Recensionsexemplar - Elder Scrolls Online

Publicerad 2014-03-31 21:14:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Ja man kan ju fråga sig hur jag tänker när jag väljer att ta på mig recensionen av Elders Scrolls Online, speciellt när jag redan utan ett MMO på axlarna har lite svårt att få tiden att räcka till. Man skulle kanske kunna säga att jag är något av en tidsoptimist, sedan är det i och för sig lite så att jag inte vill missa något potentiellt mästerverk.
 
Något som dock är ännu konstigare än mitt val av recension i tidspressade situationer är att man inte får tillgång till recensions-koderna tidigare än fem dagar innan release, med tanke på spelets storlek menar jag.
Jag har i vilket fall som helst precis fått hem spelet och precis påbörjat min resa genom ESO som en Dark Elf. Som vanligt hade jag enorm beslutsångest när det kom till vilken ras och vilken faction jag skulle välja, men då jag tycker det är ruggigt kul att spela som magiker tyckte jag att en Dark Elf kunde passa sig ganska bra.
Min lilla Dark Elf må kanske inte se mycket ut för världen just nu, men vänta ni bara. Snart är det jag som bestämmer ;) :P
 
I övrigt kan det kanske vara roligt att veta vilken faction och vilken ras ni spelar i/som, om ni nu kommer spela ESO alltså. Factionen jag valde fick bli Ebonheart Pac, bara så ni vet :)
 
 
"You know I could have gone into that Sanctuary and killed all those Dark Brotherhood types, I was uh... just sick that day."
 
Guard - The Elder Scrolls V: Skyrim
 

Youtube-tips - Nathan Barnatt/Keith Apicary - Neo Geo song

Publicerad 2014-03-30 22:28:00 i Youtube-tips,

Idag tyckte jag att det kunde vara värt att ge en gammal klassiker lite ny uppmärksamhet. Eller ja, klassiker i mina ögon i alla fall, Nathan Barnatts karaktär Keith Apicary är väl inte världskänd precis. Men låten och musikvideon han gjorde i sammarbete med ScrewAttack är likförbaskat riktigt bra och definitivt värd att återuppliva lite då och då.
 
För de som verkligen inte har en aning om vem Nathan Barnatt eller Keith Apicary är kan jag säga att han bland annat går att hitta i diverse klipp på både ScrewAttack och Gametrailers, samt den uppkommande Angry Video Game Nerd långfilmen; Angry Video Game Nerd: The Movie.
 
Här har vi den i alla fall, Neo Geo med Keith Apicary!
 
 
I’m sorry but I don’t want some sissy who prances around in high heels all day, and gets tired from carrying her shopping bags. No thank you. I need a female who can handle me in the ring, WWF style. If she can take a fall in the ring then I’ll take a fall in love.
 
Keith Apicary - Talking Classics
 

Sonic och Link i samma spel !?

Publicerad 2014-03-28 22:42:00 i Allmänt, Nyheter,

När jag först såg vad ni snart kommer att få se höll min mage på att vända sig ut och in, jag tror faktiskt att jag till och med spydde lite i munnen. Vad jag pratar om är trailern på den kommande DLC:n till Sonic Lost World, som väldigt tydligt kombinerar Sonics och Zeldas universum.
 
Vid första anblick tyckte jag hela idén var förskräcklig, men när jag fick veta att DLC:n kommer vara gratis lugnade jag ner mig lite. Men hade det inte varit för detta faktum hade jag skrikit rakt ut, det de visar i trailern ser nämligen helt fel ut i mina ögon.
 
Jag gillar dessutom inte att Zelda-serien smutsas ner i onödan... men men, det är väl som det är. Ta er en titt så förstår ni vad jag menar.
 
 
"Get a load of this!"
 
Dr. Eggman - Sonic Adventure
 

The Last of Us till Ps4 sommaren 2014 !?

Publicerad 2014-03-27 23:15:00 i Nyheter,

Nu snackar vi! Enligt Sercan Sulun, euroasiatisk software market manager, ska The Last of Us komma som en nyutgåva till Ps4 under sommaren 2014. Spelet kommer bland annat att innefatta uppgraderad grafik och DLC:n Left Behind.
Ska ni köpa denna nyutgåvan eller ska ni köpa den? Klart ni ska! : D
 
Läs mer på ----> Gameractor.se
 
 
"Well, maybe in all that research they turned into fucking monkeys.”
 
Ellie - The Last of Us
 

Super Smash Bros - Wii U/3DS

Publicerad 2014-03-27 22:43:34 i Allmänt,

Idag känner jag verkligen för ett nytt Smash Bros, varför ska det behöva ta så lång tid innan vi får lägga vantarna på det nya spelet ? Det börjar nästan bli plågsamt att vänta vid det här laget.
 
Nåja, jag antar att det inte är så länge till innan vi faktiskt får möjlighet att testa det. Så vitt jag förstått ska det ju släppas någon gång under detta året. Tills dess tänkte jag att det kanske kan vara kul att ta sig en titt på vilka nykomlingar som dykt upp än så länge.
 
Wii Fit instructor var den första nykomlingen som avslöjades, om jag inte minns fel var det under inledningen till E3 år 2013.
Inte långt därefter avslöjades även Villager från Animal Crossing serien...
Och Megaman från Megaman serien.
Roselia från Mario Galaxy fick vi för första gången se för bara några månader sedan...
Och Little Mac från Punch Out var den senaste karaktären som avslöjades.
Hittills är det uppe i fem nykomlingar och det lär säkerligen dyka upp fler, men det hade varit kul att få höra vilken av de nya karaktärerna ni ser mest fram emot?  Personligen ser jag mest fram emot att få testa Megaman.
 
 
"Choose your character!"
 
Announcer - Super Smash Bros. Brawl
 

Golden Sun

Publicerad 2014-03-25 23:32:00 i Retro, Spelsamling,

Kära nån, idag hade jag nog banne mig bara kunnat lägga mig ner på marken och stannat där tills imorgon. Denna dagen har fullkomligt tagit musten ur mig, jag har dock inte riktigt greppat varför än, eller ja delvis kanske. Förmodligen skolan... det stora projektet vi håller på med nu är banne mig inte att leka med, även om man själv kanske inte gör de tyngsta "lyften".
 
Hur som helst passar sig denna dagen därför ganska bra till att drömma sig bort lite, så man får chans att tänka lite på de trevligare minnena i livet, som exempelvis gamla goa retro spel. Och utav någon outgrundlig anledning känns Golden Sun som ett perfekt spel att drömma sig tillbaka med. Kanske för att det precis som alla andra gamla goda Gameboy spel påminner mig om sommaren och de härliga sommarloven man hade som liten, eller kanske för att det är ett av de bästa jrpg-spelen jag spelat på Gameboy Advance.
Golden Sun är verkligen ett riktigt bra jrpg, som sagt ett av de bästa jag spelat. Faktum är att jag inte hittat många andra jrpg:s som kan mäta sig med det Golden Sun har att erbjuda, inte ens på de stationära konsolerna. Vilket så klart får mitt eget exemplar att kännas som något alldeles extra.
 
Exakt vad det är som gör Golden Sun så bra är dock svårt att sätta fingret på, för det är egentligen precis som vilket annat jrpg som helst. Fast med riktigt bra balans av såväl pussel, strider och "domedags-story". Sedan skadar det förstås inte att spelet erbjuder ett snabbt, annorlunda och - kort sagt - exceptionellt utfört stridssystem, som bland annat innefattade ett rätt så nytänkande summonsystem. Samt ett gäng väldigt uttrycksfulla karaktärer och en något annorlunda approach när det kommer pussel.
Golden Sun är det första spelet i serien Golden Sun och är som jag tidigare nämnde ett rpg spel. Spelet utvecklades av Camelot Software och gavs ut av Nintendo i februari år 2001 här i Europa. 
 
Med sitt trevliga stridssystem och de härliga karaktärerna blev Golden Sun något av en succé hos kritiker. Spelet blev framförallt hyllat för sitt stridssystem och hur karaktärernas olika styrkor enkelt kunde kastas om med hjälp av summonsystemet. Men också för att det rent grafiskt såg väldigt bra ut för att vara ett spel på Gameboy Advance. Det genomsnittliga betyget hamnade i slutändan på omkring 91%, men spelet såldes - trots sin popularitet hos kritikerna - tyvärr bara i omkring 1,7 miljoner exemplar världen över.
 
Golden Sun blev kanske ingen storsäljare, men är lik förbaskat ett riktigt bra spel. Det är kanske inte så pass okänt att man skulle kunna kalla det för ett "hidden gem", men det är å andra sidan så pass bra att jag skulle vilja kalla det för ett riktigt litet mästerverk.
 
 
"We've spoken long enough already. Let us continue this another time."
 
Alex - Golden Sun
 
 

Project Morpheus

Publicerad 2014-03-24 21:23:00 i Nyheter,

Utav någon anledning uppmärksammade jag inte Sonys stora "Virtual Reality-nyhet" - Project Morpheus - när den avslöjades någon gång under förra veckan. Kanske mest för att jag inte riktigt visste vad jag skulle tro om saken i fråga. Jag menar Oculus Rift finns ju redan och så vitt jag vet fungerar den VR-enheten till vilken platform som helst, vilket Project Morpheus inte gör. Så frågan är vad Sony skulle kunna erbjuda som Oculus inte redan erbjuder ?
De mest klara fördelarna som jag förstår att Project Morpheus har över Oculus Rift är en något snyggare design och en betydligt starkare financiell suport - då elektronikjätten Sony trotsallt är de som utvecklar enheten. Men också att Morphus ska ha möjligheten att spåra rörelser i en större utsträckning (360 graders vändningar etc.), tackvare Playstation Eye och de lysande dioderna bak på Morpheus-enheten.
Andra fördelar blir automatiskt då också Sonys "pull" när det kommer till utvecklare, de har trots allt en del pluring att nyttja när det kommer till att hyra/köpa utvecklare som kan skapa mjukvara till produkten. Det är å andra sidan lite värre för Oculus Rift på den punkten då - så vitt jag förstår det - utvecklingen där financieras av diverse "crowd-funding-medel".
Vad som gör Sonys nyhet lite extra intressant är dock inte det faktum att det snart finns två tvättäkta VR-enheter ute på marknaden, utan snarare att det vid ett par tidigare tillfällen även viskats en hel del om att Microsoft också är på gång med en egen VR-enhet. Tanken på Oculus Rift och Kinect har slagit mig mer än ett par gånger tidigare och det får en ganska snabbt att inse att "riktig" Virtual Reality kanske inte är så långt bort som vi tror, vilket gör mig både glad och något fundersam på en och samma gång. 
 
Anledningen till glädjen och fundersamheten kring denna begynnande trend inom VR och tv-spel är att detta mycket möjligt kommer bli nästa fluga inom tv-spel branchen. Vilket bara kan betyda en av två saker, antingen får vi genomlida ännu en era av ofärdiga och halvdana tillbehör - *host* Wii *host* Kinect *host* - eller får vi uppleva en av de grymmaste genombrotten i tv-spelens historia.
 
Jag är personligen lite pessimistiskt lagd och använder mig gärna av tidigare erfarenheter som en måttstock, så jag tror snarare att det lutar åt det förstnämnda. Men jag antar att vi kommer få se hur saker och ting kommer utspela sig rätt snart, E3 är ju snart här och det finns all anledning att hoppas på lite mer klarhet i saker och ting tills dess.
 
 
"Lets go back in time shall we, doodly doodly doodly doodly doop!"
 
Mr Caffeine - E3 2011
 

Youtube-tips - Steam Train

Publicerad 2014-03-23 23:41:00 i Youtube-tips,

Idag har jag varit förvånansvärt produktiv, eller ja, förvånansvärt produktiv för att vara en söndag vill säga. Jag har inte bara stigit upp ur sängen innan kl: 12:00, utan även hunnit med lite hushållssysslor och dessutom hunnit övat lite C# programmering i Unity.
 
Måste säga att jag är fruktansvärt stolt över mig själv, men som vanligt är inte söndagen fulländad innan man hunnit sitta ett par timmar framför Youtube. Så det jag fastnade framför idag var mina favoriter på kanalen Game Grumps och deras Pc-relaterade lets-plays som de kallar för Steam Train. Högklassig underhållning är precis vad det är ; )
 
 
 
"Gather anyone and everyone you can!"
 
Admiral Hackett - Mass Effect 3
 

Recension - Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

Publicerad 2014-03-21 23:43:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

För ungefär 24 timmar sedan blev recensionen på Metal Gear färdig och inskickad till chefsredaktören på Gameelite. Frågan är bara varför recensionen inte dykt upp på hemsidan ännu? Förmodligen för att han har tagit helg vid det här laget, men det är lite typiskt att den inte dyker upp när det ändå är release-dag idag. Det hade ju passat så bra : P
Hur som helst lär recensionen säkerligen dyka upp inom kort, om inget annat finns det gott om andra recensioner att välja på under tiden, recensionen på South Park är exempelvis riktigt bra. Tillsvidare ägnar jag mig dock åt min nyligen nedladdade Ps4-version av Ground Zeroes. Jag kände att det kunde vara värt dedär 300 kronorna för att få uppleva spelet med äkta next-gen-grafik, spelet är faktiskt så bra : D
 
--------------------------------------------------------------------->Gameelite.se<--------------------------------------------------------------------
 
 
"War has changed. It's no longer about nations, ideologies or ethnicity. It's an endless series of proxy battles, fought by mercenaries and machines. War, and its consumption of life, has become a well-oiled machine. War has changed."
 
Old Snake - Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots
 
 

Whirling Walkthroughs - Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

Publicerad 2014-03-20 20:36:00 i Whirling-Walkthroughs,

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes må ha vissa brister när det kommer till speltid, men det tar spelet definitivt igen när det kommer till diversitet och spelglädje. Det går förvisso att klara av "storyn" på omkring tio minuter (filmsekvenser borträknade), men med det sagt betyder inte det att spelet bara är tio minuter långt.
 
Först och främst för att det kräver några timmars övande innan man får till den där tio-minuters-rundan, men också fär att Ground Zeroes besitter fler missions än det som själva storyn har att erbjuda, sex missions totalt, alla med specifika förutsättningar när det kommer till väder och antal fiender i området.
Hittills har jag lagt omkring 5 timmar på spelet och har då bara färdat storyn till 100%, samt skrapat ytan på ett par andra uppdrag. Det är ett extremt tilltalande spel och just därför valde jag att ladda upp en Walkthrough och en speedrun på storyn såhär lagom till release. Ni hittar de båda ett par rader ner.
 
Walkthrough:
 
Speedrun:
 
Utöver det kommer jag även att försöka få upp recensionen tills på fredag (imorgon) då spelet släpps : )
 
 
"What's going on around here?"
 
Snake - Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
 

Metal Gear - Retrospective

Publicerad 2014-03-17 23:45:00 i Allmänt,

Såhär en vecka innan Metal Gear Solid: Ground Zeroes släpps känner jag att det passar rätt bra att ta en titt på spelseries historia. Det verkar redaktionen på Gametrailers också tycka, då de så sent som idag laddade upp en komplett samling på alla deras tidigare Retrospective på Metal Gear-serien.
 
Klippet är på närmare två timmar, så se till att kolla kalendern innan du börjar titta ;)

 

"This is only the beginning, Snake. America will descend into chaos... It'll be the Wild West all over again. No law, no order. Fire will spread across the world. The people will fight... and through battle, they will know the fullness of life. At last... our father's will... his Outer Heaven... is complete."
 
Liquid Ocelot - Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots 
 

Youtube-tips - Zero Punctuation (Escapist)

Publicerad 2014-03-16 14:35:00 i Youtube-tips,

Det börjar bli lite svårt attt hitta bland alla prenumerationer på Youtube nuförtiden, vilket förmodligen beror på att jag i dagsläget prenumererar på strax över 100 olika kanaler. Man skulle kanske kunna säga att min entusiasm kring Youtube börjar likna någon form av beroende.
 
Hur som helst kom jag idag på att det var ett rätt bra tag sedan jag senast besökte Escapist och roade mig med någon av de många olika Zero-punctuation-recensionerna som finns på kanalen. Recensionerna är förmodligen det bästa på hela kanalen, de är inte bara smarta och roliga, utan även väldigt informativa.
 
 
 
"Unless you're a target of mine, you will never see me. If you see me, then it's already too late."
 
Hiryu - Strider
 

Castlevania vs Metal Gear Solid

Publicerad 2014-03-14 20:37:00 i Allmänt,

Nu hade jag tänkt att inleda helgen på något vettigt vis, men denna gång utan några nya spel till mitt förfogande. Vad jag planerat att göra denna helgen är istället att ägna mig åt Castlevania-walkthroughn, så jag kan bli klar med den någon gång. Kanske hinner jag ägna ett par timmar åt Luigis Mansion också.
Jag kommer dock inrikta mig på att färda Castlevania, det kommer annars att bli rätt jobbigt att påbörja de kommande storspelen paralllelt med walkthroughn. Det är dessutom bara en vecka kvar tills Metal Gear Solid: Ground Zeroes dyker upp i butikerna och det hade jag helst suttit helt isolerat med. Utan att ha andra tankar i bakhuvudet.
 
Hinner jag å andra sidan inte färdigt med walkthroughn så får jag helt enkelt lägga undan Castlevania tillsvidare, trots att det är riktigt jäkla kul. Både Metal Gear och Castlevania är två riktigt bra spelserier i min mening, men Metal Gear går nog lite före Castlevania i detta fallet.
Jag hoppas dock på att få hem ett recensionsexemplar på MGS:Ground Zeroes, men vi får väl se hur det blir med det. Jag har trots allt haft turen att få lägga vantarna på en hel del andra spel på senare tid. Man ska ju inte gapa efter för mycket : )
 
 
"This is only the beginning, Snake."
 
Liquid Ocelot - Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots
 

Recension - Thief

Publicerad 2014-03-13 20:07:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Herre min tid vad fort veckorna går! Det var ju hela två dagar sedan recensionen på Thief laddades upp på Gameelite och jag har inte nämt ett ord om det här på bloggen än. Usch, vilken dålig stil! Man skulle ju kunna säga att jag snuvade er på möjligheten att läsa recensionen när den var som färskast :P
Recensionen finns uppe nu i alla fall och jag kan tala om att det blev betydligt mycket mer ris än ros när det kommer till Thief, jag hade förväntat mig mycket mer än vad jag fick. Jag hade kanske inte kallat det för ett fullkomligt plattfall, men utan att anstränga ordvits-genen alldeles för mycket - vi alla vet ju att det finns en ordvits-gen - skulle man nästan kunna säga att jag blev rånad på min dyrbara tid ; )
 
------------------------------------------------------------> Gameelite.se <-------------------------------------------------------------
 
 
"This was not the way things were supposed to go."
 
Garrett - Thief: The Dark Project
 

Pokémon Silver

Publicerad 2014-03-11 23:49:00 i Retro, Spelsamling,

Denna tiden på året är en sådan tid som jag för jämnan känner för att bara lägga mig i gräset ute i solen, njuta av den blå himlen och drömma mig tillbaka till den gamla goda tiden. Den tiden då man var liten och det största bekymmret var föräldrarnas ständiga tjat om att man skulle ge f*n i tv-spelen och gå ut istället.
 
Det som för mig är lite extra speciellt med denna tiden på året, förutom de ständigt återkommande vårkänslorna, är att den så tydligt påminner om en av de absolut bästa titlarna ur den numera legendariska Pokémon-serien, Pokémon Silver. Framförallt för att spelet släpptes här i Europa omkring denna årstid och att jag och en av mina närmsta vänner just då satt som förhäxade vid denna sällsynt väldesignade del ur Pokémon-serien i, vad jag vill minnas som, dygnet runt.
Det är framförallt många av de små sakerna kring spelet som påminner extra mycket om denna årstiden, så som hur taggad man var över att se reklamen på tv:n när spelet närmade sig eller hur häftigt man tyckte det blanka pappfodralet var.
 
Exemplaret av Pokémon Silver som jag köpte som liten är det ni ser på de båda bilderna. Såväl fodral som kassett är i extremt bra skick för att vara så flitigt använt som det faktiskt är, men tyvärr lyser innerfodralet med sin frånvaro.
Pokémon Silver och Guld tillhör det man kallar för den andra generationen av Pokémon-spel och är med andra ord det andra spelet/spelen i serien. Spelet/spelen släpptes här i Europa den 6 April år 2001, medan Japan och USA fick tillgång till spelet redan November år 1999 (Japan) och Oktober år 2000 (USA).
 
Då Pokémon Guld och Silver nådde butikerna hade Pokémon, i och med tv-serien och de första två spelen, redan hunnit bli såväl en succé som ett fenomén. De små monstrena och allt vad de stod för hade vid denna tidpunkt inte bara hunnit bli de mest omtalade GameBoy-spelen genom tiderna utan även hunnit forslas ut i form av samlarkort, kortspel, leksaker och allt annat som går att köpa för pengar. Pokémon var just då något av det hetaste som fanns och man skulle väl kunna säga att uppföljarna Silver och Guld därför fick ett minst sagt värdigt mottagande.
 
Spelen fick förvisso ett genomsnittligen lägre betyg än sina föregångare, 87% jämfört med föregångarnas 89%, men blev trots det ett av de snabbast säljande spelen i världen. Den totala försäljningen av de båda spelen hamnade i slutändan på omkring 23 miljoner exemplar, vilket dock är ett rätt kraftigt steg bakåt jämfört med föregångarnas 31 miljoner sålda exemplar. Om detta berodde på att på att "hettan" kring spelen hann lägga sig under spelets livstid låter jag dock vara osagt.
 
Frågar man mig finner jag det dock lite konstigt att Silver och Guld inte sålde bättre än sina föregångare, då Guld och SIlver i min mening är de bästa Pokémon-spelen genom tiderna. Faktum är att jag tycker den andra generationen av Pokémon är så bra att jag än idag ångrar att jag inte köpte både Kristal-versionen och Guld-versionen när jag ändå höll på... Även om Silver-versionen trots allt har en speciell plats i mitt hjärta :' )
 
 
"You got a Pokémon at the Lab. What a waste. A wimp like you."
 
Rival - Pokémon Gold/Silver
 

DriveClub utan release-datum

Publicerad 2014-03-10 23:19:00 i Nyheter,

DriveClub var från allra första början tänkt att bli ett release-spel till Ps4, men blev strax innan konsolens release försenat. Anledningen till att det blev försenat var för att utvecklarna påstod sig inte riktigt vara färdiga med spelet än. Och som det ser ut just nu verkar de ännu inte riktigt färdiga med spelet. 
Frågan man därför kanske ställer sig är när vi egentligen kommer att få se DriveClub dyka upp på Ps4? Enligt utvecklarna vågar de i dagsläget inte uttala sig om när spelet kan tänkas få en release, vilket enligt min åsikt är väldigt tråkigt. Men vi kan väl i alla fall hoppas att det ingår i Playatation Plus när det väl släpps, som det först utlovades.
 
Mer info på ------> IGN.com
 
 
"Hello! This is the part where I kill you!"
 
Weathley - Portal 2
 

Youtube-tips - CorridorDigital: The Glitch

Publicerad 2014-03-09 15:57:50 i Youtube-tips,

Under denna veckans Youtube-tips tänkte jag att vi skulle besöka en av de lite mer etablerade kanalerna på Youtube, nämligen CorridorDigital. På CorridorDigital finner man alla möjliga sorters "kortfilmer" som i de flesta fall har en eller annan koppling till tv-spelens värld. Det är inte heller vilka kortfilmer som helst, utan kortfilmer som i nio fall av tio är riktigt roliga, relativt välgjorda och ibland riktigt imponerande.
 
Människorna som driver denna kanalen är väldigt duktiga på det de gör och har gjort det de gör väldigt länge, vilket man märker redan efter första anblick. Klippet ni hittar nedan är ett bra exempel på vad de brukar göra är dessutom en av mina absoluta favoriter : )
 
 
"Cut the chatter! We got trouble!" 
 
Cortana - Halo 2
 

Thief och Helgens spel

Publicerad 2014-03-07 18:14:18 i Allmänt,

Helgen är kommen och det är nu dags attt fortsätta äventyret i Thief. Hittills är jag dock inte jätte imponerad av det Thief haft att erbjuda, det jag hittills fått uppleva är nämligen en  konstant låg framerate blandat med riktigt fin grafik, hyffsat gameplay och katastrofalt dålig lipsync. Det känns som en rätt så ojämn start med andra ord, och jag hoppas att det bättrar på sig rätt snart.
Men istället för att sitta och predika om vad jag ska spela i helgen tänkte jag att det kanske kunde vara kul att höra vad alla andra tänker spela under helgen? Det finns ju trots allt en hel del att välja på såhär års ; )
 
Så vad spelar du i helgen ?
 
 
"Tombs with piped in music. How classy."
 
Garrett - Thief: The Dark Project
 
 

Watch Dogs får ett releasedatum

Publicerad 2014-03-06 21:01:00 i Nyheter,

Äntligen har "next-gen-spelet" som jag såg mest fram emot under hösten 2013, dvs Watch Dogs, fått ett releasedatum. Det har tagit på tok för lång tid för Ubisoft att få spelet redo, så det var verkligen på tiden att det spikades ett datum.
 
Problemet är väl bara det att förväntningarna nu är så pass höga att man kanske hoppas på något i klass med ett mästerverk. Man kan ju inte låta bli att anta att anledningen till att de höll kvar spelet var för att de ville få det att bli så bra som möjligt.
 
Hur som helst är det nu sagt att spelet kommer att släppas på alla konsoler, förutom Wii U, den 27 Maj. Ubisoft meddelar sedan när de har ett fast datum för Wii U.
Att Watch Dogs inte släpps på Wii U samtidgt som på alla andra konsoler tycker jag dock är riktigt sorgligt då Wii U:n verkligen behöver allt stöd den kan få. Men jag antar att jag i vilket fall som helst kommer att köpa spelet på den plattform där det presterar bäst, det vill säga antingen på Pc eller på Ps4.
 
 
"It matters not how we complete our task... only that it's done."
 
Altaïr Ibn La-Ahad - Assassins Creed
 

Recension - Castlevania: Lords of Shadow 2

Publicerad 2014-03-04 19:03:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Puh! Efter en av de svettigaste recensionerna på länge måste jag säga att det känns rätt bra att äntligen se all min text bli uppladdad på Gameelites hemsida. Utan tvekan den skönaste känslan på länge!
 
Anledningen till att recensionen blev så "svettig" var för att spelet visade sig vara mycket större än vad jag först trodde och att det faktiskt var ett rätt omväxlande gameplay som därmed innebar många olika moment att skriva om.
En annan anledning till att det blev lite "svettigt" var att jag kombinerade recensionen med att göra en Walkthrough vid sidan om. Det blev lite mycket på en gång om man säger så, speciellt när man ska hinna med högskolan också.
 
Jag blev i alla fall rätt nöjd med slutresultatet och man skulle nog kunna säga att jag lärt mig ett och annat på detta lilla experiment ; )
 
Recension -----> Castlevania: Lords of Shadow 2 <----- Gameelite.se
 
 
"It must have been painful for you."
 
Richter Belmont - Castlevania: Symphony of The Night
 

Youtube-tips - Egoraptor: Sequelitis

Publicerad 2014-03-03 23:17:00 i Youtube-tips,

Tiden går snabbt när man har roligt... och när man recenserar. Ja, tiden har en viss tendens att springa iväg en del gånger, det är ingenting man kan göra något åt. Men det kan vara lite jobbigt ibland, speciellt när man inte hinner skriva blogg, eller uppdatera sin status på Twitter...
 
Hur som helst råder det vad man skulle kunna kalla för någon form av tidsbrist för mig idag och inte för att jag vill skylla ifrån mig eller så men det finns en del saker som tagit lite mer tid än vad jag trodde (*host* castlevania *host*) och som resulterat i att jag inte hunnit skriva något roligt här på bloggen idag.
 
Men som en nödlösning tänkte jag att jag kanske kunde nyttja en av mina något latare knep och helt enkelt bara länka ett youtube-klipp här på bloggen istället. Det är ju inget som tar speciellt mycket tid eller något som kräver speciellt mycket text... :P
 
Här är i vilket fall som helst en mindre serie som jag tidigare inte tipsat om. Nämligen ett av Egoraptors mindre projekt, vid namn Sequelitis. Denna så kallade miniserie är kort sagt någon form av hyllning till riktigt bra, eller dåliga, uppföljare. Det är ett väldigt intressant litet projekt som jag önskar att han återupptar någon gång i framtiden.
 
Enjoy : )
 
 
 
 
"I never cared about justice, and I don't recall ever calling myself a hero. I have always only fought for the people I believe in. I won't hesitate... If an enemy appears in front of me, I will destroy it!"
 
Zero - Mega Man Zero 
 
 

Youtube-tips - The Warp Zone: Drinking Games For Gamers

Publicerad 2014-03-02 18:00:00 i Youtube-tips,

Då var det äntligen söndag igen och en riktigt slapp sådan dessutom, jag har nämligen inte lämnat soffan en enda gång idag... För jäkla härligt!
 
Showen jag tipsar om idag kanske inte passar riktigt så bra på en söndag som den kanske skulle gjort på en fredag, eller inför en kommande fest, men är likväl värd en titt. Showen jag syftar på är en av mina gamla favoriter och heter Drinking Games For Gamers och finns att hitta på kanalen The Warp Zone.
 
På kanalen hittar man lite allt möjligt, men framförallt klipp och shower som är relaterade till Tv-spel. Showen jag vill tipsa om idag inriktar sig däremot endast på "drickar/supar-spel", precis som namnet på showen föreslår. Människorna bakom idén gör dock det hela med glimten i ögat och bör i en del fall därför ses som ren komik och inget annat ; ) 
 
 
"Ready...set... GO!"
 
Lakitu - Mario Kart 64
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela