GamingForLife - Unboxing - Playstation 4

Publicerad 2013-11-30 18:19:00 i GamingForLife-Unboxing,

Det har sannerligen varit svårt att slita sig från spelen idag, det är nästan bara därför det tagit så lång tid innan unboxingen landat på tuben. Fast bara nästan, en annan stor anledning till att unboxingen dröjt fram till nu är mina hopplösa försök om att göra egen musik till denna typen av videoklipp... jag kör alltid fast och det blir aldrig något vettigt av det. Men det blir förhoppningsvis ändring på det i framtiden :)
 
 
I tidigare klipp har det kanske varit rätt så uppenbart vilka låtar jag använt mig av, men denna gång valde jag något jag tyckte kändes lite mer subtilt. Kan ni gissa vad det är för låt/ar jag använder i klippet ?
 
 
 
"Seeing as I’m such a nice guy, I’m gonna let you in on a little secret…
 
Cliff Fittir - Star Ocean 3
 

Äntligen här!

Publicerad 2013-11-29 18:28:00 i Allmänt,

Då var dagen med stort D äntligen kommen och den förhandsbokade Ps4:an tillslut inhandlad. Det har därför blivit en del förberedelser kring den kommande Unboxingen, men jag har också hunnit testa konsolen en smula, samt provspelat både Need For Spped: Rivals och Battlefield 4. Det är på tok för tidigt att säga vad man tycker, men jag kan konstatera att jag fortfarande är väldigt ivrig på att testa mer : ) 
Själva konsolen med Battlefield 4 och Need For Speed: RIvals var vad jag köpte idag, i detta paket medföljde även in-store-credit på GAME, samt en kopia av Batman: The Dark Knight Rises. Game är för snälla ibland ; )
 
 
"All right, test's over. You can head on back to your desk."
 
Cave Johnson - Portal 2
 

Recension - EDGE

Publicerad 2013-11-28 23:45:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Då blev minsann även recensionen på EDGE skriven, lagom innan Ps4:an anländer också (Bara 12 timmar kvar :D). Den blev visserligen inte så lång, men det är å andra sidan inte ett särskillt stort spel. Recensionen hinner dock inte laddas upp ikväll, då jag skickade in den på tok för sent, men den kommer självklart att finnas tillgänglig på Gameelite.se så fort chefsredaktören har laddat upp den.
 
Ni kanske undrar varför jag skriver om recensionen redan nu, när den ändå inte är uppladdad. Men anledningen till att jag skriver om recensionen redan nu är för att jag på obestämd tid troligtvis kommer vara fullt upptagen med Ps4:an från och med tidigt imorgon bitti ... Jag hoppas ni kan förlåta mig :P
Något annat som kan vara rätt så bra att veta är att den Playstation 4-exklusiva veckan kommer att dra igång under helgen och att det från och med denna helg kommer att bli en hel vecka av Ps4-snack här på bloggen. Så håll i er ;P
 
 
"It’s not the undead that I have a problem with. I kind of like them. It’s the normal people I can’t stand."
 
Nigel West Dickens- Undead Nightmare
 

Metroid: NES Classics

Publicerad 2013-11-27 17:22:00 i Retro, Spelsamling,

Jag tycker det börjar bli dags att ta sig en titt på nästa Metroid-spel. Portningen av första Metroid-spelet från NES, till GameBoy Advance, är det spel som står på tur :)
Metroid: NES Classics är bara en av många NES-portningar till Gameboy Advance, det lanserades totalt omkring 30 liknande portningar till Gameboy Advance från början av år 2004 fram till början av år 2005.
Alla dessa spel släpptes som en hyllning till 20-årsjubileet av NES och spelen bestod till största del av gamla NES-klassiker (därav namnet på serien). Några större förändringar från originalen finns det inte och spelen spelas därför precis som originalen.
 
Portningen av Metroid blev det åttonde Metroid-spelet som släppts, men det var inte någon större entusiasm kring spelet för den sakens skull - det var inte någon större entusiasm kring någon de 30 portningarna - så spelet fick inte mycket mer än 60% i genomsnittligt slutbetyg. Spelet sålde just därför inte heller så bra, men lyckades i slutändan ändå komma upp på omkring en halv miljon sålda exemplar.
 
Personligen borde jag skämmas över hur lite tid jag lagt på det första Metroid-spelet, speciellt när jag sitter på både originalet och denna port... Men jag antar att jag får vara nöjd över att åtminstone ha spelat igenom Metroid Zero Mission :)
 
 
"Time to go."
 
Samus Aran - Metroid Other M
 

Recensionsexemplar - EDGE

Publicerad 2013-11-26 23:49:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag tar mig an en sista recension innan Ps4:an landar, denna gång på Wii U och i form av ännu en konvertering. Spelet heter EDGE och har sedan tidigare konverterats till en rad andra plattformar vid ett antal andra tillfällen.
Det vilar en rätt så skön retro-känsla över såväl ljud som grafik i EDGE och spelet ser i övrigt väldigt tilltalande ut. Vi får väl se om jag lyckas spela färdigt, samt skriva en recension, innan fredag. För om jag inte hinner så finns det en viss risk att spelet hamnar i skymundan ; )
 
 
"Don't be a slow poke, Mr. B. Angels don't wait for slowpokes."
 
Little sisters - Bioshock
 

Recension - Pixeljunk Shooter

Publicerad 2013-11-26 00:05:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Indie-spelet Pixeljunk Shooter är nu färdigtestat och en fullständig recension finns nu uppladdad på Gameelite.se. För dem som tycker sig minnas att de redan har testat eller till och med spelat igenom detta spel vid ett tidigare tillfälle kan mycket möjligt minnas rätt, då det redan år 2009 fanns tillgängligt via PSN-store ;)
Den version jag har recenserat är dock en konvertering från PSN till Steam, vilket betyder att den version jag recenserat är till Pc :)
 
 
Da, da, da, da, da, da! NO!
 
Sander Cohen - Bioshock
 

Next-gen-krångel

Publicerad 2013-11-25 23:45:00 i Nyheter,

Ja, det är så tråkigt som det låter. Både Xbox One och Ps4-konsumenter har haft en del problem med sina nyligen införskaffade next-gen konsoler. Det rör sig inte om några minimala problem heller, utan snarare om problem som gör konsolerna helt oanvändbara. Nu har det turligt nog bara drabbat en väldigt liten skara människor, och alla som har haft oturen att få hem en felaktig konsol har fått hjälp omgående.
 
 
Xboxen har enligt vissa konsumenter och vissa spelsajter fått problem med den optiska enheten. Problemet består av att enheten vägrar läsa skivor. IGN, bland andra, har blivit drabbade av en deffekt konsol och visar på klippet nedan vad det är som händer när deras defekta Xbox försöker läsa skivor.
 
Mer info på IGN.com
 
Ps4:an har å andra sidan inte något mildare problem, utan verkar helt sonika bara vägra starta i en del fall.
 
Mer info på IGN.com
 
Det är som sagt bara ett fåtal människor som har problem med sina nya konsoler och endast 0,4% av alla enheter som har drabbats om man ska tro Sonys statistik gällande Ps4 (Microsoft har inte någon statistik i dagsläget). Det är inte så ovanligt att nysläppt hårdvara krånglar, men det är likväl ett orosmåln för dem som fortfarande väntar på att få hem sin konsol (mig inkluderat). Man kan ju alltid hoppas att siffran i Sonys mätning inte ökar : S
 
"This is a big change, consumers don't always love change, and there's a lot of education we have to provide to make sure that people understand."
 
Yusuf Mehdi - E3 2013
 

Youtube-tips: Yungtown

Publicerad 2013-11-24 22:28:00 i Youtube-tips,

Veckans Youtube-dag är här, likaså veckans Youtube-klipp. Denna gång besöker vi Yungtown, som inte bara har en Youtube-kanal, utan även en dedikerad hemsida tillsammans med (bla.) förra veckans Youtube-person, Caddicarus.
 
 
 
"Oh, I like this guy."
 
GLaDOS - Portal 2
 

Xbox One vs Ps4

Publicerad 2013-11-23 20:45:00 i Nyheter,

Rapporter om Xbox One's försäljningssiffror har rätt så nyligen dykt upp på IGN. Det visar sig att dessa siffror ligger (ungefär) lika med Ps4:ans och därmed att även Microsofts senaste konsol har sålts i omkring en miljon exemplar under första dagen/24 timmarna.
Något man däremot bör ta med i beräkningen är att Xbox One trots allt släpptes i fler än ett land under releasen och att dessa siffrorna alltså gäller för alla konsoler som sålts i alla länder under de första 24 timmarna. Playstation 4 såldes i en miljon exemplar i USA under de första 24 timmarna, inga andra länder inräknade, då konsolen under de första dagarna/veckorna endast finns tillgänglig i staterna.
 
För mer info, besök IGN!
 
 
"Speedy thing goes in, speedy thing comes out."
 
GLaDOS - Portal
 

Räkna ner till releasen med Gametrailers

Publicerad 2013-11-21 21:46:00 i Nyheter,

Om bara några timmar kommer världens första Xbox One att säljas! Hur releasen kommer att gå kommer vi förmodligen inte att få veta förrän efter helgen, men under tiden vi väntar på nyheter kring den nya konsolen finns det möjlighet att följa bitar av releasen på Gametrailers.com.
 
Hur bra konsolen kommer sälja är förstås svårt att säga, men om man ska lita på IGN så är det fullt möjligt att det blir ett jämnt race mellan Ps4 och Xbox One. Xbox Ones förhandsbokningar har nämligen ökat i antal på senare tid och verkar i dagsläget inte vara långt ifrån Ps4:ans. Den är närmare bestämt bara 10% ifrån Ps4:ans bokningar. För mer info är det bara att klicka sig vidare till IGN ;)
 
 
"Don’t forget.. Anyone can become a King of Demons… As long as hatred still exists, in any world, at any time…"
 
Oersted - Live a Live
 
 

Whirling Walkthroughs - Metroid Fusion & Pixeljunk Shooter

Publicerad 2013-11-20 23:58:00 i Whirling-Walkthroughs,

Nu var det ett par veckor sedan jag gjorde någon ny Walkthrough på GamingForLifes Youtube-kanal, så jag tänkte att det kanske kunde vara dags för det nu. Idag påbörjade jag nämligen en walkthrough på det nya recensions-exemplaret Pixeljunk. Jag hoppas att det kan vara värt en titt : )
 
Pixeljunk Shooter part 1:
 
Jag avslutade även Metroid-walkthroughn idag, det blev totalt 15 episoder. Men jag har hitintills inte samlat alla items så jag kan inte svara på om det kanske kommer ett par avsnitt till som visar vart de sista prylarna är.
 
Metroid Fusion part 14:
 
Matroid Fusion part 15:
 
 
"Hey punk! Don't you know how to treat a lady?"
 
Anthony Higgs - Metroid: Other M
 

Pokémon Blue

Publicerad 2013-11-19 22:57:00 i Retro, Spelsamling,

Något jag de senaste veckorna ångrat att jag inte gjorde när Pokémon Y släpptes, var att jag inte skrev ett retro-inlägg om de två/tre första Pokémon-spelen. Det är något jag i och med detta inägg tänkte råda bot på. Bättre sent än aldrig menar jag :)
Visste ni att namnet Pokémon är en förkortning på orden pocket monsters ? Ordet monsters (mon) står för alla de olika monster man kan fånga, samla och strida med i spelet. Monstrena förvaras sedan i små bollar (Pokébollar) som ryms i fickan, därav ordet pocket (Poké). 
Pokémon-spelen hade sin debut i Japan år 1996, och då i form av tre olika utgåvor, Pokémon Red, Green och Blue. Pokémon Red och Green var de två första spelen som kom ut på marknaden, medan den blåa versionen trillade in i butikerna ett par månader senare, i form av en special-version.
 
De tre spelen blev på kort tid väldigt populära i Japan, mycket tackvare de olika versionernas monster och Nintendos uppmaning om att samla alla. De olika versionerna innehöll nämligen olika sorters Pokémon vilket bidrog till att man inte kunde skaffa sig alla Pokémon via ett enda spel. Istället var man tvungen att byta sig till monster som fattades i sin specifika version av spelet genom att koppla ihop sin egen version med någon annans, via en kabel, för att sedan utföra ett byte av önskat monster. Att samla alla blev på så vis både något socialt och utmanande som tillslut inte bara handlade om att samla alla. 
 
Hela idén och spelen i sig blev en enorm succé och Pokémon-spelen kom inom ett par år att landa även i USA (1998), men också i europa tre år senare (1999). Det var dock bara två av spelen som till en början dök upp i butikerna (röd och blå), för att så småningom gästas av en ny version (gul). Trots det såldes det i USA och Japan omkring 20 miljoner exemplar av de två/tre spelen fram till år 1999 och har fram tills idag nu hunnit säljas i ca 45 miljoner exemplar världen över (Röd, blå, grön och gul inräknat).
 
De tre första versionerna fick, förutom ett exceptionellt mottagande av konsumenterna, ett ritktigt bra genomsnittligt betyg på omkring 89%. Allt som allt blev de tre första versionerna av Pokémon inte bara en världsomfattande succé, utan även en världsomfattande multi-miljards-franchise som än idag firar sina framgångar.
 
 
"WHAT? Unbelievable! I picked the wrong Pokémon!"
 
Rival - Pokémon Red, Blue, Yellow
 

Playstation 4 säljer rekord!

Publicerad 2013-11-19 00:12:00 i Nyheter,

Sony har nyligen delat med sig av Ps4:ans försäljningssiffror från releasen i USA och bekräftat att Ps4:an såldes i omkring en miljon exemplar redan under första dagen. Sony slår med denna siffra nya rekord, då det aldrig tidigare omsatts så många konsoler på en release-dag, Ps4:an är därmed på god väg att knipa första platsen på toplistan av bästa konsol-releaser någonsin. Det som sedan gör denna siffra och denna milstolpe än mer imponerande är att Ps4:an under releasedagarna omkring den 15 november hade en USA-exklusiv release och därför inte såldes i några andra länder än USA.
Spelmarknaden har sannerligen växt till sig rejält den senaste generationen och detta är förstås ett gediget bevis på detta faktum. Frågan man därför bör ställa sig är helt enkelt om Microsoft kanske har möjlighet att sälja ännu bättre under Xbox Ones första dagar, då speciellt med tanke på att Xbox One inte bara kommer att säljas i USA den 22 november. 
 
För mer information besök Ign.com.
 
I övrigt tänkte jag fira den europeiska Playstation 4-releasen den 29 november med en hel veckas Ps4-exklusivitet här på bloggen. Vad detta innebär är att jag från och med releasen den 29 november och sju dagar framåt endast kommer att ägna mig åt allt vad Ps4:an har att erbjuda och allt som hör Ps4:an till. Utan att avslöja för mycket kan jag också tillägga att denna vecka kommer innefatta både unboxing och recensioner ; )
 
 
"Riiiiiiiiiiiiiiiidge Racer!"
 
Kaz Hirai - E3 2006
 

Recensionsexemplar - Pixeljunk Shooter

Publicerad 2013-11-18 19:37:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Då var det äntligen dags för ett nytt spel och denna gång ett indie-spel ! :D  Det är alltid lika kul att testa indie-spel, då de allt som oftast skiljer sig en hel del från övriga spel på marknaden. 
 
Spelet jag denna gång fick äran att testa heter Pixeljunk Shooter och är utvecklat av företaget Q-games, samt utgivet av Double Eleven. Pixeljunk verkar, så vitt jag förstår, vara en kombination av shooters som Gradius och äventyrsspel som Mother Load, men med betoning på problemlösning av allehanda slag. 
 
Visst låter det spännande? ;) 
Och visst ser det spännande ut ? :)
 
Det jag tror jag tycker bäst om är att spelet är i ren 2D, det är rätt skönt att slippa den där tredje dimensionen ibland :P... Är ni intresserade av att se vad Q-games och Double Eleven tidigare har gjort, eller vad de i framtiden kommer att ägna sig åt kan ni alltid ta er en titt på deras hemsida.
 
 
"Well, I don't know what ya talkin' about."
 
Franky - Conkuer's Bad Fur Day
 

Youtube-tips: Caddicarus

Publicerad 2013-11-17 14:09:38 i Youtube-tips,

Slappesöndag igen, vistt är det härligt!? Det må ha blivit sagt ett antal gånger förut, men att ligga hela dagen i soffan utan att orka resa sig kan ibland vara väldigt tillfredställande. Vissa dagar behöver man helt enkelt inte mer spänning än så.
 
Detta var vad jag fann under dagens slösurfande:
 
 
"Wake me when you need me."
 
Master Chief - Halo 3

Meanwhile in USA

Publicerad 2013-11-16 19:08:00 i Allmänt,

Så sent som igår hade Sonys senaste spelkonsol release borta i staterna och redan idag  börjar det dyka upp previews och first impressions. Man kan inte annat än bli lite avundsjuk på dedär amerikanerna en helg som denna... man hade ju gärna tagit del av glädjen menar jag : )
 
Men jag antar att vi istället får försöka nöja oss med några previews och first impressions fram tills dess att vi själva får chans att testa den nya konsolen, om bara ett par veckor.
 
Snacket om PSVITA:s möjlighet att streama spel från Ps4 låter otroligt intressant, trots all den skepsism jag har kring PSVITA. Det hade inte varit fel med en bundle av något slag på releasedagen : D
 
 
"I think we can put our differences behind us... for science... you monster."
 
GLaDOS - Portal 2
 
 

The Legend of Zelda: Wind Waker HD

Publicerad 2013-11-14 20:37:00 i Allmänt,

Då fanns det äntligen lite tid till att spel Wind Waker HD! Gud vad jag har längtat efter att få sätta mig ett par timmar med detta spelet, det finns ju så många fina minnen som jag så gärna vill återuppleva. Musiken på Dragon Roost Island väcker speciellt många minnen till liv och får mig direkt att tänka tillbaks på de gamla goda tiderna :)
Det skadar inte heller att spelet denna gång presenteras i HD och att man numera kan använda sig av Wii U:ns gamepad och dess pekskärm för att navigera bland alla items och menyer. Det inte bara ser nytt och fräscht ut, utan känns också ganska nytt och fräscht tackvare små justeringar som just gamepaden och dess funktionalitet. Mina tre första timmar i spelet sedan igår gav mig ett väldigt vettigt intryck.
 
 
"Ha! At long last, I have found you... Princess Zelda!"
 
Ganondorf - The Legend of Zelda: Wind Waker
 
 

Recension - Wii Fit U

Publicerad 2013-11-13 17:35:12 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Idag finner ni ännu en recension på Gameelite.se, denna gång på Wii FIt U. Frågan många kanske ställer sig när det kommer till Wii Fit och Wii Fit U är om övningarna och spelen på balansbrädan egentligen går att jämföra med ett normalt träningspass. Faktum är att det faktiskt finns en hel del träning att hämta ur Wii Fit U, speciellt med hjälp av de nya tillbehören och de nya funktionerna.
Numera går det att justera sina styrketräningsövningar och kombinera dem med allt från yoga och dans till alla möjliga sorters minispel genom att snabbt och enkelt skapa sina egna träningspass, ett för varje veckodag om man så vill. Spelen är dessutom väldigt underhållande och tillbehör som exempelvis stegräknaren hjälper en att hålla koll på sin dagliga motion utanför hemmet.
 
Att det inte går att göra en direkt jämförelse med vad man kan göra på brädan och det man kan göra på gymet är å andra sidan kanske en självklarhet. Däremot kan det tilläggas att priset inte är någon direkt självklarhet, då Wii Fit U tekniskt sett bara är ett expansionspaket. 
 
 
 
"My body is ready!"
 
Reggie Fils-Aime - E3 2007
 
 

Call of Duty Ghosts - Ps4/Xbox One

Publicerad 2013-11-12 23:07:00 i Allmänt,

Trots allt tjat om de kommande konsolerna tänkte jag att det kanske kunde vara kul att ta en titt på skillnaderna mellan de olika versionerna av Call of Duty: Ghosts på respektive konsol, samt pc. Grafiken är ju ändå en av de största förändringarna från gammal till ny konsol och detsamma gäller när det kommer till skillnaderna mellan pc och konsol.
 
Efter en enkel google-sökning visade det sig att Gamespot och IGN hade en varsin jämförelse på lager, så jag tycker att vi tar oss en titt på dem innan vi fortsätter:
 
IGN
 
Det är ju en uppenbar skillnad mellan denna generations konsoler och nästa, men är det egentligen någon skillnad mellan Xbox One, Ps4 och pc-versionen ? Jag vet att Xbox Ones upplösning är uppskalad från 720p till 1080p och att Ps4 ligger på riktiga 1080p, men jag ser ingen som helst skillnad däremellan. Inte heller när det kommer till skillnader mellan de nya konsolerna och pc-versionen.
 
Det är kanske inte det bästa spelet att använda som måttstock, men det är enligt mina ögon ingen märkvärd skillnad mellan någon av de nya platformerna eller pc-versionen. Den enda versionen som jag tycker mig se hamna efter är väl i sådant fall Xbox One-versionen, men det är för svårt att se någon direkt skillnad om ni frågar mig.
 
Vad tycker ni ? Är det ens någon mening att sitta och jämföra?
 
 
"Right...what the hell kind of name is "Soap", eh? How'd a muppet like you pass selection?"
 
Captain Price - Call of Duty 4: Modern Warfare
 

Recension - Call of Duty: Ghosts

Publicerad 2013-11-11 15:44:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Efter en snurrig helg blandat med både Wii Fit U, Call of Duty: Ghosts och en del övriga måsten är det nästan lite otroligt att jag ens hann börja skriva recensionen på Ghosts... Men ännu otroligare är det nog ändå att jag faktiskt hann skriva färdigt den och att den till och med redan finns att läsa på Gameelite.se. ; )
Har jag lite flyt och tillräckligt med vilja kvar i kroppen kommer det förhoppningsvis även att finnas en recension på Wii FIt U uppe redan imorgon.
 
 
"You can make a throne of bayonets, but you cant sit on it for long."
 
Boris Yeltsin - Call Of Duty
 

Youtube-tips: Happy Video Game Nerd

Publicerad 2013-11-10 18:59:00 i Youtube-tips,

Här kommer helgens andra youtube-tips!
 
Denna gången skulle jag vilja tipsa om en tv-spels-inriktad person som inte huvudsakligen existerar via Youtube. Han håller nämligen främst till på hemsidan Retroware TV tillsammans med ett gäng andra tv-spels-fantaster, men går likväl att finna även på Youtube.
 
Personen jag talar om Heter Darek Alexander, kallar sig för Happy Video Game Nerd, (förkortning HVGN) och inriktar sig främst på att hitta bortglömda eller helt okända pärlor, både från förr och från nutid. Jag skulle nog också vilja säga att han med all rätt kan kalla sig för just Happy Video Game Nerd, då han alltid väljer att se saker och ting från den positiva sidan :)
 
 
 
"Most test subjects do experience some, uh, cognitive deterioration after a few months in suspension. Now, you've been under for … quite a bit longer, and it's not out of the question that you might have a very minor case of serious brain damage. But don't be alarmed, all right? Although, if you do feel alarm, try to hold onto that feeling, because that is the proper reaction to being told you have brain damage."
 
Weatley - Portal 2
 

Youtube-tips: Brutalmoose

Publicerad 2013-11-09 13:09:00 i Youtube-tips,

Det må vara helg och det borde därmed finnas mycket tid till övers, men tid är just nu lite av en bristvara för min del. Därför råkar det bli så att jag tar den enkla utvägen och tipsar om en Youtube-kanal både idag och imorgon. Jag hoppas likväl att ni finner dagens tips till er belåtenhet  : P
  
 
 
"I'm gonna get my engineers to invent a combustible lemon that'll burn your house down!"
 
Cave Johnson - Portal 2
 

Ris och ros - föregående/denna generation

Publicerad 2013-11-07 20:02:00 i Allmänt,

Nästa generations konsoler är nu inte långt borta, det är bara några få veckor kvar. Så det är kanske nu det är dags att ta sig en funderare på vad som egentligen hände förra/denna generationen. Vad var det som var bra respektive dåligt och är det något speciellt vi bör ta med oss in i nästa generation ?
 
Gametrailers verkar som vanligt ha stenkoll på allt som hänt, både när det kommer till positivt och negativt. Så jag tycker att vi kan börja med att lyssna på vad de har att säga :)
 
 
Det finns sannerligen mycket som är både kul och tråkigt att minnas från denna generationen. Det jag själv minns allra tydligast är hysterin kring när Wii:et släpptes och hur spännande det var att för första gången få testa den nya kontrollen. Speciellt tydligt minns jag natten till dagen då konsolen släpptes och hur länge jag stod och köade utanför Elgiganten för att kunna få tag i en konsol på releasedagen. Jag började köa redan vid 22-23:00 kvällen innan och stod utanför Elgigantens dörrar fram tills dess att de öppnades kl:10:00 dagen därpå. 

Som de flesta kanske vet så släpptes konsolen sent i november månad, så man fick stå ut med både kyla och snöblandat regn i kön. Men det stoppade varken mig eller de fyra andra människorna som hade ställt sig för att köa vid ungefär samma klockslag som mig... det stoppade inte heller de enorma mängder människor som trillade in timmarna innan butiken öppnade. Men det roligaste i historien är nog ändå att jag var så trött när jag kom hem med Wii:et att jag bara precis hann starta konsolen och se introt på The Legend of Zelda: Twilight princess innan jag somnade med kontrollen i handen :)
 
 
Har du något speciellt minne från denna generationen? Dela gärna med dig : )
 
 
"I don't want to scare you, but, I'm an Adventure Sphere. Designed for danger. So, why don't you go ahead and have yourself a little lady break, and I'll just take it from here."
 
Adventure Core - Portal 2
 

Recensionsexemplar/GamingForLife - Unboxing - ???

Publicerad 2013-11-06 21:46:00 i GamingForLife-Unboxing, Recensioner och Recensionsexemplar,

Så sent som igår anlände det där förbaskade paketet, inte en dag för tidigt om ni frågar mig. Dock visade det sig att det var ett par saker som fattades, däribland en orginalförpackning och en hard-copy av spelet självt, men det är så det kan bli med recensionsexemplar ibland. Själva spelet fick jag visserligen via nedladdning på E-shop istället och orginalkartong är kanske inte det absolut nödvändigaste... om man inte ska göra en unboxing förstås :P
 
Hur som helst blev det i alla fall ett par saker att visa er. Så för att se vad det är som gömmer sig i paketet är det bara att klicka på filmklippet ett par rader ner : )
 
 
 
 
"This next test may involve trace amounts of time travel. So, word of advice: If you meet yourself on the testing track, don't make eye contact. Lab boys tell me that'll wipe out time. Entirely. Forward and backward! So do both of yourselves a favor and just let that handsome devil go about his business."
 
Cave Johnson - Portal 2
 
 

Super Smash Bros. Melee

Publicerad 2013-11-05 23:42:00 i Allmänt, Retro, Spelsamling,

Jag må precis ha fått tillgång till Call of Duty: Ghosts och man kan kanske tycka att jag därför borde viga all min tid och uppmärksamhet åt att bilda mig en uppfattning kring det spelet. Men i vissa fall väger faktiskt retrosnack och nostalgi tyngre än nya spelupplevelser, speciellt när spel som Call of Duty spelas på PC och allt som rör både grafikkort, drivrutiner och liknande bara vill krångla... trots att man spenderat avsevärt mycket mer pengar på sin pc än vad man sammnlagt spenderat på både Nintendos, Sonys och Microsofts konsoler.
 
Det är vid sådana tillfällen det är lite av en lättnad att istället få drömma sig tillbaks till gamla konsoler och lite mer bekymmerslösa tider, som varken involverar installationer eller krånglande drivrutiner. Det är väl egentligen det som är charmen med en tv-spelskonsol, att slippa krångla och att istället bara spela, utan några som helst krav. Eller ja, det återstår väl i och för sig ett par krav. Man behöver ju se till att alla sladdar sitter på rätt ställen och att skivan eller kassetten sitter i konsolen... men i övrigt är det ju bara att tuta och köra när det kommer till spel som spelas på konsol.
 
Sedan finns det ju förstås andra aspekter kring konsolspel som gör upplevelsen lite mer distinkt och kanske ännu lite roligare, som exempelvis möjligheten att spela flera personer på en och samma skärm. Spel som Mario Kart och Tekken är två riktigt bra exempel på detta, det är något som konsoler än idag är så gott som ensamma på marknaden om att erbjuda. Det är dessutom något som får mig att tänka tillbaka på de gamla goda tiderna då co-op eller vs via splitscreen var ett av de bästa sätten att fördriva tiden på. Exempelvis genom att kooperativt spela igenom spel som Battle Toads eller genom att mötas i en duel på Golden Eye 64 för skjuta varandra blodiga.
 
Spel som de ovan nämda finns fortfarande kvar på marknaden (Halo, Tekken, Mario Kart, osv.) och är enligt min mening fortfarande de spel som gör konsoler till ett mer tilltalande köp. Med tanke på detta inläggets överskrift vet ni vid det här laget säkert vart det är jag vill komma... Super Smash Bros är och har alltid varit ett väldigt tilltalande spel ur ett konsolmässigt perspektiv, det är ett spel som i mina ögon alltid tar första platsen när det kommer till exklusiva konsol-upplevelser. Famförallt med tanke på att det nyttjar både kooperativt spelande och tävlingsinriktat spelande via delad skärm på ett ytterst tilltalande vis. Men även för att de flesta spel i serien väcker mer än ett nostaligskt minne till liv genom sitt närmast oändligt stora utbud av gammal tv-spelshistoria.
 
Det är få spel som jag återbesökt så pass regelbundet som Super Smash Bros, och då framförallt Super Smash Bros Melee, vilket jag lagt långt över 1000 timmar på, fram tills dess att uppföljaren släpptes. Det är ett spel som är fyllt med så pass mycket barndomsminnen och så pass mycket glädje att jag knappt vet vad jag ska säga. Det är kort och gott det mest känsloladdade spelet jag äger och utan tvekan det enda spel som jag med stolthet kan säga är det absolut bästa jag vet : D
Boxen och plasten på spelet i orginalförpackningen talar nästan för sig självt, det är ett flitigt använt spel som med kärlek spelats under många långa år ; ) Det kändes därför inte mer än rätt att köpa ytterligare ett exemplar som reserv och som hyllning till orginalet : )
Super Smash Bros. Melee, som även är känt som Dairantō Smash Brothers DX ("Great Melee Smash Brothers Deluxe") i Japan, släpptes här i europa den 24 maj år 2002. Super Smash Bros Melee (eller SSBM) är precis som sin föregångare ett rätt så annorlunda fightingspel som krestar kring en mängd olika karaktärer från Nintendos närmast enorma universum.
 
Med karaktärer som Link, Mario, Samus, Gannondorf och Pikachu gästar man allt ifrån kungariket Hyrule och Marios Svamprike till Kirbys hemplanet, bland annat genom enkla vs-matcher och en "kampanj" kallat Advenure-mode. Men till skillnad från andra fightingspel på marknaden gör man inte detta genom att sakta slå ner sina motståndares hp, utan istället genom att så snabbt som möjligt slå ut motspelare utanför skärmens "synfällt". Ju mer man slår på sina motståndare ju större chans är det att man lyckas kasta eller slå iväg dem utanför skärmens synfällt. Ett udda och beroendeframkallande koncept som toppas med ett snabbt och responsivt kontrollschema.
 
Utöver de vanliga spellägena som versus, all-star-mode och classic-mode finns allt från minispels-liknande alternativ som Homerun-contest, där man får öva på att slå iväg en slagpåse så långt som möjligt på kortast tid, och ett Target-test, där man får öva sin pricksäkerhet på diverse måltavlor... Och mycket, mycket mer. Allt detta med en hel uppsjö av gamla och nya Nintendo-karaktärer som alla har sin egen fightingstil.
 
Spelet har varit en del av många större speltävlingar världen över, däribland i NorthWest Regional Gaming Festival and Tournament  år 2003 där de tre bästa spelarna blev tilldelade ett pris på 12 500 dollar. Konceptet i Smash Bros-serien var en fullträff redan vid första spelet och blev en fullkomlig succé i och med alla utökningar och tillägg som uppföljaren blev tilldelad. Spelet hyllades bland annat för ypperlig musik och bästa/största utökning av en uppföljare, och utsågs av bland annat Game Faqs till det sjätte bästa spelet genom tiderna i en topplista på omkring 100 titlar. Spelets genomsnitliga betyg hamnade på ca 92% och spelet såldes i mer än 7 miljoner exemplar i hela världen.
 
SSBM är sannerligen ett sjuhelsikes spel! Och att drömma sig bort ett par timmar för att minnas allt vad SSBM har att erbjuda, samt hur stort det kändes att för första gången spela spelet år 2002, gör alltid min dag lite bättre. Förhoppningsvis har det kanske bidragit till yttermera tålamod med CoD: Ghosts, förhoppningsvis krånglar det mindre på den bärbara datorn, det återstår bara att testa och se : )
 
 
"Now that's a fight!"
 
Narrator - SSBM-commercial
 

Recensionsexemplar - Call of Duty: Ghosts

Publicerad 2013-11-04 22:12:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Mitt hemliga paket har inte anlänt än och jag har inte en aning om varför... men något som däremot har anlänt är Call of Duty Ghosts. Spelet släpps inatt kl: 24:00 i en mängd olika Gamestop-butiker och kommer likaså att finnas tillgängligt via Steam inatt efter tolvslaget. Själv har jag fått en promo-kod till spelet som redan nu ligger "för-laddat" på mitt Steam-konto och bara väntar på att spelas.
Även om det vid det här laget börjar likna en trend så känns det också denna gång lite synd att man får spelet så sent att man inte hinner skriva recensionen innan spelet är släppt. Hur som helst ska det bli spännande att se vad detta "next-gen-spel" har att erbjuda, trots att jag denna gång kommer att spela det på PC.
 
 
"Just another day at the office"
 
John Price - Call of Duty 4: Modern Warfare
 
 

Youtube-tips - BalrogTheMaster

Publicerad 2013-11-03 20:29:00 i Youtube-tips,

Idag har jag inte rört mig i några svindlande hastigheter precis, inte bara för att det är söndag, utan även för att det blev lite festligheter igår kväll/natt. Tröttheten är på tok för påtaglig, så för att inte ödsla för mycket energi tycker jag att vi rätt så omgående tar oss en titt på BalrogTheMaster.
 
Han verkar kanske inte så intressant vid första anblick, men har allt som oftast en hel del skämt att bjuda på : ) 
 
 
 
- Not in cruelty, not in wrath
The Reaper came today
An angel visited this gray path
And took the cube away -
 
Rat man - Portal
 

Spelen som förhöjer Halloween-känslan

Publicerad 2013-11-01 21:20:00 i Allmänt,

Halloween är nu här och vad passar väl då bättre än skräckspel i kombination med alla möjliga skräckrelaterade tv-spelsupplevelser? Ja inte vet jag, men en sak som är säker är att Gametrailers och Screwattack verkar ha koll på detta med skräckspel och övriga hemskheter gällande tv-spel : )
 
För att förstå vad jag menar tycker jag att ni ska börja med att ta en titt på Gametrailers Top 5 bästa skräckspel från denna generationen: 
 
Och som uppföljning tycker jag att ni borde titta på Screwattacks top 10 Ghosts in Video Games: 
 
Något man kan konstatera är väl att man borde engagera sig i åtminstone ett av alla dessa spel under Halloween, speciellt om man vill ha lite extra Halloween-känsla under helgen ; )
 
 
"And of course, a giant flying fish that gives you trophies...someone had to be high when they came up with this stuff!"
 
Stuttering Craig - Screwattack
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela