Skyddsboxar <3

Publicerad 2013-08-30 23:03:38 i Retro, Spelsamling,

Fick hem ett gäng skyddsboxar till bland annat Gameboy-kartonger och Super-Nintendo-kartonger igår. Var ju såklart tvungen att ta några kort och visa er hur snyggt det blev ;)
Det syns knappt att det sitter skyddsboxar på kartongerna, de ser bara väldigt mycket nyare ut.
De var enkla att "vika" och de passade perfekt, jag blev supernöjd! Det kommer definitivt att bli mer av denna varan i framtiden. Behöver dock inhandla lite fler, blev inte mer än 35 st denna gång.
 
 
"I'ts more important to master the cards you're holding than to complain about the ones your opponent were dealt."
 
Grimsley - Pokémon Black & White
 
 

Avslappning vid tuben

Publicerad 2013-08-29 22:53:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Idag är en sådan dag som kunde blivit alldeles perfekt, men som slutade katastrofalt. Idag fick jag nämligen möjlighet att testa min nya game-capture-enhet, Roxio Game Capture HD Pro, som jag varit taggad över att få testa redan sedan jag beställde den. Dessvärre visade den sig vara en stor jäkla besvikelse, den var kort sagt oduglig, men det märkte jag tyvärr inte förrän jag redan krånglat med installationen i ca tre timmar.
 
Efter många om och men slängde jag ner den i paketet den anlände i och bestämde mig för att returnera skiten. Det blir att beställa en annan model av ett annat märke och hoppas på bättre lycka nästa gång. 
 
Så istället för att bjuda på en egenhändigt gjord film blir det istället att bjuda på någon annans mästerverk. Tuben är vår vän, det får bli lite avslappning vid den :P
 
 
 
"Hey I'm grump! I'm not so Gruuuump! Aaaaaand we're The GameGrumps"
 
Danny & Egoraptor - GameGrumps
 
 

Nintendo 2DS !?

Publicerad 2013-08-28 19:35:00 i Nyheter,

Av alla de prylar som jag läst och hört rykten om på senare tid är nog detta både det jag funnit minst troligt och samtidigt det jag tyckt verkar mest udda. Nintendo ska alltså släppa en ny version av Nintendo DS - en billigare variant av den redan befintliga 3DS:en - i ny design och som saknar förmåga att visa 3D utan glasögon. (Därav namnet)
Detta kan vara en av de fulaste konsolerna jag någonsin skådat. Uppenbarligen har de tänkt sig denna variant som ett billigare alternativ till de redan befintliga modellerna av 3DS-en. Priset kommer i USA att hamna på 129.99 $ och kommer att finnas ute på marknaden redan den 12 october.
 
För mer info är det bara att surfa vidare in på Gametrailers.com  eller bara att ta en titt på youtube-klippet ett par rader ner :)
 
 
"Time out for a second. That wasn't supposed to happen. Do you see that thing that fell out of me? What is that? It's not the surprise. I've never seen it before! Never mind, it's a mystery I'll solve later... by myself, because you'll be dead." 
 
GLaDOS - Portal
 
 

Metal Gear Solid

Publicerad 2013-08-27 16:36:00 i Retro, Spelsamling,

Nu var det nästan två hela veckor sedan jag sist uppdaterade retroavdelningen och spelsamlingen här på bloggen, jag tycker därför att det nu är på tiden. Så varför inte ta en närmare titt på Metal Gear Solid till Playstation 1 ?
Här har vi mitt alldeles egna exemplar, i all sin skönhet ;) Det kostade dessvärre på tok för mycket pengar... så går det när man har dålig koll. 
Metal Gear Solid till Playstation 1 fick en WorldWide launch i september 1998. Det är det tredje spelet i serien och utspelar sig ca 10 år efter första Metal Gear-spelet och 6 år efter det andra spelet - Snakes Revenge.
 
Precis som de två första spelen utvecklades även detta av Konami, med Hideo Kojima som producent. Den stora skillnaden mellan de två första spelen och detta är grafiken, spelet släpptes trots allt under den stora 3D-eran, då nästan alla spel hoppade på 3D-tåget. Utöver grafiken fungerar spelet mer eller mindre som en perfektionerad version av sina föregångare. Kojima var noga med att det låg stor fokus på gameplay, handling, dramatisering och skådespeleri, för att försäkra sig som att spelaren verkligen trodde på den värld som han och hans team skapat.
 
Kojima var 110% engagerad i projektet och såg till att alla i teamet tillsammans strävade efter att skapa det bästa Playstation-spelet någonsin. Vilket slutprodukten sannerligen talar för. Metal Gear Solid fick nämligen ett genomsnittligt betyg på 94% och har sedan dess inte bara fått utmärkelser från Guiness World Rekords utan även blivit känt som spelet som introducerade Stealth-genren till den stora massan.
 
Personligen har jag både upplevt och återupplevt spelet många gånger, men då framförallt genom den ypperligt utförda remake som så småningom landade på Gamecube. Jag skulle nog vilja säga att remaken är ett av de bästa spelen till Gamecube, och därmed även tillägga att orginalet definitivt skulle kunna vara det bästa spelet till Playstation 1. 
 
 
"Ha ha, I told you. The real me is no match for the legend."
 
Solid Snake - Metal Gear Solid
 

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD-bundle

Publicerad 2013-08-26 23:22:00 i Nyheter,

Som många Nintendo-intresserade människor kanske redan har uppmärksammat kommer det att släppas en remake på The Legend of Zelda: The Wind Waker till Wii U under hösten i år. Och som om inte det vore nog kommer det nu alltså också att släppas en Wii U/Windwaker-bundle.
Bundlen (som ni ser på bilden ovan) kommer alltså att innehålla en rätt så speciell Wii U-kontroll, en Wii U konsol och ett exemplar av Wind Waker HD. Det som är så speciellt med kontrollen är den Wind Waker-inspirerade målningen som prydligt täcker en väsentlig del av kontrollens framsida :)
 
 
"It's been a while, boy. You have done well to sneak into my fortress and wriggle your way all the way up here. I suppose the least I can do is commend you for your reckless courage. My name is Ganondorf... And I am the master of Forsaken Fortress."

Ganondorf - The Legend of Zelda: The Windwaker
 
 

Crash Commando

Publicerad 2013-08-25 21:49:00 i Allmänt,

Det har varit en fullspäckad helg med både vänner och spel, kanske mest med vänner, vilket förstås inte är fel. Men det har också hunnit bli ett rätt så stort antal timmar framför Ps3:an, speciellt med ett multiplayer-spel som heter Crash Commando.
Personligen liknar jag det vid ett specifikt nedladdningsbart spel till dator vid namn Soldat, som jag och vännerna spenderade åtaliga timmar framför under rasterna i gymnasiet. Soldats hemsida finner ni här: ------> Soldat.pl
 
För att förtydliga för de som inte har en aning om vad Soldat är för något kan jag enkelt beskriva Crash Commando som ett 2D-sidescrolling action-spel där man inte bara kan hoppa och skjuta, utan även flyga omkring med sin jetpack. 
 
 
Det är ett riktigt roligt spel som jag varmt kan rekommendera. Det finns tillgängligt via Psn-store som trial och det går givetvis även att köpa som fullversion :) 
 
 
"We're certainly not interested in Gimmicks."
 
Kaz Hirai - E3 
 
 

Recension - Tales of Xillia

Publicerad 2013-08-23 23:58:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Min recension på Tales of Xillia är nu äntligen uppladdad! Det tog ett rätt så bra tag att skriva den, framförallt för att det fanns så mycket som skulle vägas in. Och spelets storlek gjorde ju inte det hela mycket lättare precis :S
Ni hittar som vanligt recensionen inne på Gameelite.se ;)
 
 
"Oh man i'm so sorry guys, i totally blew it back there."
 
Leia - Tales of Xillia
 
 
 

Pop Facts - Smash Bros

Publicerad 2013-08-23 23:40:48 i Allmänt,

Ett nytt avsnitt av Pop Facts lades precis upp på Gametrailers. Denna gången handlar det om ett av mina favoritspel till N64, Smash Bros. Spännande :D
 
 
 
"We're gonna have fun with this thing!"
 
Wolf - Super Smash Bros Brawl
 
 

Egoraptor

Publicerad 2013-08-22 21:22:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Nu tycker jag att det är dags för ytterligare ett Youtube-tips. De flesta kanske redan vet vilken Egoraptor är och kanske redan har tittat på alla hans skapelser. Men jag antar att ni i sådant fall bara kan nicka och hålla med om att det mesta denna människan tar för sig blir riktigt skruvat och kul ;)
  
För övrigt hittar ni numera alla mina Youtube-tips under kategorin med samma namn.
 
 
"Hey you bitch! I am the Strategy Guide, you can't mess with me!"
 
The Strategy Guide - Awesome Gaiden
 
 

Releasedatum för Playstation 4

Publicerad 2013-08-21 12:29:00 i Nyheter,

Så sent som igår hade Sony sin konferens på Gamescom i Tyskland. Under konferensen visades det förstås en hel del spel och en del kring Ps4:ans interface, men även hur det kommer att fungera med remote-play på Playstation Vita (Spela Ps4-spel på din PsVita).
Playstation Vita fick en välbehövlig prissänknig, ner till 199 euro, likaså Ps3:an. Men det kanske bästa med hela konferensen var att Playstation 4 äntligen fick ett releasedatum. Hela 32 länder kommer under November månad att kunna plocka ut sina förhandsbokningar av sina Ps4:or. I USA släpps konsolen den 15 november, medan det i Europa, Australien och Nya Zeeland kommer att bli en release den 29 november.
 
 
"Concepts like true consumer ownership and consumer trust are central in everything we do."
 
Sony Computer Entertainment CEO Andrew House - E3 2013
 

Tales of Xillia

Publicerad 2013-08-20 18:47:00 i Allmänt,

Det har hitintills hunnit bli totalt åtta timmars spelande på Tales of Xillia - inte många timmar ur ett rpg-perspektiv - men det har ändock hunnit hända en del. Man har fått äran att bekanta sig med i princip alla karaktärer som kommer att sällskapa under äventyrets gång, och även fått puckla på en och annan boss. Man har även fått upptäcka en del, för serien, nya saker och likaså vant sig vid stridernas intensitet och allsidighet.
Tales of Xillia har på dessa åtta timmar hunnit påverka mig en hel del och har definitivt fått ett fast grepp om en, men likväl inte hunnit trollbinda en så pass att man inte kan slita sig. Det kanske mest magiska och trollbindande, ännu sålänge, är alla de korta men välgjorda konversationer vännerna emellan. De pratar i dessa konversationer om allt melan himmel och gjord, men ger likväl karaktärerna en del djup och får en som spelare att vilja höra mer av vad de har att säga.
 
Det blir spännande att se hur det hela utvecklar sig under de kommande speltimmarna. Utöver mer av de flummiga konversationerna ser jag sannerligen fram emot lite flashigare attacker i striderna och förväntar mig också lite mer magi, samt summons. Ska man då döma efter det väldigt välgjorda och flashiga introt så har jag en del kul att vänta :)
 
 
"Damnation or salvation...I guess we're about to find out."
 
Sheena Fujibayashi - Tales of Symphonia
 
 

Ny Dead Rising 3-trailer

Publicerad 2013-08-19 16:52:00 i Nyheter,

Dead Rising 3 såg redan på E3 riktigt lovande ut, men ser i och med denna trailern ännu bättre ut. Skönast av allt är att se Capcom göra riktiga Zombie-spel igen, även om Dead Rising kanske inte är ett speciellt seriöst sådant. Men det är sannerligen skönt att se att de inte tappat greppet fullkomligt ännu ;)
 
 
Man skulle väl kunna säga att det ända riktigt negativa kring Dead Rising 3 är att spelet inte ser ut att hamna på någon annan plattform än Xbox One. Så det kommer med andra ord förmodligen att dröja ett tag till innan man får möjlighet att sätta tänderna i denna godbiten. Såvida inte Capcom får för sig att gå multiplatform även denna gång, man kan ju alltid hoppas.
 
 
"Hey... aren't zombies great? "
 
Carlito Keyes - Dead Rising
 
 

Ronneby-loppisen leverar

Publicerad 2013-08-18 20:07:00 i Retro, Spelsamling,

Nu har det banne mig skett igen, det är knappt så att jag själv tror det. Det är inte hutlöst många spel, men det är hutlöst låga priser på spel som faktiskt är riktigt intressanta.
Kul att stöta på två stycken The Legend of Zelda: Collectors Edition på en och samma dag. Och även om det inte blev så många titlar denna gången heller, blev det å andra sidan riktigt kvalitativa titlar för riktigt lite pengar. 
 
 
"I may be 32, but I still believe I am a fairy!"
 
Tingle - Majoras Mask
 
 

Fynda på Game

Publicerad 2013-08-17 17:24:58 i Spelsamling,

Ja även om det kanske låter som en omöjlighet så lyckades jag faktiskt så sent som igår att fynda på Game i Karlskrona. Hur var och en definierar ett fynd är förmodligen väldigt individuellt, men frågar man mig skulle jag nog vilja säga att detta var ett skapligt fynd då prislappen låg på under 100 kr ;)
 
“C-c-c-combo breaker!”
 
Narrator - Killer Instinct
 

GTA V Online Multiplayer

Publicerad 2013-08-16 14:00:10 i Allmänt,

 Jag är ju lite sent ute med denna debut-trailer, men det är sannerligen något värt att ta en titt på, vilken dag i veckan som helst. Och är det så att ni redan har tagit er en titt så skadar det nog inte att få vidare granska denna underbara reveal ;) 
 
 
 
 "Oh, yeah? You come here, tough guy. You think you'll take me on? You think you'll play stupid with me?"
 
 Tommy Vercetti - Grand Theft Auto: Vice City
 

Whirling-Walkthroughs - Metroid Fusion

Publicerad 2013-08-15 19:31:00 i Whirling-Walkthroughs, Youtube-tips,

Nu finner ni del två av min walkthrough på Metroid Fusion inne på GamingForLifes youtube-kanal. Men för enkelhetens skull lägger jag upp den här också :) 
Ljud och bild blev bättre denna gången, men den mjukvara jag använder är gratis och funkar inte optimalt precis. Men så får det vara tills vidare.
 
 
"Do a barrel roll!"
 
Peppy - Starfox 64
 

Sverige blir utan Xbox One i år!

Publicerad 2013-08-15 14:22:00 i Nyheter,

Ja du läste rätt ! Microsoft har redan gjort bort sig tillräckligt många gånger gällande deras nya konsol och levererar nu ytterligare ett dråpslag. Microsoft utlovade under sin E3 presentation en release av Xbox One i ett redan minimalt antal länder - 21 länder för att vara exakt - och nu blir det ännu färre.
 
 
 
 
Belgien, Danmark, Finland, Nedererländerna, Norge, Ryssland, Sverige, och Schweiz kommer att bli utan Xbox One under hela 2013. Konsolen kommer att finnas tillgänglig i totalt 13 länder på releasedagen nu i november och vi svenskar kommer att bli utan. Men vi behöver bara vänta fram till början av 2014, eller rättare sagt: tidigast början av 2014. Med andra ord kommer vi förmodligen inte att få se Xbox One här i Sverige förrän ett par månader in i 2014.
 
Alla detaljer finner ni här -------- >  Xbox.com
 
Jag antar att man inte ska gråta i onödan, detta gör trots allt valet av konsol så mycket lättare. Ps4:an kommer förhandsbokas i närmsta butik, snarast möjligast. :D
 
 
"Fortunately we have a product for people who aren't able to stay connected: it's called Xbox 360"
 
Don Mattrick - E3 2013
 
 

Recension - DuckTales: Remastered

Publicerad 2013-08-14 22:27:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Recensionen på DuckTales finns nu äntligen uppe för er att åtnjuta på Gameelite.se. Det har dock hunnit hända en del på Gameelite sedan jag skrev min förra recension, många andra flitiga skribenter har nämligen varit i farten. Så utöver recensionen på DuckTales hittar ni nu även en recension på CastleStorm, StarWars Pinball och annat smått och gott, på Gameelite.se.
 
 
"Yoo-hoo! Laddies! I've something to show you!"
 
Scrooge McDuck - DuckTales: Catch as Cash Can

 

Recensionsexemplar - Tales of Xillia

Publicerad 2013-08-13 20:42:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Detta ex kom lite sent kan jag tycka, Tales of Xillia hade ju release redan i fredags. Men men, bättre sent än aldrig! Har ju precis blivit färdig med DuckTales-recensionen (länkar till den så fort den ligger uppe), så det passade trotsallt rätt bra ändå :)
Det är dessutom perfekt spelväder idag, regn och rusk, så detta äventyr bär förmodligen av med en gång. Ska bli speciellt spännande då Tales of Phantasia är det enda och på så vis det senaste spelet jag spelat i serien. 
 
 
"I cannot die until I fulfill my duty."
 
Kratos Aurion - Tales of Symphonia
 

Whirling-Walkthroughs - Metroid Fusion

Publicerad 2013-08-12 22:43:00 i Whirling-Walkthroughs, Youtube-tips,

Det gick visst lite snabbare än vad jag trodde att bli färdig med första delen av min absolut första walkthrough. Vi får väl bara hoppas att jag inte missat något finstilt och på så vis bryter mot några lagar eller regler med detta filmklipp :P
 Jag tyckte dessutom att det var passande att göra en walkthrough på just Metroid Fusion då det ändå var ett av de senaste spelen vi tittade på i retrosamlingen. Hur som helst finner ni första walkthrough-delen ett par rader ner, men det bör kanske tilläggas att det hela inte blev optimalt utfört. Det var första gången jag testade att spela in via de programmen jag använde och både ljud och bild har krånglat på sina ställen. Så ni får gärna ha lite överseende.
 
 
 
 
"Any objections, lady?"
 
Adam Malkovich - Metroid: Other M
 
 

Wonderful 101 Demo på E-shop

Publicerad 2013-08-11 23:31:00 i Nyheter,

Nintendo bjuder denna veckan på ett demo av Wonderful 101, demot finns tillgängligt på E-shop via WiiU. Spelet släpps den 23 augusti här i Europa, men det finns alltså möjlighet att redan nu få se vad Platinum Games (Skapare av Bayonetta) och Nintendo har lyckats koka ihop. Det är bara att slänga sig i soffan och påbörja nerladdningen, eller om ni föredrar trailers så kan ni ta en titt på Wonderful 101:s senaste trailer ett par rader ner.
  
 
 
"Do you naughty little angels deserve a good spanking?"
 
Bayonetta - Bayonetta
 
 

Top 10 Violent Deaths!

Publicerad 2013-08-10 15:55:00 i Allmänt,

Nu är det dags igen, det är en sådan dag helt enkelt, det är dags för ännu en topplista! Denna gången blir det dock en topplista från Gametrailers och alltså ingen jag själv bidragit till. Men det jag däremot kan bidra med är en förvarning till de som är lite känsliga, det ni kan se ett par rader ner är (mildt uttryckt) rätt magstarkt.
 
 
 

"I'm the grim reaper, Lardass, and you're my next customer."
 
Manny Calavera - Grim Fandango
 
 

Recensionsexemplar - DuckTales: Remastered

Publicerad 2013-08-09 17:25:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Yes! Jag får äran att recensera en remake på ett av de bästa capcom-spelen till NES. Tekniskt sett fick jag visserligen inget recensionsexemplar denna gång, utan snarare en promo-kod som tillåter mig att ladda ner spelet på Nintendo E-shop, men i alla fall :D   
Det finns en del som klagar på att Capcom inte valt en mer retro-lik design. Men personligen så tycker jag det lockar mer med ett nytt och fräscht utseende, så länge upplägget och känslan är dendamma.  
 Capcom var mer eller mindre gudar under NES-eran och gjorde enligt mitt tycke banne mig kanonspel till 99% av tiden. Jag hoppas förstås att denna remake är i samma klass som sin föregångare, men jag får försöka att inte förvänta mig alldeles för mycket.
 

Ta gärna en titt på vad som har förändrats:
 
 
 
"I wouldn't miss this for all the scoones in scotland!"

Scrooge McDuck - DuckTales The Movie: Treasure of The Lost Lamp

 

Kyle Bossman förgyller Gametrailers

Publicerad 2013-08-08 18:58:00 i Allmänt,

Det finns alltså en människa som heter Bossman i efternamn (!) och som om inte det vore tillräckligt otroligt så jobbar han dessutom på en av de största Tv-spel-sajterna i världen, Gametrailers. Där han har en show som heter "The Final Bossman" och som genom sitt lite mer lättsamma upplägg sticker ut från resterande delen av alla Gametrailers-shower. Ett relativt nytt, men välkommet, tillskott på Gametrailers som kan vara värt att lägga på minnet.
 
För er som inte redan har spanat in Kyles show, eller för dem som vill se mer av honom, har jag bifogat ett av hans avsnitt ett par rader ner : )
 
 
 
 
 "There is always a light house, there is always a man, there is always a city."
 
Elizabeth - Bioshock Infinite
 
 

Metal Gear Solid 2/Snakes Revenge

Publicerad 2013-08-06 19:35:00 i Retro, Spelsamling,

Jag anser mig ha rätt så bra koll på Metal Gear-serien och alla de titlar som släppts till diverse konsoler. Men Snakes Revenge lärde jag mig först om för bara ett par år sedan och införskaffade mig det för bara någon månad sedan. I vilket fall som helst går jag denna gång - precis som på Metroid-serien - lite djupare in på saker och ting, men inte utan att spara lite trivia till nästa spel förstås ; )
Fodral, instruktionsbok och kassett är i ok skick, med ytterst få skönhetsfel, men är dessvärre på tyska.
Snakes Revenge släpptes 1990 på NES specifikt för den amerikanska och europeiska marknaden som en direktuppföljare till första spelet, Metal Gear. 
 
Storyn utspelar sig tidsmässigt tre år efter första spelet. Snake får i uppdrag att hjälpa FoxHound sätta stop för ett bygge av en ny Metal Gear-model. Ritningar på Metal Gear har dykt upp i händerna på en nation någonstans i mellanöstern, så Snake beger sig därför dit, dock inte ensam.
 
Likt första spelet får man som spelare även denna gång infiltrera en fiendebas genom att antingen smyga sig förbi eller i tysthet till intetgöra potentiella hot. Misslyckas man med att hålla sig i skymundan går alarmet igång och fiender attackerar från alla håll. Man får då antingen fly eller göra sig av med inkommande fiender innan man kan förtsätta infiltreringen av fiendebasen.
 
För att öka i rang får man - precis som i ettan - under äventyrets gång rädda människor som tagits till gisslan, man får även leta reda på diverse nya vapen och prylar som tillåter en att ta sig framåt. Boss-strider och andra moment fungerar i detta spelet ungefär likadant som i ettan, med undantag för ett och annat sidescrollingmoment med sneak-betoning. Under dessa moment får man styra Snake som i vilket sidecrolling-spel som helst, men fortfarande med möjlighet att smyga förbi potentiella hot om så behövs.
 
Jag har personligen inte mycket erfarenhet av varken Metal Gear eller Snakes Revenge, då jag var på tok för liten för att kunna spela denna typen av spel på den tiden. Men jag har under ett och annat tillfälle bekantat mig med dem nu på senare tid och även om det är stor skillnad mellan dessa två spel och de senare spelen så märks det ändå att det är Metal Gear man spelar : )
 
 
"This is only the beginning, Snake. America will descend into chaos... It'll be the Wild West all over again. No law, no order. Fire will spread across the world. The people will fight... and through battle, they will know the fullness of life. At last... our father's will... his Outer Heaven... is complete."
 
Liquid Ocelot - Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots
 
 

GamingForLifes egna Yoytube-kanal : )

Publicerad 2013-08-05 21:15:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Nu har jag fått ordning på GamingForlifes egna Youtube-kanal. (Yay) Vad det betyder är att det från och med nu finns en specifik kanal på youtube som till 100 % ägnas åt bloggen och allt vad den innebär. På denna kanal kommer det i framtiden att finnas allt från unboxings av nya spel till retro game pickups och ännu längre in i framtiden kanske även en och annan walkthrough. 
 
Hitintills ligger det bara ett klipp uppe, dvs det klipp som jag tidigare postade på min personliga Youtube-kanal och som visade min spelsamling i helhet. Jag lägger upp klippet ännu en gång ett par rader ner för dem som inte redan tagit en titt, men även för dem som är intresserade av den nya kanalen.
  
 
 
"We all make our choices, but in the end, our choices make us"
 
Andrew Ryan - Bioshock
 
 

I can swing my sword !

Publicerad 2013-08-04 17:49:00 i Youtube-tips,

Jag har aldrig spelat MineCraft, (vet ej varför) men jag blir jämt sugen på att testa när jag ser denna videon och hör denna låten. Sedan är den ju rätt rolig också : )
 
 
Toby har en hel del roliga prylar på sin kanal och allt han gör gör han med humorn i högsta hugg. Det skadar ju inte heller att det mesta han tar sig för även är spelrelaterat :D
 
 
"Errrgh,tartar! My only weakness!"
 
Toby Turner - Mini Minotaur song
 

Spelpaus

Publicerad 2013-08-03 14:32:02 i Allmänt,

Ja ibland behöver man en paus även från spelens värld. Speciellt när det är 200 grader varmt ute och det enda som kan rädda en från att smälta bort är ett dopp i det blå. Om inget annat så gör pausen det ännu lite roligare att återta spelandet när vädret väl tillåter igen. Med andra ord håller jag mig så långt borta från värmen som möjligt idag och därmed även borta från alla spel ; )
 
 
“I am the great mighty poo, and I’m going to throw my shit at you.” 
 
The great mighty poo - Conkers Bad Fur Day
 
 

Nintendo-magi i allra högsta grad

Publicerad 2013-08-02 18:45:00 i Allmänt,

Så var ännu ett av Nintendos förunderliga äventyr över, sorgligt nog. Varför ska allt som är så kul komma i så begränsade doser ? Jag pratar förstås om Pikmin 3, och det finns knappt några ord.
Spelets gulliga yttre må kanske avskräcka de allra hårdaste av män och hårdrockare där ute, men kan garanterat få vilken vuxen man eller kvinna som helst att sitta fullkomligt uppslukad om det bara ges en chans.
 
Pikmin 3 är ett av fem ynka spel som jag spelat igenom på WiiU - på grund av ren och skär "speltorka" - och som tackvare det magra utbudet fått all den tid och uppmärksamhet det förtjänar. Jag har redan sedan första spelet varit fast i den udda värld Pikmin-spelen presenterar och har otaliga gånger spelat igenom ettan såväl som tvåan. De två föregående spelen är makalöst roliga och beroendeframkallande, men hamnar lätt i skuggan av den tredje och senaste delens briljans.  
 
Nintendo har en förmåga att framkalla en känsla av förundran som bara en väldigt liten del av spelutvecklare världen över klarar av att förmedla. Deras senaste hårdvara låter en som spelare dessutom komma ännu närmare känslan av att vara där och att själv delta i äventyret. Man skulle kort sagt kunna kalla det för Nintendo-magi : )
 
Pikmin 3 recension -------->  Gameelite.se
 
"Extraordinary! When I plucked the sprout, it turned out to be a living creature, not a plant! Picking it has done no visible damage... It just stands there, staring at me."
 
Captain Olimar - Pikmin
 
 

Metroid Fusion

Publicerad 2013-08-01 22:49:00 i Retro, Spelsamling,

Då var det ännu en gång dags för en ny del i Metroid Samlingen att inta rampljuset. Och precis som övertexten lyder så är det alltså Metroid Fusion som denna gång ska få lite kärlek ; )
Detta är förmodligen det Metroid-spel i samlingen som är bäst bevarat. (om man ser till de äldre spelen).
Metroid Fusion släpptes år 2002 på GBA (Gameboy Advance) och är det fjärde spelet i serien, men story-enligt den sista delen.
 
Samus får i detta spel bekanta sig med en ny sorts parasit - X-parasiten - som inte bara kan anta formen av vilken varelse den än attackerar, utan även är en naturlig fiende till Metroid-parasiten. Vid första kontakt med X-parasiten blir Samus attackerad och tvingas retirera efter att ha blivit våldsamt skadad. Hon får dock hjälp att återhämta sig och blir i samma veva försedd med en ny dräkt som gör det möjligt för hjältinnan att på allvar bemöta den nya faran.
 
Nytt för denna delen i serien är det något mer linjära upplägget, som till viss del hämmar den i övrigt öppna världen, men som å andra sidan möjliggör en något tätare story. Även sättet att ta sig fram på är i detta spelet lite "tweakat" och nya funktioner som att ta tag, hänga och skjuta sig ifrån kanter (Lara Croft-Style) är sådant som Samus i detta spelet lärt sig göra.
 
Metroid Fusion fick likt många andra Metroid-spel ett väldigt varmt mottagande och låg på ett genomsnittligt betyg på omkring 92%. Spelet sålde under bara den första månaden i USA ca 200 000 exemplar och allt eftersom ca 2 miljoner exemplar världen över.
 
Frågar man mig så lyckas Metroid Fusion - trots sitt "lilla format" -  att fängsla och sätta stämningen bättre än en del av dess stationära motsvarigheter. Det erbjuder en något annorlunda vinkling av hur ett Metroid-spel kan spelas och gör det med förvånansvärt bra resultat. Det är få bärbara spel som jag uppskattat så mycket som detta och är utan tvekan värt en plats i alla spelares samling.
 
 
"It was only later that I learned the identity of my attacker: the parasitic organism we now know as X. Unaware of my condition, I was returning to the station when disaster struck."
 
Samus Aran - Metroid Fusion
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela