Post eller julklapp?

Publicerad 2014-04-29 22:07:00 i Retro, Spelsamling,

Ja ibland känns det nästan som att brevbäraren är lite av en jultomte, det är ju nästan alltid lika kul med brev eller post-paket, speciellt när man vet att det innehåller spel. Och just idag är det så pass kul med post att jag faktiskt inte riktigt kan hålla mig tills dess at alla paket har dykt upp i lådan, jag bara måste visa vad som trillade ner i lådan idag!
Det är kanske inte det vackraste exemplaret jag sett, och inte har det någon box heller, men jag tycker om det i alla fall. Det passar sig dessutom helt utmärkt med ett spel utan box då uppföljaren som också beställdes i helgen även den är i ungefär samma skick och utan box.
 
Utöver de två första Zelda-spelen beställde jag även ett hemligt spel från Storbritanien, som jag inom en rätt snar framtid hade tänkt att göra en retro unboxing på. Jag passade även på att rea ett par hyffsatt intressanta titlar på loppisen här i stan :)
Det blev, som ni kanske ser, den gamla klassikern Time Crisis på PS1 och en limited edition av Perfect Dark Zero till Xbox 360.
Och tillsammans med Zelda-kassetten ser det ju rätt skapligt ut, det är nästan så att man blir lite tårögd :')
 
 
"This nation will soon be mine. Ha, ha, ha, ha, ha! Ahh, the taste of revenge is sweet."
 
Sherudo Garo - Time Crisis
 

30 best sidekicks in gaming

Publicerad 2014-04-28 20:23:00 i Allmänt,

Idag får det minsann bli ännu en slappemåndag! Men frukta icke mina vänner, jag kommer med slappemåndagens välsignelse, nämligen ett alldeles lagom underhållande filmklipp ;)
 
 
 
"Gee. I'm bored. Every day is the same old thing. Same place, different day. I miss the good ol' days, having Sonic around."
 
Amy Rose - Sonic Adventure
 

Youtube-tips - Lord Karnage/Classic Game-room - Packaging Reviews

Publicerad 2014-04-27 21:35:00 i Youtube-tips,

Då var det äntligen dags för veckans Youtube-tips! Denna gången är det lite retro som gäller, och efter helgens loppis känns det rätt så passande... oroa er inte ni ska snart få se vad jag lyckades hitta :))

Det är inte vilken retro-kanal som helst jag tänkte tipsa om idag heller, utan en som faktiskt funnits på Youtube rätt så länge och som i dagens läge ligger på omkring 350 000 subscribers. Kanalen jag pratar om heter Lord Karnage/Classic Game-room och det jag tänkte att vi skulle ta en titt på just idag är sektionen för Lord Karnages "Packaging Reviews", där han mer eller mindre unboxar gamla spel och berättar vad han tycker om såväl box art som stil på boxen.

Jag kan kanske tillägga att en av de goaste detaljerna när det kommer till Lord Karnage är hans djupa stämma och perfekta berättar röst. Det är nästan något magiskt med den där stämman ;)

 

“I Like To Wear Shorts! They’re comfy and easy to wear!”

Youngster - Pokémon Red/Blue

InFamous: Second Son - blandade känslor

Publicerad 2014-04-25 23:55:00 i Allmänt,

InFamous är en spelserie som jag många gånger ratat och utav någon underlig anledning aldrig riktigt fastnat för. Trots det faktum att jag gillar open world spel och ändå ägnade ett relativt stort antal timmar till att lära mig hur första spelet fungerade.
 
Det är väl lite det som gör att jag blir förvirrad av mitt plötsliga intresse för InFamous: Second Son. Jag har verkligen fått upp ögonen för det på senaste och verkar numera inte riktigt kunna släppa det med blicken. Är det kanske för att det ser så jäkla bra ut ?...
...eller för att det har så fina färger ...
... kanske  för att det ser så kul ut... eller kanske för att det ser så nedrans coolt ut?
 
... eller är det helt enkelt för att det fått så himla bra betyg? -----------------------------------------> Gameelite.se!
 
 
"Every man is guilty of the good he did not do."
 
Voltaire - InFamous
 

ESO - Follow up

Publicerad 2014-04-24 23:59:00 i Allmänt,

Ikväll tänkte jag att det kanske kunde passa bra med en liten uppdatering på hur det går med mitt ESO-spelande och mitt milavis långa äventyr i det gigantiska landskapet Tamriel.
 
Vid det här laget har jag spelat i omkring 30 timmar och faktiskt hunnit uppleva en hel del på vägen genom detta gigantiska spel. Jag har bland annat hunnit bekanta mig med spelets upplägg och hunnit lära mig skill-systemet, som är extremt öppet och precis lika trevligt att handskas med som det i exempelvis Skyrim. Trots att det i ESO kanske finns ytterligare lite fler valmöjligheter när det kommer till just skills.
Ett exempel på ett av de trevligare tilläggen när det kommer till de bredare valmöjligheterna i skill-systemet är möjligheten att samla skyshards. Tre skyshards ger nämligen en ny skillpoint, och det finns gott om skyshards att samla, vilket resulterar i många potentiella skills att testa.
 
I övrigt är det förstås väldigt likt andra Elder Scrolls-spel, men samtidigt väldigt olikt på grund av sina många mmorpg-influenser, vilket förstås inte är så konstigt då det som sagt är ett mmorpg. Det tråkiga är dock att jag hittills fått uppleva de mest negativa sidorna av ett mmorpg i ESO och att jag i detta stadiet tyvärr inte hittat speciellt många intressanta ögonblick i spelet. HIttills har jag faktiskt bättre minnen från en del andra testrundor på övriga mmorpg-spel, som exempelvis Aion, och jag vet faktiskt inte riktigt vad det säger om ESO i helhet. Speciellt med tanke på att jag bara hunnit spela Aion i ett tiotal timmar.
 
Hur som helst finns det tillräckligt mycket drivkraft i spelets intressanta och massiva värld för att hålla mitt intresse vid liv. Jag har dessutom nått level 21 nu och i en viss utsträckning lyckats hitta en del någorlunda intressant gear, vilket också lockar en till ytterligare utforskning... även om jag inser att det är väldigt långt kvar till level 50.
Är det något som kommer att få mig att "ta mig igenom" ESO eller åtminstonne  nå level 50 så är det väl just miljön och den trevliga atmosfären. Det är ju synd att den också har sina brister... eller ja den blir snarare lidande av spelets övriga brister. Som exempelvis den oresponsiva kontrollen och de ständigt bråkande servrarna.
 
Jag kan kanske också tillägga att den lilla PVP jag hittills testat står sig rätt bra i förhållande till PVE:n, men servrarna bidrar även på den fronten med en hel del krångel. Vilket är mycket synd.
 
 
"Paradise awaits and I do not fear death."
 
Mythic Dawn Cultist - Elder Scrolls IV: Oblivion
 
 
 
 

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Publicerad 2014-04-22 22:22:00 i Retro, Spelsamling,

Nu är det dags för ännu en godbit ur spelsamlingen! Och denna gången är det Metal Gear Serien vi fortsätter med, närmare bestämt Metal Gear Solid 3: Snake Eater.
 
Det var inte allt för längesedan denna godbiten fick sällskapa resterande delen av spelsamlingen (bara ett par månader sedan). De som följt mig kanske till och med skymtat spelet vid en av mina tidigare pick-up-bilder här på bloggen och på instagram. Skicket är hur som helst på en helt godkänd nivå, men det ska definitvt införskaffas en lite mer smickrande version av spelet så småningom - dvs. utöver den HD-collection-version som även den redan är en del av samlingen.
Metal Gear Solid 3 är, trots sin titel, det femte spelet i Metal Gear serien och är dessutom det första spelet i serien som bryter den annars kronologiska handlingen. MGS3: Snake Eater är nämligen en prequel till det första spelet i serien och utspelar sig därför hela 31 år före handlingen i Metal Gear på NES (1987).
 
MGS3: Snake Eater är, bortsett från bytet till en nästan 100% utomhus-miljö, rent Gameplay-mässigt väldigt likt sin föregångare och är i det stora hela uppbyggt kring samma system som sin föregångare. Det som Snake Eater däremot tillför serien är ett nytt kamoflage-system med mängder av olika kamoflage, ett närstrids-system eller CQC/ Close Quarter Combat, en uthållighets-mätare och möjligheten att kunna ta hand om sina skador och sin hälsa på diverse olika vis.
MGS3 sålde dock trots sina nymodigheter lite sämre än sin föregångare och lyckades bara komma upp i ca 4,5 miljoner totalt antal sålda exemplar världen över, till skillnad från föregångarens 7 miljoner. Men det blev likväl väldigt varmt emottaget av såväl fans som kritiker världen över. Spelet hyllades nämligen för bland annat bästa story, bästa ljudeffekter, samt bästa action-spel och har i dagsläget ett genomsnittligt slutbetyg på 91% enligt metacritic.
 
Mina personliga erfarenheter kring spelet är dessvärre inte speciellt många, bortsett från en och annan rundvisning hemma hos några av vännerna, men jag försöker i dagsläget råda bot på detta genom att spela det vid sidan om alla nya spel som trillar in. Och jag kan i dagsläget tala om att det efter ca 3 timmars spelande faktiskt står sig rätt så bra i förhållande till de nya MGS-spel, även om smyg-systemet vid det här laget börjar bli lite föråldrat.
 
 
"I'll say this once and only once. I'm not taking out any more Metal Gears! Not rescuing any old men, or VIP. If it's a hot damsel in distress, I'll think about it."
 
Solid Snake - Metal Gear Solid 3: Snake Eater
 

The Last of Us: Remastered får ett releasedatum!

Publicerad 2014-04-21 19:39:00 i Allmänt, Nyheter,

Den nyligen bekräftade nyversionen av förra årets bästa spel - The Last of Us - har nu fått ett releasedatum. Det var sedan avslöjandet av nyversionen sagt att spelet förmodligen skulle nå butikerna under sommaren eller framåt hösten i år. Men efter att en rad amerikanska återförsäljare gemensamt satt ett och samma releasedatum på sina respektive hemisdor  - och på så vis avslöjat releasedatumet - verkar det nu bekräftat att spelet släpps denna sommaren borta i staterna, närmare bestämt den 20 juni.
 
Utöver det har det även sagts att den nya versionen av spelet kommer att innehålla all nuvarande DLC och att det på den grafiska fronten kommer att finnas en hel del skillnader, däribland en högre bildupplösning på 1920*1080 pixlar. 
Hurvida releasedatumet gäller för oss här borta i Europa finns det inget besked på än, men vi kan förmodligen förvänta oss en lika "matig" och innehållsrik version av spelet när det väl dyker upp.
 
För mer info, besök IGN.com. Eller ta er en titt på klippet nedan:
 
 
"Nice biology lesson. Now can we get the f--k out of here?!"
 
Bill - The Last of Us
 

Youtube-tips - Top 10 Easter Eggs (JazReviews)

Publicerad 2014-04-20 21:06:00 i Youtube-tips,

Påskfirandet fortsätter och likaså gör "äggletandet". Just därför fortsätter vi denna Påskhelg med ännu mer Easter Eggs, fast denna gång i videoformat via en Youtube-kanal som heter JazReviews.
 
Något som i övrigt kan vara värt att nämna om JazReviews kanal är att det förstås inte bara finns Top 10 Easter Eggs att hitta där, utan även en och annan recension ; )
 
 
"My cover had been blown. The doors slammed shut behind me, and then I was dodging bullets like raindrops."
 
Max Payne - Max Payne
 

Långfredagens Easter Eggs

Publicerad 2014-04-18 18:32:00 i Allmänt,

Ja idag är det ju som bekant påsk och dessutom långfredag, så vad passar väl då bättre än ett gäng Easter Eggs? Ja inte vet jag, men en sak som är säker är att det passar alldeles utmärkt till årstiden och att det enligt mig är en av de roligaste företeelserna inom tv-spelens värld, vilken årstid det än är. Det finns ju nästan inget bättre en ett riktigt bra Easter Egg : )
 
Så för att fira årstiden och kanske bjuda på något nytt har jag förberett bilder på några Easter Eggs från diverse spel som jag tänkte att ni skulle få ta er en titt på. Försök gissa vilka spel de olika Easter Eggsen är ifrån, om ni vågar  ; P
Lich Kings svärd i någon form av isgrotta...
En Mario mask på någon form av ryggsäck...
Assassin Creed/Abstergo märket på en vägg någonstans...
Donkey Kongs ansikte på någon annans kropp...
En "Crop-circle" på ett fält någonstans...
 
 
"What would we do if you dropped it and broke it?"
 
Tatl - The Legend of Zelda: Majoras Mask
 

Ny uppdatering till Ps4

Publicerad 2014-04-17 23:38:00 i Allmänt, Nyheter,

Idag - lagom till Ps4:ans 7 miljoner sålda exemplar - utannonserar Sony en rätt så trevlig uppdatering till konsolen. Uppdateringen kommer bland annat att innefatta en bättre editor till videoinspelningsfunktionen och ska dessutom göra det möjligt att spara sina videoinspelningar på en extern enhet.
 
Den nya editorn tycker jag verkar mest spännande, men det låter förstås inte heller helt fel att kunna spara sina inspelningar på externa enheter. Klippet nedan visar några av de nya funktionerna, och för mer info är det bara att surfa vidare in på IGN.com.
 
 
"I feel awful about that surprise. Tell you what, let's give your parents a call right now."
 
GLaDOS - Portal 2
 

Recension - Trials Fusion

Publicerad 2014-04-15 23:46:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Nu är recensionen på Trials Fusion färdig och inskickad till Gameelite för publicering! Och lagom till recensionen blev färdig passade jag även på att göra ännu en Gameplay Preview där ni kan få se lite mer av spelets alla galna stunts : )
 
Gameplay Previewn hittar ni här:
 
Och Recensionen hittar ni här ---> Gameelite.se
 

"Hi, it’s me again! Cindy! Let’s have fun today!" 

Cindy - Trials Fusion

 

GT Countdown - Top 10 Time Travel Games

Publicerad 2014-04-14 20:03:00 i Allmänt,

Idag är jag trött... och slapp... så för att inte slita för mycket på min gamla kropp tänkte jag att vi kunde ta en titt på en av de senaste GT Countdown-klippen. 
Klippet nedan kretsar kring tidsresor och tar upp en hel del intressanta spel, även ett par tre stycken som jag själv aldrig testat :)
 
 
 

"Ha! Man, being in my dream just plain rules!"

Bowser - Mario & Luigi: Dream Team

 

Youtube-tips - Smooth McGroove

Publicerad 2014-04-13 23:14:00 i Youtube-tips,

Då var det dags för veckans Youtube-tips ! Och då jag för tillfället är i full gång med Super Metroid Walkthroughn tyckte jag att det kanske kunde vara kul att tipsa om något Super Metroid Relaterat. Så här har ni Smooth McGrooves egen version av Super Metroid introt. Han är riktigt grym ; )
 
Han har för övrigt en hel uppsjö av annan spelmusik som han gör sina egna acapella-versioner av. Frågar man mig är alla precis lika grymma och definitivt värda att ta en titt på!
 
 
"We'll soon be arriving at the B.S.L research station. I must prepare for docking."
 
Samus - Metroid Fusion
 

Whirling-Walkthroughs - Super Metroid

Publicerad 2014-04-11 22:23:00 i Whirling-Walkthroughs,

Jag kan inte sluta spela Super Metroid! Så varför inte passa på att göra en Walkthrough när jag ändå är igång? Det har visserligen gjorts tusentals gånger tidigare, men det struntar jag i ; )
 
Dessutom kanske det hjälper att spela igenom det en gång för alla. Ser jag bara till att ta alla items också så kanske jag kan låta spelet vila i några år till innan jag tar upp det igen... förhoppningsvis : P
 
 

"The last Metroid is in captivity. The galaxy is at peace."

Daniel Owsen (Narrator) - Super Metroid 

 

Super Smash Bros. Nyheter

Publicerad 2014-04-10 23:53:00 i Allmänt, Nyheter,

Herre gud så jäkla peppad jag är inför det nya Smash Bros nu efter den senaste Nintendo/Smash Bros Direct. Det avslöjades inte bara 5 karaktärer - såväl veteraner som nykomlingar - utan även hur det nya online-läget kommer fungera, när 3DS-versionen kommer att släppas och mycket mycket mer.
Men det är väl egentligen ingen idé att jag sitter här och predikar om vad som är coolt och mindre coolt, har ni inte redan sett den nästan fyrtio minuter långa informationsvideon på nya Smash Bros tycker jag att ni ska göra det omgående... och har ni redan sett den skadar det inte att se den en gång till ; )
 
 
 
"This is Snake. I'm done here."
 
Solid Snake - Super Smash Bros. Brawl
 

Det växer så det knakar!

Publicerad 2014-04-08 20:55:00 i Retro, Spelsamling,

Ja då har äntligen resterande delen av mina nyligen införskaffade spel anlänt, vilket inte var en enda sekund försent. Spelsamlingen tilltog i och med detta rätt så ordentligt, då framförallt tackvare ett par billiga och väldigt trevliga Halo spel i limited edition föpackning : D 
Utöver det fick jag även tag på Killer Instinct, Kirbys Dream Course och Axelay för ett väldigt rimligt pris.
Allt som allt blev det - med förra veckans leverans - totalt 19 spel inhandlade, allt för omkring tusen kronor. Vilket i mina ögon och öron känns som en väldigt rimlig summa...  trots att det lyckades slinka med ett och annat skitspel, som exempelvis PGA Golf Tour, ett par slumpmässiga fotbollsspel och ett halvskräpigt pinballspel.
Nu hoppas jag bara på lite lycka under sommarens alla loppisar ;)
 
 
"Thank God you made it! I was worried that a malfunction occurred at the last moment and you might have been caught in an infinite harmonic reflux."
 
Dr. Rosenberg - Half Life: Blueshift
 

Recensionsexemplar - Trials Fusion (Sneak Peak, Preview)

Publicerad 2014-04-07 22:09:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Det är säkert några som redan har sett mina tillfälligt uppladdade filmklipp på Trials Fusion (Ps4) på Facebbok idag, så det kanske inte är något större avslöjande att jag fått hem ett recensionsexemplar/recensionskod på spelet.
Anledningen till att det redan dykt upp ett par klipp på Facebook är att det i dagsläget inte går att spela in filmklipp på Ps4:an via någon gamecapture-enhet, så jag var tvungen att spela in klippen via Ps4:ans egna inspelningsfunktion och sedan ladda upp klippet på Facebook för att sedan ladda ner det på datorn.
 
Hemskt vad omständigt det ska vara ibland... men jag vill ju så gärna visa er hur nya Trials ser ut och hur ballt det är... och ja, kanske testa hur inspelningen på Ps4:an fungerar i samma veva ; ) Hur som helst är spelet riktigt häftigt och Ps4:an tycker jag lyckas rätt så bra med inspelningen, ta er en titt vettja : D
 
 
"Fantastic. You remained resolute and resourceful in an atmosphere of extreme pessimism."
 
GLaDOS - Portal 
 

Youtube-tips - Johnny VS (TheycallmeJohnny)

Publicerad 2014-04-06 21:01:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Efter att ha spelat igenom Castlevania: Lords of Shadow 2 har det sakteligen gått upp för mig hur mycket jag gillar Castlevania och hur kul jag haft med många av seriens alla titlar som liten. Det har i sin tur fått mig att längta efter att spela igenom Castlevania: Symphony of The Night igen och kanske till och med försöka mig på en walkthrough av spelet så småningom.
 
Så för att tagga upp mina förväntningar inför den kommande genomspelningen tänkte jag att det kanske kunde vara passande att ta in andras nostalgiska tankar och reflektioner kring spelet. Just därför begav jag mig in på Youtube för att besöka en av de lite kvalitativare retro-recensenterna - Johnny - på kanalen TheycallmeJohnny.
 
Och då jag ändå inte tipsat om denna kanalen på bloggen än tänkte jag att det kanske kunde passa sig att göra det nu. Jag kan också tala om att det finns lite mer än bara recensioner att hitta på kanalen, det finns även en och annan Twitch-play och Lets-play att roa sig med, men det kan vi kanske ta en annan dag :)
 
 
"You shall regret those words. We will meet again."
 
Death - Castlevania: Symphony of The Night
 

Ett skepp kommer lastat

Publicerad 2014-04-04 16:54:59 i Retro, Spelsamling,

Spelsamlingen växer sakta men säkert, den hade såklart gärna fått växa i en något snabbare takt, men den blygsamma inkomst som studierna erbjuder lämnar - som man kanske kan förstå - inte speciellt mycket utrymme till spelsamlande. Trots det lyckades jag under veckans gång ändå rea hem ett gäng titlar till min lilla samling.
 
Det är utöver spelen på bilden nedan dessutom påväg ännu en leverans som jag hoppades skulle anlänt tills idag, men som förmodligen anländer någon gång under nästa vecka. Jag hade önskat att visa upp alla köp redan idag, men då allt inte lyckats komma fram än tänkte jag att det kanske inte skadar att visa vad som hittills landat i brevlådan :)
 
 
"Come back when you can put up a fight."
 
Meta Knight - Super Smash Bros. Brawl
 

Uppföljning - Elder Scrolls Online

Publicerad 2014-04-03 20:55:00 i Allmänt,

Ikväll fortsätter äventyret på Elder Scrolls Online - för tredje kvällen i rad! Det ska såklart bli jäkligt roligt att fortsätta på detta storslagna äventyr, men samtidigt som det är jäkligt kul är det också väldigt överväldigande och bitvis även en aningens irriterande.
Roligt på det vis att det finns sjukt mycket att se, uppleva och testa...
Men också överväldigande och irriterande på grund av samma anledning, då miljöerna och möjligheterna känns enorma, många och nästan plågsamt stora.
I det stora hela är det dock mer intressant och kul än plågsamt eller irriterande. Omgivningarna och möjligheterna lockar trots allt mer än vad de "skrämmer" och känslan av att utforska den gigantiska världen är faktiskt - om man inte tänker för mycket på dess enorma yta och hur jobbig den kan vara att navigera - rätt så rogivande att lulla omkring i.
 
 
"Men are but flesh and blood. They know their doom, but not the hour."
 
Emperor Uriel Septim VII - Elder Scrolls IV: Oblivion
 
 

Spela Flappy... eller jag menar Happy Reaper ?

Publicerad 2014-04-01 23:43:00 i Nyheter,

Idag har det bokstavligt talat regnat första April skämt från alla möjliga håll och kanter, inte bara från vänner och bekanta, utan även från företag från världens alla hörn. Varav det mest minnesvärda enligt min mening kom från ICA och deras nya "självscanning", ICA Glasses.
 
Men även om det roligaste April skämtet (enligt mig) kommer från ICA i år har det även dykt upp en hel del spelrelaterade April Skämt från alla möjliga spelutvecklare världen över. Faktum är att det dykt upp så pass många att IGN till och med gjort en lista på några av de bästa.
 
Utgår man från listan i fråga så måste jag nog säga att Blizzards Flappy Bird kopia, "Happy Reaper", är en av de roligaste spelrelaterade April skämten idag. Titta på bilden nedan eller klicka på länken till höger så förstår du vad jag menar ; ) ----> Happy Reaper 
För att se den lista som IGN sammanställt är det bara att klicka ---> Här <--- ; )
 
 
"Not even death can save you from me."
 
Diablo - Diablo II
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela