Metroid 2

Publicerad 2013-06-23 20:51:00 i Retro, Spelsamling,

Nu var det ett tag sedan jag lade till något nytt på Retro-avdelningen här på bloggen. Spelsamlingen har tyvärr inte hunnit växa mycket mer sedan sist, men det hindrar ju inte mig från att lägga till redan inhandlade titlar här på bloggen ;)
 
Nästa spel på listan får bli Metroid 2. Tanken är att det på listan ska läggas till titlar i kronologisk ordning, men med tanke på att det finns serier som sträcker sig från mitten av åttiotalet fram till nutid, (som exempelvis Metroid) kan det bli lite enformigt att hålla sig till en serie i taget. Så det kommer förmodligen läggas till spel från andra serier emellanåt, även dem i kronologisk ordning.
 
Hur som helst är det denna gången Metroid vi ska tala om :)
(Hade tydligen instruktionsbok till detta spel, det trodde jag inte... bra koll man har)
 
Och som de flesta kanske förstår så är alltså Metroid 2 uppföljaren till det första Metroid-spelet som släpptes 1986 på NES. Men däremot den sjätte delen i berättelsen om prisjägaren Samus Aran. Något annat som bör tilläggas (då jag inte gick särskilt djupt in på Metroid 1) är att Metroid-seriens största säregenhet är just protaganisten Samus Aran. På 80-talet var det nämligen inte så vanligt med kvinnliga huvudpersoner i spel, vilket gjorde Samus avslöjande i slutet av första äventyret så speciellt. Till spelares stora förvåning visade det sig alltså i slutskedet av första spelet att Samus var en kvinna. 
 
Den stora skillnad mellan Metroid 1 och 2 är att Metroid 2 inte släpptes på en stationär konsol, utan på en bärbar konsol med en något simplare grafik och kontrolluppsättning. Nintendo hade 1989 lanserat den första Gameboy-konsolen och var fullkomligt övertygade om att nästa del  i serien skulle passa alldeles utmärkt på den nya platformen. Detta kan i efterhand diskuteras, då spelet enligt kritiker världen över anses vara den svagaste delen i serien.
 
Spelet producerades även denna gång av Gunpei Yokoi och släpptes 91 i USA och 92 i både Japan och Europa, det fick ett värdigt mottagande och sålde mer än väl världen över.
 
Personligen så kan jag inte säga att jag lagt speciellt mycket tid på detta spelet och kan intyga att det definitivt finns bättre titlar i serien. Det är däremot ett måste att spela igenom om man anser sig vara en riktig Metroid-fantast ;)
 
 
The cosmos. In the vast universe, the history of humanity is but a flash of light from a lone star. The light of a single person should be lost in space and time. But among the stars, there is one light that burns brighter than all others: the light of Samus Aran. Her battles extend beyond her life and etch themselves into history. Here, another chapter of that history will be written.
 
Narrator - Metroid Prime
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela