Playstation Plus

Publicerad 2013-12-01 20:36:00 i Allmänt,

GamingForLifes Playstation-vecka startade igår med självaste unboxingen av Ps4:an och idag tänkte jag att det kunde vara intressant att ta sig en titt på vad man som Playstation Plus-medlem får tillgång till på Ps4:an under första veckan. Det finns ju trots allt vissa fördelar med att skaffa sig en Playstation Plus-prenumeration, utöver möjligheten att spela online då förstås.
 
Först upp bland de bonusar man får som Playstation Plus-medlem är shootern Resogun. Spelet finns direkt efter betalt Ps-plus-medlemskap tillgängligt via Ps-store för direkt nedladdning, utan extra kostnad.
 
Till skillnad från R-type och andra shooters går Resogun inte bara ut på att skjuta allt som rör sig, utan även på att försöka rädda en och annan människa. Resogun bjuder dessutom på den mest frenetiska action och de mest färgsprakande explosioner jag sett i en shooter.
 
Bortsett från explosioner och frenetisk action får man som spelare även njuta av en och annan skön techno/trance-inspirerad låt som tillsammans med färgerna och explosionerna bidrar till en alldeles extraordinär upplevelse.
 
Nästa bonus som ingår i medlemskapet är Contrast, som är ett pussel-plattform-spel i Noir Art Deco Stil. Spelet finns, precis som Resogun, redo för nedladdning på Ps-store så fort man betalt sitt ps-plus medlemskap.
 
I spelet styr man en tjej vid namn Dawn, som har förmågan att förvandla sig till en skugga. Som en skugga kan Dawn, med hjälp av dig som spelare, röra sig fritt i skuggornas värld. Som spelare får man hjälpa Dawn att skapa skuggor på rätt ställen så att hon kan ta sig framåt.
 
Contrast är ettt charmigt spel som erbjuder spelaren ett rätt så udda upplägg i kombination med en hel del nya och fräscha idéer. Stilen och stämningen i spelet är det som sticker ut mest och som enligt min mening lämnar mest intryck.
 
Som ps-plus-medlem får man dessutom lite rabatt på spel som Trine 2 och Super Motherload denna vecka. Det ingår mycket kul redan nu och det kommer säkerligen bara att bli bättre nu när Microsoft också har börjat med likande deals kring xbox-live. Det gynnar minsann oss konsumenter med detta så kallade konsol-krig ;) 
 
 
"Dilly Dally. Shilly Shally. Isn’t it time you did the forgiving?"
 
Aerith Gainsborough, FFVII: Advent Children
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela