Metroid Prime Pinball

Publicerad 2013-12-17 12:26:00 i Spelsamling,

Efter mängder av Metroid-spel som faktiskt hållt sig till seriens story och tidslinje har vi slutligen landat på en av de få spinoffs Metroid-serien besitter. Spelet jag pratar om är förstås Metroid Prime Pinball och är, precis som det låter, ett pinball-spel baserat på Metroid Prime. Men bara för att Metroid Prime Pinball är en spinoff betyder det inte att spelet är helt odugligt, snarare tvärtom.
 
Jag införskaffade mig spelet för ungefär ett år sedan och har sedan dess hunnit testa det ett antal gånger, det är förvånansvärt kul och min Metroid-samling skulle förstås inte varit komplett utan det.
Metroid Prime Pinball hade en väldigt sen release här i Europa, det fanns inte tillgängligt häromkring förrän i Juni 2007, medan både USA, Australien och Japan fick tillgång till spelet redan år 2005 - 2006. Något som dock var extra spännande med releasen av detta spel var att man fick ett litet rumblepack till som man kunde plugga in i Gba-kassett-ingången på sitt Nintendo DS för att få uppleva lite skakfunktioner under spelets gång. (se bild nedan)
Detta spel är det nionde Metroid-spelet som släppts, men har som många kanske förståt ingen direkt inverkan på storyn i serien och har därför inte heller någon egen story att följa. Den story som däremot finns att följa är baserad på den man finner i Metroid Prime 1 och förtäljs genom små händelser som sker på de olika Pinball-borden under spelets gång.
 
Spelet i sig må som sagt vara en spinoff men är för den sakens skull inte ett dåligt spel, även om det kan diskuteras kring idén om att spela pinball med Samus i morphball-form ;) Spelet erbjuder bland annat ett alldeles utmärkt bibliotek av Metroid Prime-låtar tillsammans med både fiender, grafikstil och ljudeffekter från Prime-spelen. Men också en hel del finurliga sätt att spela pinball på, möjligheten att skjuta ner fiender på pinball bordet introduceras exempelvis, likaså möjligheten att utföra wall-jumps på specifika ställen på pinball-bordet, a la Samus Style!
 
Utvecklarna Fuse Games - som också ligger bakom Mario Pinball - gjorde kort sagt ett bra jobb. Trots det blev dock Metroid Prime Pinball inte en jätte-succé, men likväl en välkommen och lättsam spinoff av en annars väldigt seriös spelserie. Spelet fick därför ett genomsnittligt slutbetyg på ca 80%, men såldes å andra sidan inte i mycket mer än ca 0,25 miljoner exemplar världen över.
 
 
"And now, a new star shines in the universe: the bounty hunter Samus Aran. What future and fate await her?"
 
Narrator - Metroid Prime
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela