Tv-spelstaden Göteborg :)

Publicerad 2013-06-30 22:15:00 i Allmänt,

Imorgon bär det av till Göteborg, dels för att få möjlighet att besöka Tv-spelsbutiken Kaptenkrok, men framförallt för att tillbringa lite tid tillsammans med min fina sambo :) Vi kommer förmodligen att besöka Liseberg, Universeum och annat skoj, men även vandra omkring lite bland alla butiker.
 
Detta väcker lite tankar kring just Tv-spelbutiken Kaptenkrok, då jag först upptäckte dem genom ett besök i Göteborg på Retrospelsmässan för bara några månader sedan. Det var förstås inte den enda butiken på mässan, men definitivt en av de bästa.
 
För övrigt var Retrospelsmässan något helt nytt för mig och något som varje retrospelsintresserad människa borde ta en titt på. Mässan var denna gången mycket större än föregående år och drog in många människor (några tusen?) till Eriksbergshallen den 11 maj.
 
Mässan arrangeras av en tio man stor förening som av rent och skärt intresse drivit mässan under nu fyra års tid. All nödvändig information kring mässan hittar ni här och ett par rader ner finner ni några av de bilder jag själv tog på plats :) 
 
Måste vara jobbigt att gå omkring i.
 Det enda jag kunde klaga på var kön.
Den absolut bästa uställningen på mässan :D
 
 
 
 
To show my appreciation, I’ll only beat them half to death.
 
Laharl - Disgea: Hour of Darkness
 
 

Tempest Freerunning Academy har fattat detta med parkour :D

Publicerad 2013-06-29 17:04:00 i Allmänt,

Det är ju nästan så att man känner för att börja öva parkour på fritiden när man ser denna trailern ;)
Lär dock inte finnas så många gym/parker av denna typen häromkring.
 
Man kan undra hur många timmars jobb och hur mycket pengar det ligger bakom ett sådant bygge. Ett framtida spelrum i denna storleken kanske :D ?
 
"You can't live on the edge all your life, Faith. Sooner or later, you have to jump."
 
Jackknife - Mirrors Edge
 
 

Hade en Metal Gear remake med nya "Fox Engine" varit något kanske ?

Publicerad 2013-06-28 23:14:00 i Allmänt,

Ja Hideo Kojima tycker det i alla fall, under förutsättning att det är ett gäng passionerade människor som tar sig an jobbet. Passande nog verkar det som att en studio vid namn "Just Add Water" mer än gärna vill återskapa Metal Gear i den nya grafikmotorn "Fox Engine". Hurvida det blir verklighet eller inte återstår väl bara att se.
 
Personligen hade jag älskat en remake på en av de första delarna i serien, då just de första delarnas största hinder varit grafiken. Det hade varit kul att få uppleva spelen så de va menade att upplevas :)
 
IGN har lite information på deras hemsida.
 
 
 "The nightmares? They never go away, Snake. Once you've been on the battlefield, tasted the exhilaration, the tension... it all becomes part of you. Once you've awakened the warrior within... it never sleeps again. You crave ever bigger tensions, ever bigger thrills. As a mercenary, I'd think you would have realized that by now. You care nothing for power, or money, or even sex. The only thing that satisfies your cravings is war! All I've done is give you a place for it. I've given you a reason to live."
 

Big Boss - Metal Gear 2: Solid Snake
 
 

Pikmin 3

Publicerad 2013-06-27 23:08:04 i Allmänt,

Pikmin var en av mina favorittitlar på Nintendo Gamecube, det är riktigt charmigt och kanske lite barnsligt, men sjukt roligt. Ännu roligare är att ett nytt spel i serien inte är speciellt långt borta, Pikmin 3 släpps nämligen den 26/7 här i europa :)
 
 
Pikmin 3 kommer släppas på WiiU vilket gör det kommande spelet lite extra spännande. WiiU:s kontroll besitter som bekant en pekskärm och Pikmin är trotsallt ett strategispel, så en pekskärm kan på många vis gynna den typen av spel. 
 
Som en uppvärmning inför releasen har Nintendo nu släppt ett par nya trailers till spelet. Det ser minst lika flummigt och härligt ut som jag minns det första spelet. Här hittar ni trailern: Pikmin 3
 
 
 
"A game that keeps a smile on the player's face is a wonderful thing."
 
Shigeru Miyamoto - Famitsu 2006
 
 

Recensionsexemplar - Painkiller: Hell & Damnation

Publicerad 2013-06-27 15:51:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Det krävdes lite forskning innan jag vågade ta mig an Painkiller, jag hade nämligen inte en aning om vad det var för spelserie, eller vad denna nyutgåva är för något. Det visade sig dock att tidigare spel i serien var utvecklade av bland annat "People Can Fly", som varit inblandade i utvecklingen av det senaste Gears Of War och numera tillhör Epic Games. Jag fick förstås genast upp ögonen :)
 
Ytterligare kuriosa är att spelserien Painkiller hämtar större delen av sin inspiration från spel som Doom och Quake. 
 
"Your darkest fears will soon be realized as your soul burns in Hell! There is nowhere to run. I...am everywhere and you will NEVER find the thing you seek!"
 
DR. Malcolm Betruger - Doom III
 
 

Spel-kub

Publicerad 2013-06-26 15:29:00 i Retro, Spelsamling,

Vid första tanke vet jag faktiskt inte varför jag gjorde mig av med min Gamecube. Det var den första stationära konsolen jag alldeles själv betalt för och den var bara min. Med omkring 30 spel och en Gameboy-player installerad var den under 6 års tid en av mina käraste ägodelar.
 
Anledningen till att jag bestämde mig för att sälja Gamecuben var för att mitt nyligen inhandlade Wii faktiskt kunde spela Gamecube spel. Så Gamecuben blev överflödig och konsol, Gameboy-player och tillhörande handkontroll såldes. Kvar blev ca 30 spel och en svart handkontroll. Tillfälligt kändes det som en perfekt lösning, det fanns ju mer plats på tv-bänken åt nya konsoler :)
 
Men såhär 5 år senare kan jag dock många gånger känna att man saknar den plinki-plonkande intromusiken och de löjligt små skivorna. Det skulle inte skada att köpa sig en ny Gamecube, dessutom skulle det inte vara den enda konsolen som genom åren blivit återköpt och av rent nostalgiska skäl fått sällskapa resterande delen av spelsamlingen.
 
Så just därför beställde jag en Gamecube från en Webbutik som säljer begagnade tv-spel och konsoler (Kaptenkrok.se). Det tog ca 4 veckor innan jag fick paketet, men nu är det här :) 
 
 
Trots den långa leveranstiden så må jag säga att jag är relativt nöjd med Kaptenkrok. Bra pris, fint skick och alla tillbehör ingick.
 
 
Nintendo Gamecube var en rätt så enformig liten apparat egentligen, den kunde bara spela spel och inget annat. Ändå konkurerade den under sin livstid med konsoler som Ps2 och Xbox, som båda kunde spela DVD-skivor och dylikt.
 
 
De små skivorna rymde inte speciellt mycket data, men skulle enligt Nintendo bidra till kortare laddningstider. Om detta var en ren gimmick eller ej är svårt att svara på. Skivorna lämnade i alla fall ett intryck, man minns dem än idag.
 
Trots storleken på konsolen och de små snabba skivorna blev dock inte Gamecube någon hit. Den sålde mindre än sin föregångare Nintendo 64 (33 miljoner enheter) och knappt lika mycket som Xbox (24 miljoner enheter). Den såldes bara i 21 miljoner exemplar och blev mer eller mindre slaktad av Ps2 som såldes i totalt 157 miljoner exemplar.
 
Intressant är att Ps2 länge var den mest sålda spelkonsolen genom tiderna, men blev ganska nyligen utsåld av Nintendo DS.
 
"The controller is so intuitive, even your mum can play."
 
Shigeru Miyamoto - E3 2006
 

Heavy Rain

Publicerad 2013-06-25 17:40:11 i Allmänt,

Efter många om och men har jag tillslut kommit fram till vilket spel som kan vara värt att satsa på härnäst. Som jag antydde i mitt förra inlägg så finns det ju en hel del spel att sätta tänderna i om man bara vill, fööör många spel.
 
Så efter att ha granskat de spel jag hitintills hunnit med denna generationen märkte jag att det var relativt tomt på "Ps3 avdelningen". Stortitlar som God of War, Uncharted och Heavy Rain har av någon outgrundlig anledning bara passerat utan att jag ens lagt märke till dem.
 
Även om jag känner mig dum som inte lagt någon tid på dessa titlar så kan jag inte säga att jag känner att jag missat något genom att inte lira spel som God of War och Uncharted. Hack and slash och äventyrsgenrena är ju inte tomma på spel om man säger så, man har trotsallt fått chans att bekanta sig med liknande spel vid ett flertal tillfällen.
 
 
Heavy Rain och andra sidan är ett spel som inte har speciellt många liknelser. Fahrenheit, som Quantic Dream också utvecklat, är nog det enda som jag på rak arm kan säga är något sånär likt Heavy Rain. Och då beror det kanske mest på att samma utvecklare ligger bakom skapandet av båda titlarna.
 
Det ska bli spännande att se om det är lika bra som alla verkar tycka. I sådant fall kan det vara en perfekt uppvärmning inför Quantic Dreams kommande titel: Beyond Two Souls.
 
 
JAAAAAASSOOOOOOON !
 
Ethan Mars - Heavy Rain
 

Oändligt med spel !

Publicerad 2013-06-24 21:08:01 i Allmänt,

Tv-spel är något som ger mig möjlighet att fly vekligheten, glömma alla måsten och samtidigt uppleva saker som man i verkliga livet inte har möjlighet till. Det är underhållning som tillåter mig att uppleva saker på mitt eget vis, när jag vill och hur jag vill.
 
Hade jag fått bestämma så hade jag velat uppleva alla stora titlar som någonsin skapats, från tidigt 70-tal fram till dagens standard. Tyvärr räcker tiden inte till, den räcker inte ens till de senaste stortitlarna inom spelindustrin, och än mindre till alla gamla godingar.
 
Jag är naturligtvis inte ensam om att ha för lite tid, det hade varit omöjligt att hinna med alla spel för vilken människa som helst. Faktum är att jag med rätt stor säkerhet kan säga att vi förmodligen redan nått den gräns där det finns så många spel ute på marknaden, gamla som nya, att vi inte hinner spela igenom alla även om vi lade all vår vakna tid på det.
 
Så vilka spel/spelserier bör man spela? Även om det finns en enkel regel att följa, välj de spel med högst betyg, så når vi ett alldeles för stort antal spel. Faktum är att vi under 2012 hade omkring 40 spel på ett genomsnittsbetyg över 9/10 och en nästan overklig summa spel med liknande snittbetyg om man räknar alla spel från idag och 30 år bakåt i tiden.
 
42-timmars dygn är nog den enda lösningen, eller ... :P ?
 
"The flow of time is always cruel... its speed seems different for each person, but no one can change it... A thing that does not change with time is a memory of younger days..." 
 
Sheik - The Legend of Zelda: Ocarina of Time
 
 
 

Metroid 2

Publicerad 2013-06-23 20:51:00 i Retro, Spelsamling,

Nu var det ett tag sedan jag lade till något nytt på Retro-avdelningen här på bloggen. Spelsamlingen har tyvärr inte hunnit växa mycket mer sedan sist, men det hindrar ju inte mig från att lägga till redan inhandlade titlar här på bloggen ;)
 
Nästa spel på listan får bli Metroid 2. Tanken är att det på listan ska läggas till titlar i kronologisk ordning, men med tanke på att det finns serier som sträcker sig från mitten av åttiotalet fram till nutid, (som exempelvis Metroid) kan det bli lite enformigt att hålla sig till en serie i taget. Så det kommer förmodligen läggas till spel från andra serier emellanåt, även dem i kronologisk ordning.
 
Hur som helst är det denna gången Metroid vi ska tala om :)
(Hade tydligen instruktionsbok till detta spel, det trodde jag inte... bra koll man har)
 
Och som de flesta kanske förstår så är alltså Metroid 2 uppföljaren till det första Metroid-spelet som släpptes 1986 på NES. Men däremot den sjätte delen i berättelsen om prisjägaren Samus Aran. Något annat som bör tilläggas (då jag inte gick särskilt djupt in på Metroid 1) är att Metroid-seriens största säregenhet är just protaganisten Samus Aran. På 80-talet var det nämligen inte så vanligt med kvinnliga huvudpersoner i spel, vilket gjorde Samus avslöjande i slutet av första äventyret så speciellt. Till spelares stora förvåning visade det sig alltså i slutskedet av första spelet att Samus var en kvinna. 
 
Den stora skillnad mellan Metroid 1 och 2 är att Metroid 2 inte släpptes på en stationär konsol, utan på en bärbar konsol med en något simplare grafik och kontrolluppsättning. Nintendo hade 1989 lanserat den första Gameboy-konsolen och var fullkomligt övertygade om att nästa del  i serien skulle passa alldeles utmärkt på den nya platformen. Detta kan i efterhand diskuteras, då spelet enligt kritiker världen över anses vara den svagaste delen i serien.
 
Spelet producerades även denna gång av Gunpei Yokoi och släpptes 91 i USA och 92 i både Japan och Europa, det fick ett värdigt mottagande och sålde mer än väl världen över.
 
Personligen så kan jag inte säga att jag lagt speciellt mycket tid på detta spelet och kan intyga att det definitivt finns bättre titlar i serien. Det är däremot ett måste att spela igenom om man anser sig vara en riktig Metroid-fantast ;)
 
 
The cosmos. In the vast universe, the history of humanity is but a flash of light from a lone star. The light of a single person should be lost in space and time. But among the stars, there is one light that burns brighter than all others: the light of Samus Aran. Her battles extend beyond her life and etch themselves into history. Here, another chapter of that history will be written.
 
Narrator - Metroid Prime
 
 

Recension - Remember Me

Publicerad 2013-06-23 17:53:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Det är inte lätt att skriva en recension när man inte har någon inspiration. Inspirationen till recensionen uteblir förstås oftast när man spelar ett mediokert spel som inte väcker några direkta tankar. Remember Me är dock inte riktigt så medelemåttigt att man tappar känslan av vad det är man håller på med, men saknar defenitivt det som krävs för att lämna ett långvarigt intryck. Vilket är rätt så ironiskt, med tanke på spelets titel.
 
I vilket fall som helst så har jag precis blivit färdig med recensionen och fått den upplagd på Gameelite.se för de som vill läsa :)
 
“That was too close! You were almost a Jill sandwich!”
Barry - Resident Evil

The Sims 4

Publicerad 2013-06-22 21:21:00 i Nyheter,

I början av året bekräftadea EA att The Sims 4 var under utveckling och att vi inom kort skulle få veta mer. För tillfället tyckte jag att det borde vara självklart att visa upp spelet på E3, trots detta visades det inget Sims på E3. Nu är inte jag ett stort Sims-fan, men jag anser nog ändå att spelet hade förtjänat en uppföljare och nån form av förnyelse. Det hade kort sagt varit kul att i alla fall få se en glimt av vad som komma skall.
 
I vilket fall som helst visar det sig nu att EA i augusti kommer att visa The Sims 4 under Gamescom.
Gamescom kommer att vara igång mellan 21-25 augusti och består givetvis av fler spel än The Sims 4 :) 
Uppgifterna om The Sims finns på IGN!
 
 
 
There’s no use crying over every mistake, you just keep on trying until you run out of cake.
 
GLaDOS - Portal
 

Hur svårt kan det vara ?

Publicerad 2013-06-20 22:16:00 i Allmänt,

Efter Microsofts helomvändning gällande DRM och begagnade spel har det varit fullt ös på de flesta forum och spelsidor världen över. Reaktionerna är många, men framförallt positiva, vilket kanske inte är så konstigt. Både Ps4 och XboxOne är två riktigt grymma system, med exakt samma arkitektur och mer eller mindre samma hårdvara. Den stora skillnaden är Ps4:ans snabbare blu-ray-läsare, kvickare minnen och lägre pris. 
 
Problemet för de som vill kunna uppleva spel i alla dess former under kommande generation är att båda konsolerna kommer släppas under hösten/vintern nu 2013. Och att köpa två nya plattformer på en gång kan definitivt bli väldigt kostsamt. Frågan är alltså vilken man borde inleda nästa generation med?
 
"Every puzzle has an answer!"
 
Professor Layton - Professor Layton and the Curious Village
 

Gud hör bön !

Publicerad 2013-06-19 23:44:00 i Nyheter,

Helt jävla otroligt ! Microsoft har lyssnat på sina konsumenter och bekräftar härmed att XboxOne inte kommer att ha några krav på att vara uppkopplad eller krångel med säljande och utlånande av begagnade spel. Jag blir riktigt imponerad och glad att läsa detta, för detta innebär alltså att jag kan njuta av två normalt fungerande konsoler även denna generation :D
 
För dem som är intresserade så finns allt på denna länken.
 
 
"Hey! Listen!"
 
Navi - The Legend of Zelda: Ocarina of Time
 

Recensionsexemplar - Remember Me

Publicerad 2013-06-19 23:01:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag fick hem ett recensionsexemplar på Remember me för ungefär en vecka sedan. Det stackars spelet har fått ligga alldeles ensamt under en hel vecka i väntan på att jag skulle bli färdig med Animal Crossing. Men nu äntligen har jag fått möjlighet att ge det lite kärlek!

 Första intrycket var ingen spektakulär upplevelse precis, men det har definitivt implementerats en del intressanta koncept lite här och var. Det ska faktiskt bli kul att fortsätta lira en bit till ikväll. Det kan till och med hända att det kommer upp en recension innan midsommar :)

 "Its time to kick ass and chew bubble gum, and im all out of gum."

Duke Nukem - Duke Nukem 3D

Indie-Games The Movie

Publicerad 2013-06-18 22:51:58 i Allmänt,

 
Tittade på en riktigt bra dokumentärfilm om Indie-spelutveckling idag. Den kretsade framförallt kring de mest framgångsrika titlarna på Xbox Live Arcade, bl.a Super Meat Boy och FEZ. Mycket intressant att få se hur utvecklarna tänkte och kände under utvecklingen av spelen. Speciellt intressant var det att se utvecklingen av FEZ, som mer eller mindre skapades av bara en enda envis människa.
 
Är man intresserad av Indie-spel eller spel i allmänhet så är denna riktigt intressant och bör definitivt ses. Inde-Games The Movie heter den :)
 
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
G-man - Half-life 2

Recension - Animal Crossing: New Leaf

Publicerad 2013-06-17 16:44:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Vad är väl sommaren utan ett Gameboy i handen ? Frågar man mig så skulle jag nog svara, "värdelös". Det finns något visst med att kunna ta med sig spelen vart man än åker och samtidigt få möjlighet att njuta av det fina vädret. Det är många somrar man som liten spenderade vid sjön med vänner som va lika engagerade som en själv i det senaste Pokémon-spelet eller det nyaste Golden sun.
 
Den magin kommer kanske för evigt att stanna i i barndomen, för sakteligen blir spel en vanligare syn på mobiltelefoner och andra bärbara apparater. Bärbara spel blir steg för steg mindre och simplare och handlar numera mest om en omedelbar belöning än om en faktisk upplevelse.
 
 
 
Tur är väl då att konsoler som 3DS och PSVita fortfarande existerar och levererar mer av de spelupplevelser man sen barndomen minns så väl. Ett av de senaste tillskotten på 3DS har jag själv precis fått möjlighet att ta mig an, Animal Crossing: New Leaf. 
 
För dem som är bekanta med serien kan jag tala om att det är precis lika flummigt och rogivande som sina föregångare. För dem som inte har en aning om vad Animal Crossing är, föreslår jag kolla in recensionen på Gameelite.se.
 
"Is it weird if I hug my new furniture?"
Puck - Animal Crossing

Topp fem bästa/sämsta ögonblicken E3 2013

Publicerad 2013-06-16 22:45:00 i Allmänt,

Topplistor är ju roliga, så jag bestämde mig för att göra en egen på de fem bästa respektive sämsta ögonblicken från årets mässa. Detta är alltså mina personliga åsikter.

 

Topp fem bästa ögonblicken 

 

5. Killer Instinkt

Vem kan väl glömma de ärofyllda dagar Rare hade på Nintendos tre första konsoler? Ja, inte jag i alla fall. Faktum är att jag länge har önskat mig ett nytt spel från Rare och mer eller mindre gråtit mig till sömns över de banala grejer de fått pyssla med på senare tid. Det verkar dock som att Rare-fantaster som jag får nöja sig med just titeln Killer Instinct, för det är nämligen inte Rare som utvecklar denna gången. Trots det står jag med öppna armar.

 

4. Metal Gear

Nya Metal Gear såg oerhört imponerande ut under Microsofts presentation. Gameplay som lockade, gamla bekanta ansikten, nya okända ansikten och en trailer som endast de största Hollywood-rullarna får äran att skryta med.

 

3. Microsoft kör 90 min spel

Microsoft fick nog tänka till lite efter konferensen den 21 maj. Publiken var besviken på det dåliga utbudet av spel, men framförallt på den stora fokusen kring tv och övriga funktioner på boxen. Detta rådde Microsoft bot på under E3 och ägnade hela sin presentation åt spel. Tråkigt nog teg de om de absolut viktigaste ryktena som svävat kring XboxOne.

 

2. Sony Visar vart skåpet skall stå

Med alla rykten som kretsat kring DRM, allways online och hämmande av begagnatmarknaden var stämningen minst sagt orolig inför årets E3. Microsoft verkade inte vilja ge några klara besked direkt på scenen och lät fans och blivande konsumenter fortsätta fundera kring hur Microsofts framtida tillskott ska fungera. Sony gick dock ut med klara besked och bekräftade att deras nästkommande konsol inte bara skulle vara ca 1000 kr billigare, utan även skulle fungera precis som vi är vana vid när det kommer till onlinekrav, spel-köp och spel-sälj.

 
 1. Smash Bros WiiU/3DS

Att låta alla Nintendo karaktärer brutalt misshandla varandra för fansens underhållning är kul nog som det är, men genom att bjuda in Megaman blev en redan intressant titel helt oslagbar. Senaste tillskottet i Smash Bros-serien har nämligen fått spinna helt ostört i min Wii det senaste året och har med undantag för Skyward Sword varit det enda spel jag med jämna mellanrum kommit tillbaka till för ytterligare Nintendo-magi.  Av alla spel på hela mässan är detta det enda jag verkligen inte kan leva utan och definitivt inte kommer att missa.

 
 
Topp fem sämsta ögonblicken
 

5. Konami

Med de spel Konami hade att erbjuda detta året undrar jag vad de hade varit utan Hideo Kojima och Metal Gear.

 

4. Inget Metroid ?

Som det stora Metroid-fan jag är väntade jag mig i alla fall en tease på ett kommande Metroid. Men nej, inte ett knyst.

 

3. Dåligt med nya titlar till Ps4

Trots Sonys lyhördhet gentemot fansen rörande DRM, begagnatmarknaden och always online innehöll Sonys konferens inte mycket nya titlar. Det som visades hade sedan Sonys tidigare konferens i Januari redan avslöjats och de nya spel som avslöjades var till större delen relativt ointressanta.

 

2. Ingen Nintendo-konferens

”The Big N” hade ingen presskonferens att bjuda på i år. Detta var förmodligen mycket på grund av den stora fokus som låg på Microsoft och Sony. Det kändes tyvärr som att Nintendo försökte gömma sig, inte kul.

 

1. XboxOne

Vi fick sannerligen en hel del nya spel avslöjade till XboxOne, men vad vi å andra sidan inte fick klart för oss var hur Microsofts kommande konsol i praktiken skulle fungera. Det vi däremot fick veta var att den kommer kräva en periodisk uppkoppling till nätet, minst var 24:de timme och att det kommer bli mycket krångligare att sälja sina spel privat. Fy Microsoft !

 

“My name is Reggie. I'm about kicking ass, I'm about taking names, and we're about making games.”

Reggie Fils-Aime – E3 2006

E3 sammanfattning

Publicerad 2013-06-15 16:03:00 i Allmänt,

Nu är alltså E3 2013 över och hur tråkigt det än låter så innebär det trots allt att vi är ett par steg närmare alla de underbara spel och konsoler som visats under mässan. Nedan följer en lista på det jag tycker varit de största, viktigaste och mest intressanta händelserna under detta årets mässa.
 
Microsoft
 
Microsoft tog lärdom av de misstag de gjorde på sin senaste konferens och höll sig denna gången endast till spelen. Spel som Ryse, Dead Rising 3, Titan Fall, Killer Instinct, Metal Gear och ett nytt Halo visades upp. Bl.a Titan Fall ska så småningom även finnas tillgängligt via 360, andra titlar som World of tanks skulle också komma att finnas på båda konsolerna.
Här hittar ni alla spel som microsoft hade att visa.
 
Sony
 
Sony gjorde det smartaste draget under mässan och konfronterade deras fans och övriga konsumenter med raka svar på det alla var oroliga över. Nämligen onlinekraven och DRM-dilemmat. Sony hade inte speciellt många nya titlar att flasha med men visade en del genomgående trailers/ Demos på både Destiny, Watchdogs, Assassins Creed 4, KillZone och Infamous. De nya titlar de hade att bjuda på var Final Fantasy 15 och The order, samt en hel del Inde-spel, bl.a Transistor.
Alla kommande titlar till Ps4 Hittar ni Här .
 
Nintendo 
 
Nintendo hamnade detta året i skymundan, då de inte hade någon ny konsol att presentera eller heller ens någon presskonferens. Dera nyheter spred dom via sitt Nintendo Direct, där de visade upp en ny titel i Donkey Kong-serien, ett nytt Mario, remake på The Legend of Zelda :The Wind Waker och ett nytt Mario Kart. Den största nyheten från Nintendo var dock revealen av nya Smash Bros till WiiU och 3DS.
Nintendos alla E3-spel hittar ni Här .
 

Det fanns givetvis även en hel del från de stora tredjeparts-utvecklarna som Ubisoft, EA och Activision. Det visades spel som Battlefield 4, Plants vs Zombies: Garden Warfare, Watchdogs, The Crew, Call of Duty: Ghosts och mycket mer. Spel från dessa  utvecklarna hittar ni  här - EAUbisoftActivision.
 
Det fanns spel för alla under årets E3, men mest intressant var förstås den stora fokusen på nästa generations konsoler. Både Microsoft och Sony hade otroligt mycker intressant att visa och det var verkligen häpnandsväckande att få se hur framtidens spelande kommer att se ut. Man kan inget annat än att längta efter nästa års E3.
 
"I feel just like a purple Pikmin"
Reggie Filse-Aime - E3 2012

Ps4 förhandsbokas flitigt.. man kan undra varför :P

Publicerad 2013-06-14 23:52:00 i Nyheter,

Enligt de största webbutikerna i USA så ligger det en rätt så betydlig summa fler förhandsbokningar på Ps4 än på Xboxone nu såhär efter E3. Det bokas ca en tredjedel fler Ps4 än XboxOne enligt IGN .
 
 
 
 
 
Man kan kanske förstå varför det är ett så stort tryck på Ps4-bokningarna nu efter E3. Sonys bekräftande gällande pris och onlinekrav gör trots allt Ps4 till en riktigt prisvärd konsol och som dessutom inte behöver vara uppkopplad på nätet för att fungera.
 
Nu när E3 är slut så tänkte jag dessutom göra en kort sammanfattning på de absolut bästa ögonblicken från årets E3. Så någon gång under morgondagen kommer jag samla all intressant information med alla nödvändiga länkar i ett behändigt litet inlägg :)
 
"Fortunately we have a product for people who aren't able to get some form of connectivity, it's called xbox 360"
Don Mattrick - E3 2013
 

Super smash bros till WiiU/3DS

Publicerad 2013-06-13 12:14:00 i Nyheter,

Okej, som jag skrev tidigare så har Microsoft haft sin presskonferens och nu har även Sony och Nintendo haft sina. Det enda Sony hade att visa som var nytt var Självaste konsolen som ni kan se här. Samt deras bekräftande av att de kommer stödja begagnade spel och inte ha några onlinekrav på konsolen. Spelen var mer eller mindre samma som på presskonferensen i början av året den 20:de februari, men med mer gameplay.
 
Den mest intressanta spel-debuten stog dock Nintendo för, som visade upp nya Smash Bros till WiiU och 3DS. Det som gjorde debuten så lyckad i minna ögon var deras nya karaktärer, Megaman (Megaman-spelen) och Villager (Animal Crossing-spelen). När jag först fick syn på Megaman i introduktionstrailern var det inte långt ifrån glädjetårarna, de har nämligen valt att sikta på en design som efterliknar åtta-bitars-megaman. Och jag kan bara säga att designen tillsammans med musikvalet fick mig att uppleva en av de goaste nostalgikickar på väldigt länge.
 
 
 
Trailern(a) måste ses och den/dom hittar ni här  och  här Den första trailern är på endast Megaman och den andra är på en rad olika återkommande karaktärer plus nya utmanaren Villager. Första minuterna av andra trailern visar hur spelet kommer se ut på 3DS, resten är på WiiU :)
 
"Time to get serious"
X - Mega Man X4
 
 

Recension - The Last of Us

Publicerad 2013-06-12 11:10:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Trots alla intressanta nyheter och stora avslöjanden på årets E3 har jag tagit mig tid att färda recensionen på The Last of Us lagom till releasedagen. Recensionen hittar ni här: The Last of US Gameelite.se
 
Det är ett av de bästa spelen jag spelat denna konsolgeneration och förtjänar defenitivt en titt.
 
"Man, that was close! Thanks for the heroics and all"
Ellie - The Last of Us

Sony visar vart skåpet skall stå !

Publicerad 2013-06-11 11:14:00 i Nyheter,

Sony Visar vart skåpet skall stå
 
Klicka på läken så finner ni svaret till varför Sony tar ledningen i den stora tävling vi skulle kunna kalla för E3 2013.
 
Microsoft behandlade tyvärr inte sina fans eller kommande konsumenter med speciellt stor respekt på deras konferens som gick av stapeln redan ett par veckor innan E3. De bekräftade där och då att deras nya konsol skulle behöva en konstant kontakt med nätet, (var 24:e timme) och berättade straxt efter konferensen att begagnade spel inte skulle vara möjliga att sälja till privatpersoner, utan endast till dedikerade butiker som exempelvis Gamestop.
 
Ett annat stort problem skulle i och med detta också bli att låna ut något av sina spel till sina vänner. Då spelen bekräftades kräva en installation vid första användning på en konsol och sedan förbli bunden till konsol och användare. Lösningen skulle då bli att även låna ut sitt konto eller konsol tillsammans med spelet man lånar ut.
 
Sony konfronterar detta, inte bara på filmen nedan, utan även på deras presskonferens i länken längst upp. De visar även klart och tydligt på denna, rätt så uppkäftiga, redovisning för hur begagnade/utlånande av spel fungerar på Ps4:
 
 
Kul :)
 
"You attack its weak point for massive damage" 
Bill Rich - E3 2006

E3 Baby, Yeah !

Publicerad 2013-06-11 00:03:00 i Nyheter,

Nu är E3 äntligen igång !
 
För dom som har missat har Microsoft redan haft sin presskonferens och presenterat både gamla och nya titlar.
Jag länkar dock till  delar av presskonferensen längst ner på inlägget, och för de som är mindre intresserade gör jag en kort sammanfattning här nedan.
 
Killer Instinct bekräftat till X1
Nytt Halo bekräftat till X1
Tital fall bekräftat till X1/360
Metal gear phantom pain bekräftat till X1
Battlefield 4 bekräftat till X1
Dead Rising 3 bekräftat till X1
Ryse bekräftat till X1
Black Thusk bekräftat till X1
The Witcher 3 bekräftat till X1
Below bekräftat till X1/360
D4 bekräftat till X1/360
Sunset overdrive bekräftat till X1
 
Detta är bara en kort sammanfattning av de nya titlar som är bekräftade till Xbox One och till 360, hela presskonferensen och alla nyheter hittar ni här: Gametrailers.com
 
 "Please be excited for E3"
Shinji Hashimoto - Sony Pressconference 2013

Jag saknar det redan...

Publicerad 2013-06-09 20:19:15 i Allmänt,

The Last of Us är nu avklarat, nu återstår bara recensionen. Jag kan dock inte hjälpa att känna en viss tomhet, jag har trotsallt sett fram emot detta spelet ett rätt bra tag. Att nu helt plötsligt vara färdig med det känns nästan lite overkligt och bistert. 
 
Spelet levererade dock lååångt över mina förväntningar och kommer defenitivt sitta i Ps3:an ett bra tag till, har ju precis börjat på new game + :) Hur som helst var det en grymt bra spelupplevelse, nu nalkas det en ordentlig recension i spelets ära !
 

"Lyin' on the couch watchin' Sunday football. That... greasy smell of a downtown hot dog. Fourth of July, family barbeques. The sound of a plane flying overhead; just one peaceful night; a clean conscience— all gone..."

Joel - The Last of Us

Youtube FTW !

Publicerad 2013-06-08 21:24:00 i Allmänt, Youtube-tips,

Det finns onekligen ett visst intresse kring spel även på youtube. En person som alltid får mig på gott humör och som taggar mig till att spela vidare är Jirard på kanalen ThatOneVideoGamer. Han är extremt passionerad kring allt som har med spel att göra och är dessutom riktigt grym på allt han tar sig för.
 
 
Detta är nog det mest imponerande jag sett han göra:
 
Han tar verkligen varenda pryl i detta spelet, och det är brutalt svårt, tro mig, jag har spelat igenom main-storyn :S.
 
 
BEARS !
 
Gregg - ThatOneVideoGamer

Recensionsexemplar - The Last of Us !

Publicerad 2013-06-07 16:09:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Jag trodde inte mina ögon när jag öppnade brevlådan idag. Men här är det minsann, spelet som i alla fall jag har väntat på :)
 
 
Jag kommer från och med denna minut negligera allt som inte har med detta spel att göra, tills dess att recensionen är skriven. Glöm Sweden Rock, glöm det fina vädret, glöm precis allt. Nu ska det spelas !
Åhohohoho :D 
 
Riiiiidge Racer !
Kaz Hirai - E3 2006

Dags att snacka retro !

Publicerad 2013-06-07 00:54:00 i Retro, Spelsamling,

Nu tycker jag det är dags att göra mitt första inlägg under kategorin retro. Som jag skrev i mitt absout första blogginlägg så ville jag på något vis få in någon slags info om min personliga spelsamling här på bloggen. Och för att förtydliga så skulle man kunnat säga att jag helt enkelt vill fotografera hela min spelsamling steg för steg, spel för spel och successivt posta det här på bloggen. Nu är inte min spelsamling speciellt stor, men det är ju och andra sidan inte storleken som räknas...
 
I mina ögon kan inte en spelsamling klara sig utan ett Metroid ! Och faktum är att det är just där mitt spelsamlande började, inte med det absolut första Metroidet som släpptes, utan med Super Metroid till Super Nintendo. Att detta spel på något vis skulle bli ett avstamp för mitt stora intresse av att faktiskt spara och bevara de spel jag ägde hade jag vid 11 års ålder inte en aning om. Speciellt inte med tanke på att Super Metroid och Super Mario World var de enda två titlar jag ägde på den tiden.
 
Men affektionen till detta spel kom någonstans ifrån att jag faktiskt, med egna pengar, köpte detta spel och att det var så förbaskat bra som det faktiskt var. 
 
Nu när jag på något vis fått ur mig denna förklaring så känns det dock lite konstigt att inte presentera just Super Metroid som första spel under retro-kategorin. Tanken är nämligen att börja i kronologisk ordning och därför blir det inte Super Metroid som ligger först i ordningen. Utan det allra första spelet i serien, nämligen Metroid till NES.
 
 
Ja, såhär ser alltså den nästan antika ( :P ) spelkassetten ut. Den är i riktigt fint skick, men saknar dessvärre kartong och instruktionsbok. Målet är dock att införskaffa alla spel i Metroid-serien i orginalförpackning, hittintills är alla spel i serien i min ägo, men just Metroid till NES, Metroid 2 till Gameboy samt Super Metroid till Super Nintendo saknar kartong och instruktionsbok :(
 
Spelet släpptes här i europa år 1988 och producerades av Gunpei Yokoi. Det har gjorts en del nyversioner av spelet (bla till GBA/Gameboy Advance) samt en remake som heter Metroid Zero Mission till GBA och som jag så småningom kommer att återkomma till :)
 
"The Last Metroid is in captivity, the galaxy is at peace"
Super Metroid - Super Nintendo
 

The Last of Us är påväg hem till mig :D

Publicerad 2013-06-06 23:54:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

Efter ett par dagars väntande har jag äntligen fått svar från redaktören på Gameelite. Jag kommer få hem The Last of Us tills på måndag (om jag har tur redan imorgon) och ska förhoppningsvis få upp en recension lagom till releasedagen. Jag är ruggigt taggad och grymt sugen på detta lir, ska bli riktigt kul :)
 
 
Trots recensionskopian som jag får hem skulle jag dock kunna tänka mig att köpa en limited-edition-version av spelet. Är lite svag för sådana prylar, men känns lite konstigt att köpa limited edition på en helt nystartad spelserie. I vilket fall som helst så är det Ellie-edition jag är sugen på och såhär ser den ut:
 
 
Ser smarrig ut ! Men vet inte om jag kommer inhandla den, kanske väntar på en uppföljare och slår till då istället, vet ju trotsallt inte vad jag tycker om spelet än.
 
“We have one king, one master. And his name is ‘Gaming,’and forever may he reign!”
Kevin Butler - E3 2010

E3 2013 <3

Publicerad 2013-06-05 16:17:53 i Allmänt,

E3 närmar sig med stormsteg och om bara några dagar kommer första presskonferensen att gå av stapeln. Jag kommer, med enorm iver, sitta bergad framför datorn under hela E3 för att invänta all ny och intressant info om kommande spel och konsoler. Let the games be heard : D
 
 
Jag tänkte även under sista dagen skriva en sammanfattning om höjdpunkterna och göra en top 5 bästa ögonblicken, samt en topp 5 sämsta ögonblicken från årets mässa.
 
Is your body ready ? ;-)
 
"My body is ready"
Reggie Fils-aime - E3 2007

Plants vs Zombies 2: Its About Time

Publicerad 2013-06-04 14:32:31 i Nyheter,

 

Äntligen kommer nya Plants vs Zombies. Det avslöjades både releasedatum och trailer för några månader sedan. Nu har dock PopCap släppt en ny trailer för att locka konsumenter inför releasen den 18 juli. Spelet ska tydligen vara free to play, men istället dra nytta av microtransaktioner.

Plants vs Zombies 2: Its About Time 
 
"I eat food off the floor!"
Crazy Dave - Plants vs Zombies
 

Recension - Resident Evil: Revelations

Publicerad 2013-06-04 09:15:00 i Recensioner och Recensionsexemplar,

God dag :)
 
Nu är Resident Evil: Revelations genomspelat och recenserat. Som jag nämde i mitt första blogginlägg kommer mina egna recension på spel jag nyligen spelat igenom att postas här med jämna mellanrum. Det kommer förmodligen inte bara röra sig om nya titlar, utan förmodligen även om ett och annat gammalt lir.
 
Recensionerna hittar ni på en spelsida som heter Gameelite.se. En sida som jag skrivit för lite till och från, under några års tid.
 
Nytt denna veckan är alltså Resident Evil: Revelations och recensionen finns på länken nedan :)
Resident Evil: Revelations recension
 
Äldre recensioner hittar ni under mitt namn på Gameelite.se eller via länken nedan.
 
"Where's everyone going? Bingo?"
Leon Scott Kennedy - Resident Evil: 4

Välkommen till GamingForLife !

Publicerad 2013-06-03 02:23:00 i Allmänt,

Hej och välkommen till GamingForLife :)
 
Denna blogg har jag startat för att att på något vis spegla mitt stora spelintresse.
 
Det kommer i framtiden förhoppningsvis finnas en del intressanta nyheter om allt inom spelvärlden här, tillsammans med en del av de recensioner jag själv skriver. Personliga tankar kring spel jag nyligen spelat eller tankar kring rykten och nyheter kommer förmodligen också vara en stor del av denna blogg.
 
Annat kul som jag planerar att posta här är mina framsteg inom min retrosamling, roliga klipp från allt inom spelvärlden, lets-plays, unboxings, spelhistoria, m m. Med andra ord kommer det att kretsa kring precis allt inom spelvärlden :)
 
 
"I don't want your damn lemons! What am I supposed to do with these?"
Cave Johnson - Portal 2
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela