Metroid Fusion

Publicerad 2013-08-01 22:49:00 i Retro, Spelsamling,

Då var det ännu en gång dags för en ny del i Metroid Samlingen att inta rampljuset. Och precis som övertexten lyder så är det alltså Metroid Fusion som denna gång ska få lite kärlek ; )
Detta är förmodligen det Metroid-spel i samlingen som är bäst bevarat. (om man ser till de äldre spelen).
Metroid Fusion släpptes år 2002 på GBA (Gameboy Advance) och är det fjärde spelet i serien, men story-enligt den sista delen.
 
Samus får i detta spel bekanta sig med en ny sorts parasit - X-parasiten - som inte bara kan anta formen av vilken varelse den än attackerar, utan även är en naturlig fiende till Metroid-parasiten. Vid första kontakt med X-parasiten blir Samus attackerad och tvingas retirera efter att ha blivit våldsamt skadad. Hon får dock hjälp att återhämta sig och blir i samma veva försedd med en ny dräkt som gör det möjligt för hjältinnan att på allvar bemöta den nya faran.
 
Nytt för denna delen i serien är det något mer linjära upplägget, som till viss del hämmar den i övrigt öppna världen, men som å andra sidan möjliggör en något tätare story. Även sättet att ta sig fram på är i detta spelet lite "tweakat" och nya funktioner som att ta tag, hänga och skjuta sig ifrån kanter (Lara Croft-Style) är sådant som Samus i detta spelet lärt sig göra.
 
Metroid Fusion fick likt många andra Metroid-spel ett väldigt varmt mottagande och låg på ett genomsnittligt betyg på omkring 92%. Spelet sålde under bara den första månaden i USA ca 200 000 exemplar och allt eftersom ca 2 miljoner exemplar världen över.
 
Frågar man mig så lyckas Metroid Fusion - trots sitt "lilla format" -  att fängsla och sätta stämningen bättre än en del av dess stationära motsvarigheter. Det erbjuder en något annorlunda vinkling av hur ett Metroid-spel kan spelas och gör det med förvånansvärt bra resultat. Det är få bärbara spel som jag uppskattat så mycket som detta och är utan tvekan värt en plats i alla spelares samling.
 
 
"It was only later that I learned the identity of my attacker: the parasitic organism we now know as X. Unaware of my condition, I was returning to the station when disaster struck."
 
Samus Aran - Metroid Fusion
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela