Nintendo-magi i allra högsta grad

Publicerad 2013-08-02 18:45:00 i Allmänt,

Så var ännu ett av Nintendos förunderliga äventyr över, sorgligt nog. Varför ska allt som är så kul komma i så begränsade doser ? Jag pratar förstås om Pikmin 3, och det finns knappt några ord.
Spelets gulliga yttre må kanske avskräcka de allra hårdaste av män och hårdrockare där ute, men kan garanterat få vilken vuxen man eller kvinna som helst att sitta fullkomligt uppslukad om det bara ges en chans.
 
Pikmin 3 är ett av fem ynka spel som jag spelat igenom på WiiU - på grund av ren och skär "speltorka" - och som tackvare det magra utbudet fått all den tid och uppmärksamhet det förtjänar. Jag har redan sedan första spelet varit fast i den udda värld Pikmin-spelen presenterar och har otaliga gånger spelat igenom ettan såväl som tvåan. De två föregående spelen är makalöst roliga och beroendeframkallande, men hamnar lätt i skuggan av den tredje och senaste delens briljans.  
 
Nintendo har en förmåga att framkalla en känsla av förundran som bara en väldigt liten del av spelutvecklare världen över klarar av att förmedla. Deras senaste hårdvara låter en som spelare dessutom komma ännu närmare känslan av att vara där och att själv delta i äventyret. Man skulle kort sagt kunna kalla det för Nintendo-magi : )
 
Pikmin 3 recension -------->  Gameelite.se
 
"Extraordinary! When I plucked the sprout, it turned out to be a living creature, not a plant! Picking it has done no visible damage... It just stands there, staring at me."
 
Captain Olimar - Pikmin
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela