Datoruppgradering

Publicerad 2013-09-30 19:22:00 i Allmänt,

Det måste vara så att jag har någon form av åkomma, jag kan inte gå in i en elektronikaffär utan att köpa på mig nya prylar. Under helgen åkte jag nämligen iväg till Kristianstad för att hjälpa en vän att köpa nya ram-minnen till sin nyligen införskaffade dator. Jag hade råkat köpa ram-minnen avsedda för bärbara datorer åt honom och lovade att hjälpa honom köpa nya. Det slutade med att jag köpte de ram-minnena som var avsedda för bärbara datorer av honom och samtidigt kompletterade det med en SSD till den bärbara datorn här hemma. Och när jag ändå var i farten passade jag på att köpa ett par extra GB ram åt den stationära datorn : D 
 
Detta var vad jag köpte på mig:
 
Totalt 8 GB Corsair Vengence 1600mhz minnen och en Samsung 840 Pro 256 GB SSD hårddisk åt den bärbara, samt 8 GB Corsair Vengance 1600mhz åt den stationära. 
Ingen större uppgradering egentligen (speciellt inte till den stationära), men SSD:n i den bärbara gjorde mycket skillnad. Om inget annat så kommer den förhoppningsvis vara lite mer framtidssäker i och med denna lilla uppgradering.
 
 
"Fuck the money !"
 
Mikhail Faustin - GTA IV
 
 

Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty

Publicerad 2013-09-29 18:32:00 i Spelsamling,

Jag tycker det tar längre och längre tid mellan inläggen om spelsamlingen och retrospelen här på bloggen. Tanken är att jag ska göra ett inlägg i veckan om just retrospel och övriga spel från spelsamlingen, men det har nu hunnit gå nästan tio dagar sedan jag sist skrev ett liknande inlägg. Nåja, idag tar vi dock en titt på nästa del i Metal Gear-serien :)
Spelet är inte så fruktansvärt gammalt och har rätt så nyligen hamnat i samlingen, så det är i mycket gott skick.
Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty släpptes till Playstation 2 år 2002 i mars här i Europa och är det fjärde spelet i serien, det är likaså den fjärde delen i storyn.
 
Snake ska denna gång se till att stoppa ett gäng terrorister från att ta livet av USA:s president och samtidigt förhindra terroistarnas försök att spränga reningsfabriken "Big Shell", med tillhörande miljögifter, i luften. Terroristgruppen kallar sig själva för "Sons Of Liberty" och visar sig vilja ha något i utbyte för att inte spränga fabriken i luften. Om Snake inte lyckas hindra "Sons Of Liberty" kommer explosionen förstås att orsaka alla möjliga sorters problem för såväl kringliggande natur som närliggande samhällen.
 
Spelet designades ännu en gång av Hideo Kojima, som denna gång gick ännu ett steg längre gällande den cinematiska biten. Mycket tackvare ett väldigt realistiskt framförande och en mycket tydligare betoning på cutscenes och story blev spelet mer än väl mottaget. Det hamnade tillslut på ett snittbetyg på omkring 96%, släpptes som en separat utgåva till flera plattformar (Däribland Xbox) och såldes i ca 7 miljoner exemplar världen över. 
 
Personligen är detta ett av de Metal Gear spel som jag känner att jag borde spela igenom snart igen. Det var så fruktansvärt längesedan jag spelade igenom MGS2 att jag knappt minns hälften av allt spelet har att erbjuda. Det är hur som helst ett riktigt bra spel som jag utan tvekan tänker hålla hårt i : )
 
 
"Yeah, to tell you the truth, it feels pretty tight."
 
Raiden - Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty
 

Recensionsexemplar - Rain (PS3)

Publicerad 2013-09-28 23:12:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Här är det minsann ingen vila och ingen ro! För nu när GTA V är utspelat och färdigrecenserat kör vi vidare på nästa spel, denna gång med en PSN-exklusiv titel vid namn Rain (Eller Lost In The Rain) :D
Detta är ett äventyrsspel som kretsar kring en osynlig pojke som under mystiska omständigheter stöter på en osynlig flicka. Varken flickan eller pojken syns mer än i regnet, vilket man som spelare får se till att utnyttja för att kunna smita förbi de många olika fiender som man under spelets gång stöter på.
 
Spelet släpps den 1/10 och recensionen kommer samma dag (om inte dagen innan) att finnas på Gameelite.se ;) 
 
 
"I used to be an adventurer like you. Then I took an arrow in the knee..."
 
Guard - Skyrim
 

Ge mig mer GTA V!

Publicerad 2013-09-25 23:06:29 i Allmänt,

Ja herregud vad det har blivit mycket GTA V-spelande de senaste dagarna, jag är helt salig! Det är så roligt att jag knappt kan sätta ord på det. Allt från den enorma ytan till den extrema variationen mellan både karaktärer och olika sorters uppdrag gör att det känns som att man aldrig kommer tröttna. 
Faktum är att jag inte heller vill tröttna, jag mår ofärskämt bra av att spela detta spel och det ska bli ruggigt spännande att se hur detta äventyr slutar :D
 
 
"I'll be there later to sign the contracts. Just ignore the bodies…"
 
Trevor - GTA V
 

Youtube-tips: Jon-Tron

Publicerad 2013-09-24 17:54:00 i Youtube-tips,

Jon-Tron är ännu en spelinriktad Youtube-kanal/show som består av både top-tio-listor och recensioner av alla möjliga spel. Det ända som är dåligt med kanalen är att det tar så lång tid för nya avsnitt att dyka upp. Men har man inte sett några tidigare avsnitt är det helt klart värt att ta sig en titt, det finns ändå en hel del gamla avsnitt att välja på :)
 
Här är ett av de avsnitt som jag själv uppskattar mest:
 
 
 
"Stairfax Adventures!"
 
Jon-Tron - Jon-Tron-Show
 

Whirling-Walkthroughs och GamingForLife Unboxing

Publicerad 2013-09-23 17:58:00 i GamingForLife-Unboxing, Whirling-Walkthroughs,

Nu ligger nästa del av min Metroid Fusion Walkthrough uppe på Youtube och snart kommer det även att laddas upp en unboxing på Wind Waker HD :) För dem som inte har märkt det kan jag även tillägga att det tillkommit ett par nya kategorier här på bloggen. Kategorierna har direkt förbindelse med GamingForLifes Youtube-kanal och kommer att innehålla så gott som alla youtube-klipp som hör bloggen till. Inlägg som detta kommer också att hamna under samma kategori/er.
 
Här har ni den senaste delen av Metroid Fusion :D
 
 
 
"The creature's corpse showed signs of what looked like Metroid predation, making my mind race. Metroids, here? Impossible. Metroids can't tolerate cold temperatures. They couldn't survive in this environment. Besides, they're extinct. The baby was the last of its kind..."
 
Samus Aran - Metroid Other M
 
 

Rime

Publicerad 2013-09-22 20:36:00 i Allmänt,

Indie-spelmarknaden växer så att det knakar, både Sony och Microsoft ser dessutom ut att stötta denna tillväxt på alla möjliga sätt. Framförallt genom att förenkla utvecklingen av spel till kommande konsoler, men även genom att köpa till sig konsolexklusiva titlar.
 
Det finns faktiskt så pass många intressanta indie-spel på de två kommande konsolerna att det till och med börjar kännas lite överväldigande. Vi har allt från Rime, Transistor och Witness på Ps4, till Below på XboxOne.   Det som dock verkar sticka ut mest ur mängden är just Rime.
 
Det ser så mystiskt och spännande ut... om ni inte tror mig tycker jag att ni ska ta er en titt på trailern ett par rader ner :) 
 
 
 
 
"Uhh... What happened? I just fell asleep."
 
Tommy Refenes - Indie Game: The Movie
 

Lördagsmys!

Publicerad 2013-09-21 23:26:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Trots att GTA V nu förmodligen är i de flestas ägo och inte borde sluta spelas än på ett tag, måste man ändå ta sig tid att njuta lite extra en höst-helg som denna. Sättet jag och sambon valt att njuta på är framför tv:n, tv-spelet och youtube med massvis av både kakor, godis och chips.
 
Det har till och med blivit ett lördagsbak idag, vilket inspirerar mig att tipsa er om en youtube-kanal som kombinerar just bak och tv-spel på ett alldeles superbt vis : )
 
 
 
"Sniff! Do I smell lemon candy?"
 
Anti Guy - Paper Mario
 

GTA 2

Publicerad 2013-09-18 19:48:00 i Retro, Spelsamling,

Under tiden jag väntar på GTA 5 kan jag kanske lika gärna ta en titt på mitt gamla GTA 2 exemplar. Tyvärr äger jag inte det första spelet i serien, så det kommer dessvärre inte att bli en riktigt korrekt ordningsföljd på denna spelserie. Jag kommer dock att införskaffa mig ettan i framtiden, så jag får lägga till lite fakta om det spelet när jag väl har det i min ägo :)
Spelet är i hyfsat bra skick. Med tanke på hur länge jag ägt det och hur mycket man släpade runt på det som liten så är jag nästan lite förvånad över att det inte är i sämre skick än såhär.
GTA 2 är, precis som det låter, det andra spelet i GTA-serien. Spelet släpptes i oktober månad 1999 och utvecklades även då av Rockstar North, även om de på den tiden gick under namnet DMA Design.
 
GTA 2 utspelade sig bara några veckor efter första epelet och såg mer eller mindre exakt likadant ut, det fungerade också precis på samma vis. Ju mer kaos man skapade ju mer poäng/pengar fick man, kameran var likaså (precis som i ettan) i ett såkallat fågelperspektiv.
 
Det enda som skiljde sig var den lite snyggare grafiken och det bredare utbudet av fordon, samt ett nytt system som gjorde det möjligt att utföra diverse uppdrag åt olika gäng - för att i sin tur öka tilliten hos respektive gäng och på så vis "bli en del av gänget". Man fick dock se till att välja vilka gäng man ville utföra uppdrag åt, då de olika gängen var i direkt konflikt med varandra.
 
Grand Theft Auto 2 släpptes till PC, men även till en mängd olika konsoler, (bland annat Gameboy Color och Playstation 1). Det fick rätt så blandade betyg, men genomsnittsbetyget på Pc-versionen låg på omkring 69%. 
 
 
"Hey! This Army Base is for trained Government killers only!"
 
Soldier - GTA 2
 

GTA V - Recensionsexemplar ?

Publicerad 2013-09-17 17:06:00 i Allmänt,

Som det ser ut just nu kommer jag alltså få hem ett promo-ex (recensionsex) av GTA V. Detta är under alla omständigheter både på gott och ont, just för att jag i nuläget faktiskt hade kunnat sitta och spela GTA V. Om det inte vore för att paketet inte har dykt upp ännu och att jag precis avbokat mitt redan förhandsbokade exemplar bara för att jag visste att jag skulle få hem ett recensionsexemplar.
Man längtar ju inte mindre när man läser om allas första intryck av spelet och ser hur bra betyg det hitintills har fått av alla som recenserat det. Frågan är hur länge jag kommer behöva vänta innan det där paketet dimper ner i brevlådan ?
 
 
"Like it says in the book... We are both blessed and cursed."
 
Big Smoke - GTA: San Andreas
 
 

Whirling-Walkthroughs!

Publicerad 2013-09-16 21:29:00 i Allmänt, Whirling-Walkthroughs, Youtube-tips,

Nu finns det ännu fler avsnitt uppladdade på Whirling-Walkthroughs-avdelningen på GamingForLifes Youtube-kanal. Åttonde delen av Metroid Fusion är uppladdad samt hela walkthroughn på Brothers. Som för övrigt inte bara guidar er igenom hela äventyret, utan även visar hur man låser upp alla achievements : )

Metroid Fusion Part 8 hittar ni här:


Och Brothers: A Tale of Two Sons hittar ni här:


"My past is not a memory. It's a force at my back. It pushes and steers. I may not always like where it leads me, but like any story, the past needs resolution. What's past is prologue."

Samus Aran - Metroid Other M


Söndags-tuben : P

Publicerad 2013-09-15 21:21:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Det finns inget bättre än att slappa framför Youtube, speciellt på söndagar. Söndagar är utan tvekan den slappaste dagen i veckan och känns som gjord för slentrianmässig Youtube-surfing. Bäst av allt är att man till och med kan "åter/uppleva" sina favoritspel via Youtube numera. Visserligen på ett rätt så mycket mindre interaktivt vis, men ändå : P
 
Ett bra exempel på ett av de spel jag brukar "återuppleva" via Youtube är Super Metroid, som Jirard (The Completionist) spelar igenom på kanalen ThatOneLaserClown:  
 
 
"Clench mode engaged"
 
Jirard - Super Beard Bros.
 
 

Diablo III

Publicerad 2013-09-14 16:46:19 i Allmänt,

Det var mer eller mindre ett år sedan jag senast ägnade någon tid åt Diablo 3, och trots att man längtat efter spelet i ca 10 år innan man fick möjlighet spela det, gick det förvånansvärt snabbt att tröttna. Under de senaste dagarna har jag dock fått upp ögonen för det kommande expansionspaketet och haft möjlighet att spela igenom trean igen med lite nytt trevligt folk.
Detta i kombination med att Diablo 3 faktiskt är ett riktigt bra spel har gjort att trean helt plötsligt blivit roligt att spela igen. Antar även att det kan passa bra att fräscha upp minnet lite innan expansionen är här... vilket visserligen lär dröja ett tag, det är ju trots allt Blizzard vi talar om ; )
 
 
"Take one last look at your shining Heaven, Imperius. For soon, nothing of it shall remain... but MY laughter!"
 
Diablo - Diablo III
 
 

Veckans game-pickups

Publicerad 2013-09-13 20:10:00 i Spelsamling,

Nu när studierna på högskolan har börjat har det blivit betydligt mindre tid åt att leta spel till samlingen. Men ett par har jag i alla fall lyckats komma över den senaste veckan. 
Turok 2 är i riktigt fint skick och är väl egentligen det enda av de båda spelen som är någorlunda retro. Det är väl knappt så att N64 räknas som retro ; )
 
 
"Seek you the world? Seek you power? Does your soul despise peace and thirst for more? Does your soul cry for destruction and conquest? We grant you power to ruin the world. The power of darkness. Evil spirit of magic trident. You are the King of Darkness."
 

Inscription In Pyramid - The Legend of Zelda: Fourswords Adventures

 
 

Top 5 höst-spel 2013

Publicerad 2013-09-11 16:23:00 i Topplistor,

 
 
Spelhösten 2013 närmar sig med stormsteg, och vi är nu dessutom bara ett par månader ifrån releasen av Playstation 4. Så vad skulle kunna passa bättre än att fundera lite på vilka titlar som faktiskt står högst upp på listan inför hösten 2013 ?... Här är alltså de 5 spel som jag själv ser mest fram emot under hösten 2013.
 
 
5. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Zelda-serien är en av de serierna som ligger mig absolut varmast om hjärtat. Och även om detta inte är det enda Zelda-spel vi kommer att få se i höst - det nalkas ju även en remake på A Link To The Past - så är det ändå detta jag ser mest fram emot att få mysa med i höstmörkret. - Release: 20 September -
 
 
4. Beyond Two Souls
Efter att rätt så nyligen ha spelat igenom Quantic Dreams senaste mästerverk, Heavy Rain, är jag väldigt taggad på att få sätta tänderna i deras kommande titel, Beyond Two Souls. Precis som Heavy Rain verkar även detta vara ett spel som har sitt huvudfokus på story och karaktärer. Med tanke på att det är den typen av spel som Quantic Dreams gör bäst kan man bara anta att även detta kommer bli en fullträff. - Release: 8 October -
 
 
 
3. Pokémon X & Y
Ni får tycka och tro vad ni vill, men Pokémon-spelen är något jag bara inte kan vara utan. Spelen är precis lika underhållande nu som för 15 år sedan och erbjuder dessutom ett av de mest beroendeframkallande stridssystemen inom rpg-genren. Det som alltid gör ett nytt spel i serien så roligt är förstås alla nya monster ; ) - Release: 12 October -
 
 
2. Watch Dogs
Det känns lite konstigt att Watch Dogs är det enda next-gen-spelet på listan. Men faktum är att det inte finns tillräckligt många intressanta next-gen-titlar vid launch (dvs i höst), även om Battlefield 4 faktiskt inte hamnar långt efter Wind Waker HD. Men Watch Dogs ser å andra sidan ut att kunna bli ett riktigt kanon-spel, det ser nästan ut som en moderniserad variant av Assassins Creed. Vilket förstås känns riktigt spännande. - Release: 19 November -
 
 
1. GTA V
Vad skulle möjligtvis kunna vara mer intressant än ett av världens mest påkostade spel ? Ja möjligtvis ett spel som är utvecklat av Rockstar, och turligt nog råkar GTA 5 vara båda delar. Det ryktas om att spelet kommer vara lika stort till ytan som Red Dead Redemption, San Andreas och GTA 4 sammanlagt, och att det kommer vara det mest omfattande GTA-spelet någonsin. Frågan är om det ens går att sätta ord på hur gärna man vill spela detta spel?  - Release: 17 September -
 
 
"We're all looking for that special someone."
 
Niko Bellic - GTA IV
 
 

Recension - Brothers: A Tale of Two Sons

Publicerad 2013-09-09 23:51:00 i Recensioner och Recensionsexemplar, Whirling-Walkthroughs,

Recensionen på Brothers: A Tale of Two Sons ligger nu uppe på Gameelite.se, likaså första delen av min Walkthrough på samma spel. Ni hittar den ett par rader ner :)
 
 
 
Jag har även passat på att lägga upp en ny del av Metroid Fusion:  
 
 
"This world has been connected. Tied to the darkness… soon to be completely eclipsed. There is so very much to learn. You understand so little."
 
Ansem - Kingdom Hearts
 
 

Metroid Prime

Publicerad 2013-09-08 16:58:00 i Retro, Spelsamling,

Det är svårt att hitta ett spel som man som liten var mer splittrad kring än just Metroid Prime. Efter att ha väntat i nästan tio år fick vi som spelare se både Metroid Prime och Metroid Fusion inom loppet av ett år. Man hade inte ha hört ett knyst om den högt prisade Metroid-serien på flera år och fick plötsligt tillgång till två spel på en gång, varav ett som utvecklats av en för många okänd studio. Inte nog med att det skulle kosta mycket pengar att köpa båda spelen på en gång, utan man var dessutom livrädd för att den nya studion inte skulle hålla måttet.
Men trots all tveksamhet och skepsism man lyckades framkalla efter varje nyhet kring de två uppkommande titlarna fanns det ändå något slags hopp och tillit till det företag som under hela ens barndom levererat så många underbara spel. Med Retro Studios som utvecklare fanns det förstås fortfarande en del att frukta, men efter att ha spelat igenom Metroid Fusion och fått mersmak av allt det Metroid-serien hade att erbjuda kunde man inte annat än längta efter dess stationära motsvarighet. 
Metroid Prime blev Metroid-seriens första steg in i den 3-dimensionella världen,och vilket jättekliv det blev. Efter både min egen och världens alla journalisters skepsism kring den first-person-betonade delen, i kombination med den relativt okända inyrda utvecklaren, fick man redan efter prologen så snällt erkänna att Nintendo och Retro Studios verkligen inte hade legat på latsidan under utvecklingen av denna briljanta titel. 
 
Visst hade man med ett förstapersonsperspektiv att göra när det kom till kameraperspektiv, men mycket mer likhet än så var det inte mellan en förstapersonsskjutare och Metroid Prime. Både kontroll och känsla var perfekt anpassade efter Metroid-seriens distinkta atmosfär, samt enkelt sammanflätat med en hel uppsjö av bakgrundsfakta och story kring  planeten, Samus, Chozos, Rymdpiraterna och Metroidernas samband. All story var dessutom valbar att ta del av, då de djupare delarna av stoyn förtäljdes genom att skanna och läsa bakgrundsfakta om diverse varleser, saker och platser som man under spelets gång stötte på.
Story-enligt hamnar Metroid Prime mitt emellan det första och det andra Metroid-spelet (Metroid och Metroid II: Return of Samus), men är å andra sidan det femte spelet i serien. Metroid Prime släpptes i Mars 2003 här i Europa, alltså bara ett par månader efter Metroid Fusion. Metroid Prime fick nästan perfekta betyg av alla speltidningar, har i dagsläget ett genomsnittligt betyg på 97% och anses vara ett av de bästa spelen till Nintendo Gamecube. Det såldes under första veckan i ca 250 000 exemplar bara i Nord Amerika och har totalt sålts i ca 3 miljoner exemplar worldwide.
 
Personligen är detta en av mina absoluta ögonstenar, jag fullkomligt älskar Metroid-serien, men hade jag fått välja två spel ur serien så hade det varit Metroid Prime och Super Metroid. Super Metroid hamnar dock högst upp på listan :) Men den totala glädje jag upplevde under tiden jag spelade igenom detta spelet de två första gångerna ligger nog inte långt ifrån den glädje jag känner inför Super Metroid. En solklar tio-poängare : D
 
 
"The cosmos. In the vast universe, the history of humanity is but a flash of light from a lone star. The light of a single person should be lost in space and time. But among the stars, there is one light that burns brighter than all others: the light of Samus Aran. Her battles extend beyond her life and etch themselves into history. Here, another chapter of that history will be written."
 
Narrator - Metroid Prime
 
 

Unboxing Asus G750JX-T4035H

Publicerad 2013-09-07 17:53:00 i GamingForLife-Unboxing,

Nu finns det en unboxing upplagd på laptopen jag köpte för ett par dagar sedan. Det blev tyvärr lite dåligt ljus när vi spelade in, men jag tror nog att det går att urskilja vad det är som filmas i alla fall :)
 
 
 
I övrigt är datorn riktigt bra, den är förvånansvärt snabb för att inte ha någon SSD-disk installerad (under 20 sec startup bl.a). Förmodligen mycket tackvare Windows 8, som utöver de snabba laddningstiderna mest bråkar med mig. Men jag antar att man vänjer sig.
 
Den ser trots sin klumpiga storlek faktiskt rätt så tjusig ut också. Borstat aluminium, lågprofiltangenter och ett stealth-jet-inspirerat tema som ser riktigt snyggt ut.
Rikligt med luft krävs för att kyla det rätt så bastanta grafikkortet som sitter i (GTX770M). Det känns som att de inte snålat på denna fronten.
 Däremot kommer jag nog vilja fylla på med ytterligare ett par ramminnen så småningom, då denna modellen inte har mer än 8 Gb i ram. Det är inte helt omöjligt att det även blir en SSD i samma veva.
 
 
“I need a weapon.”
 
Master Chief - Halo
 
 

Pop Fiction: The Ghost of Misery Mire

Publicerad 2013-09-06 16:13:00 i Allmänt,

Ett nytt avsnitt av Pop Fiction ? Ja tack! Efter första veckan på högskolan förtjänar både ni och jag lite ny rolig trivia, och allra helst då trivia om ett av allas favoritspel, A Link to The Past :)
 
 
 Något annat jag känner att både ni och jag förtjänar är lite fler Whirling-Walkthroughs. Just därför har jag redan påbörjat min nästkommande Walkthrough på spelet som jag för nuvarande är i full gång med att recensera, Brothers: A Tale of Two Sons. 
 
När jag lägger upp den vågar jag inte svara på, men det kommer förmodligen bli i samma veva som jag lägger upp nästa del i Metroid-Walkthroughn. Det vill säga någon gång under nästa vecka :)
 

"There are secrets where fairies don't live."
 
The Old Man - The Legend of  Zelda
 
 

Xbox One får ett releasedatum (!)

Publicerad 2013-09-05 18:23:00 i Nyheter,

Det har sannerligen tagit Microsoft lång tid att uttala sig om deras kommande konsols releasedatum, men nu har de alltså spikat ett datum. Datumet som gäller är den 22 november, det vill säga för Nordamerika, Storbritannien, Kanada, Australien, Österrike, Brasilien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Mexiko, Nya Zeeland och Spanien.
 
Sverige får dock, tillsammans med en mängd andra länder, vänta tills i början av 2014. Så det finns egentligen ingen anledning för oss att bli uppjagade riktigt än ;)
 
 
"You can’t give up now! There ain’t no gettin’ off of this train we on!"
 
Barret - Final Fantasy 7
 

Nyheter på GamingForLifes Youtube-kanal

Publicerad 2013-09-04 23:18:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Nu har jag tillslut fått tummen ur ***** och lagt upp nästa del i Whirling-Walkthroughs. Jag passade även på att skapa ett nytt segment som heter GamingForLife High scores, och precis som det låter kommer denna sektion att innehålla just high scores av alla dess slag. Kom gärna med utmaningar eller tips på vad jag bör testa att slå för rekord, eller varför inte utmana mig personligen? ;)   
 
GamingForLife High scores: 
 
Whirling-Walkthroughs: 
 
 
"My clock is indicating the approach of sunset."
 
Captain Olimar - Pikmin
 

Recensionsexemplar - Brothers: A Tale of Two Sons

Publicerad 2013-09-03 18:55:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag vet inte riktigt vad som händer med recensionsexemplaren nuförtiden, det verkar som att hälften av spelen jag får möjlighet att recensera kommer in flera dagar (ibland veckor) efter release. Brothers är ett lysande exempel på detta, spelet släpptes ju i mitten/början av augusti på Xbox Live och det är först nu jag får hem en nedladdningskod till Xbox Live. Antar att det har något med den sena Steam-releasen att göra?
 
I vilket fall som helst verkar det som ett riktigt mysigt äventyrsspel som passar alldeles utmärkt nu inför det kommande höstmörkret. Och om ni inte har koll på vad Brothers: A Tale of Two Sons är för något spel så tycker jag verkligen att ni ska ta er en titt på trailern här nedan, det är ju trots allt svenska Starbreeze Studios som ligger bakom detta "lilla projekt" :)  
 
 
 
"I think... What happens when you die? Well, you don't really die. You come to a place like this. Except it doesn't really feel like a place... It feels more like a memory."
 
Jackie Estacado - The Darkness
 
 

Ny laptop lagom till skolstart

Publicerad 2013-09-02 22:08:00 i Allmänt,

Yes! Då var jag äntligen igång med första dagen på min treåriga utbildning på BTH i Karlshamn. BTH och Karlshamn låter kanske inte särskilt spektakulärt, det är det inte heller, men jag är grymt taggad och redo att anta utmaningen. Faktum är att jag varit så pass taggad att jag (och min sambo) under dagen införskaffat mig en riktigt grym laptop som utan tvivel kommer att hålla utbildningen igenom :D
Idag har jag bara denna bild att erbjuda, men det kommer både en unboxing och fler bilder inom kort :)
 
 
"Boomshakalaka!"
 
Narrator - NBA Jam
 

Elgato Game Capture HD - Unboxing

Publicerad 2013-09-01 16:12:00 i GamingForLife-Unboxing,

Efter att ha krånglat med en hel uppsjö av diverse gratis video-capture-program på min dator bestämde jag mig tillslut för att inhandla en separat enhet för att lättare kunna spela in det som händer på skärmen. Som ni kanske läste för ett par dagar sedan blev mitt första köp av en sådan enhet inte så lyckat, Roxios budgetvariant (Game Capture HD Pro) höll inte riktigt måttet om vi säger så. 
 
Men nu är jag alltså inne på mitt andra försök och jag kan säga att det redan efter första inspelningen känns mycket bättre. Elgatos Game Capture HD känns riktigt kvalitativ i alla anseenden om man sätter den i direkt jämnförelse med Roxios motsvarighet. För att ge några exempel så är Elgatos variant mycket mindre, snyggare, mer lättanvänd och fullt kompatibel med de flesta äldre konsoler, däribland GameCube med tillhörande Gameboy Player ; ) 
 
Som en liten inledning och uppvärmning till kommande Whirling-Walkthroughs samt för att visa andra potentiella köpare vad som medföljer Elgatos game-capture-enhet har jag förberett en kort unboxing på GamingForLifes Youtube-kanal.
 
 
 
 
 
"Hope is what makes us strong. It is why we are here. It is what we fight with when all else is lost."
 
Pandora - God of War III
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela