Super Smash Bros

Publicerad 2013-10-22 19:04:00 i Retro, Spelsamling,

Det känns som att det är dags att bryta den pågående trenden och växla till en annan spelserie här på retroavdelningen innan vi helt tröttnar på Metal Gear och Metroid. Så varför inte ta en titt på Super Smash Bros till N64? Som omväxling menar jag ; )
Frågar man mig så är detta exemplar mer eller mindre i mint-condition (Skyddsboxen förstör dock helhetsintrycket en aning). Känns rätt så härligt att ha spelet i så pass fint skick när just Smash Bros-serien ändå ligger på min personliga top-tio-lista på bästa spelserier.
Super Smash Bros till N64 är det första spelet i Smash-bros-serien och släpptes i November år 1999 här i Europa. Som de flesta säkert redan vet är Super Smash Bros (Eller SSB) ett fightingspel bestående av en mängd karaktärer från Nintendos universum.
 
Spelet utvecklades av Nintendos andraparts utvecklare, Hal Laboratory, och Masahiro Sakurai. Masahiro Sakurai var från allra första början ute efter att skapa ett figtingspel (för fyra personer) som inte nödvändigtvis skulle ha anknytning till någon av Nintendos maskotar. Sakurai gjorde därför till en början grunden för det som idag är Smash Bros, men utan några Nintendo-karaktärer. Spelet kallades till en början för Kakuto-Geemu Ryuoh eller Dragon King: The Fighting Game och saknade helt enkelt Nintendo-karaktärer. Sakurai tyckte spelet saknade den orginalitet som skulle krävas för att spelet skulle bli en hit och sökte därför efter andra idéer. Idén om karaktärer från Nintendos rika historia föddes och efter en del språkande med ansvarig personal från Nintendo skapades alltså det Smash Bros vi har idag.
 
Smash Bros hade en väldigt liten budget och det gjordes egentligen inte mycket reklam kring spelet, men det fick likväl ett varmt mottagande och såldes slutligen i omkring 5,5 miljoner exemplar. Kritikerna var å andra sidan inte enade om vad man skulle tycka om spelet, så snittbetyget ligger tyvärr inte högre än på omkring 80%. Vilket kanske är lite missvisande enligt min mening, även om 8/10 är ett bra betyg.
 
Personligen har jag bara positiva minnen kring Super Smash Bros och har egentligen inget ont att säga om spelet. Hela serien är som sagt en av mina absoluta favoritserier och ligger uppe på top-tio-listan tillsammans med bland annat Metroid, Zelda och Dead Space ; )
 
 
"Hey, we should do this again sometime!"
 
Sonic - Super Smash Bros Brawl
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela