En blandning av action och adventure-genren, MetroidVania/CastleRoid helt enkelt.

Publicerad 2013-07-27 13:46:00 i Allmänt,

Dessa två genrer är roliga nog var och en för sig, men kombinerar man dem får man ett oändligt mycket bättre slutresultat. Namnen MetroidVania/CastleRoid syftar helt enkelt på just denna mix av genrer och som därmed bildar en helt ny sorts genre - action-adventure-games eller alltså MetroidVania/CaastleRoid-games.
 
Namnen är, som de flesta kanske ser, en blandning av två utmärkta exempel inom just action-adventure-genren som redan på 80-talet gjorde stor succé, nämligen Castlevania och Metroid. Då Metroid blev uppkomsten för denna kombination av genrer på Nintendos åttabitars-konsol, fullföljde Castlevania idén och mer eller mindre perfektionerade den. 
 
 
Såhär 25 år senare har vi som konsumenter fått mer än ett tillfälle på oss att uppleva den magi som Castlevania och Metroid förmedlade i mitten av 80-talet, samtidigt som en mängd nya titlar inom samma genre hunnit blomma upp.
 
 
Personligen är jag helt frälst i denna typen av spel, men har under åren lärt mig att det finns en hel del av dem och att man efter bästa förmåga borde sortera dem. Dels för att man helst vill uppleva de absolut bästa spelen i det numera enorma utbudet, men också för att tiden inte räcker till att spela igenom alla. Just därför vill jag i och med detta inlägg tipsa alla er MetroidVaniaCastelRoid-fantaster om ett perfekt sätt att få lite överblick på vilka spel som potentiellt sätt skulle kunna vara de bästa inom genren.
 
 
 
Konstigt nog har jag själv missat ca hälften av alla de spel som är med på denna topplistan. Men jag antar att man får se det som positivt, då det nu finns en hel del "nytt" att testa : )
 
 
 "Your words are as empty as your soul! Mankind ill needs a savior such as you!"
 
 Richter Bellmont - Castlevania Symphony of The Night
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela