Next-gen-krångel

Publicerad 2013-11-25 23:45:00 i Nyheter,

Ja, det är så tråkigt som det låter. Både Xbox One och Ps4-konsumenter har haft en del problem med sina nyligen införskaffade next-gen konsoler. Det rör sig inte om några minimala problem heller, utan snarare om problem som gör konsolerna helt oanvändbara. Nu har det turligt nog bara drabbat en väldigt liten skara människor, och alla som har haft oturen att få hem en felaktig konsol har fått hjälp omgående.
 
 
Xboxen har enligt vissa konsumenter och vissa spelsajter fått problem med den optiska enheten. Problemet består av att enheten vägrar läsa skivor. IGN, bland andra, har blivit drabbade av en deffekt konsol och visar på klippet nedan vad det är som händer när deras defekta Xbox försöker läsa skivor.
 
Mer info på IGN.com
 
Ps4:an har å andra sidan inte något mildare problem, utan verkar helt sonika bara vägra starta i en del fall.
 
Mer info på IGN.com
 
Det är som sagt bara ett fåtal människor som har problem med sina nya konsoler och endast 0,4% av alla enheter som har drabbats om man ska tro Sonys statistik gällande Ps4 (Microsoft har inte någon statistik i dagsläget). Det är inte så ovanligt att nysläppt hårdvara krånglar, men det är likväl ett orosmåln för dem som fortfarande väntar på att få hem sin konsol (mig inkluderat). Man kan ju alltid hoppas att siffran i Sonys mätning inte ökar : S
 
"This is a big change, consumers don't always love change, and there's a lot of education we have to provide to make sure that people understand."
 
Yusuf Mehdi - E3 2013
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela