"
 
Cid Highwind - Final Fantasy VII
 
 

Playstation Plus

Publicerad 2013-12-01 20:36:00 i Allmänt,

GamingForLifes Playstation-vecka startade igår med självaste unboxingen av Ps4:an och idag tänkte jag att det kunde vara intressant att ta sig en titt på vad man som Playstation Plus-medlem får tillgång till på Ps4:an under första veckan. Det finns ju trots allt vissa fördelar med att skaffa sig en Playstation Plus-prenumeration, utöver möjligheten att spela online då förstås.
 
Först upp bland de bonusar man får som Playstation Plus-medlem är shootern Resogun. Spelet finns direkt efter betalt Ps-plus-medlemskap tillgängligt via Ps-store för direkt nedladdning, utan extra kostnad.
 
Till skillnad från R-type och andra shooters går Resogun inte bara ut på att skjuta allt som rör sig, utan även på att försöka rädda en och annan människa. Resogun bjuder dessutom på den mest frenetiska action och de mest färgsprakande explosioner jag sett i en shooter.
 
Bortsett från explosioner och frenetisk action får man som spelare även njuta av en och annan skön techno/trance-inspirerad låt som tillsammans med färgerna och explosionerna bidrar till en alldeles extraordinär upplevelse.
 
Nästa bonus som ingår i medlemskapet är Contrast, som är ett pussel-plattform-spel i Noir Art Deco Stil. Spelet finns, precis som Resogun, redo för nedladdning på Ps-store så fort man betalt sitt ps-plus medlemskap.
 
I spelet styr man en tjej vid namn Dawn, som har förmågan att förvandla sig till en skugga. Som en skugga kan Dawn, med hjälp av dig som spelare, röra sig fritt i skuggornas värld. Som spelare får man hjälpa Dawn att skapa skuggor på rätt ställen så att hon kan ta sig framåt.
 
Contrast är ettt charmigt spel som erbjuder spelaren ett rätt så udda upplägg i kombination med en hel del nya och fräscha idéer. Stilen och stämningen i spelet är det som sticker ut mest och som enligt min mening lämnar mest intryck.
 
Som ps-plus-medlem får man dessutom lite rabatt på spel som Trine 2 och Super Motherload denna vecka. Det ingår mycket kul redan nu och det kommer säkerligen bara att bli bättre nu när Microsoft också har börjat med likande deals kring xbox-live. Det gynnar minsann oss konsumenter med detta så kallade konsol-krig ;) 
 
 
"Dilly Dally. Shilly Shally. Isn’t it time you did the forgiving?"
 
Aerith Gainsborough, FFVII: Advent Children
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela