Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Publicerad 2014-04-22 22:22:00 i Retro, Spelsamling,

Nu är det dags för ännu en godbit ur spelsamlingen! Och denna gången är det Metal Gear Serien vi fortsätter med, närmare bestämt Metal Gear Solid 3: Snake Eater.
 
Det var inte allt för längesedan denna godbiten fick sällskapa resterande delen av spelsamlingen (bara ett par månader sedan). De som följt mig kanske till och med skymtat spelet vid en av mina tidigare pick-up-bilder här på bloggen och på instagram. Skicket är hur som helst på en helt godkänd nivå, men det ska definitvt införskaffas en lite mer smickrande version av spelet så småningom - dvs. utöver den HD-collection-version som även den redan är en del av samlingen.
Metal Gear Solid 3 är, trots sin titel, det femte spelet i Metal Gear serien och är dessutom det första spelet i serien som bryter den annars kronologiska handlingen. MGS3: Snake Eater är nämligen en prequel till det första spelet i serien och utspelar sig därför hela 31 år före handlingen i Metal Gear på NES (1987).
 
MGS3: Snake Eater är, bortsett från bytet till en nästan 100% utomhus-miljö, rent Gameplay-mässigt väldigt likt sin föregångare och är i det stora hela uppbyggt kring samma system som sin föregångare. Det som Snake Eater däremot tillför serien är ett nytt kamoflage-system med mängder av olika kamoflage, ett närstrids-system eller CQC/ Close Quarter Combat, en uthållighets-mätare och möjligheten att kunna ta hand om sina skador och sin hälsa på diverse olika vis.
MGS3 sålde dock trots sina nymodigheter lite sämre än sin föregångare och lyckades bara komma upp i ca 4,5 miljoner totalt antal sålda exemplar världen över, till skillnad från föregångarens 7 miljoner. Men det blev likväl väldigt varmt emottaget av såväl fans som kritiker världen över. Spelet hyllades nämligen för bland annat bästa story, bästa ljudeffekter, samt bästa action-spel och har i dagsläget ett genomsnittligt slutbetyg på 91% enligt metacritic.
 
Mina personliga erfarenheter kring spelet är dessvärre inte speciellt många, bortsett från en och annan rundvisning hemma hos några av vännerna, men jag försöker i dagsläget råda bot på detta genom att spela det vid sidan om alla nya spel som trillar in. Och jag kan i dagsläget tala om att det efter ca 3 timmars spelande faktiskt står sig rätt så bra i förhållande till de nya MGS-spel, även om smyg-systemet vid det här laget börjar bli lite föråldrat.
 
 
"I'll say this once and only once. I'm not taking out any more Metal Gears! Not rescuing any old men, or VIP. If it's a hot damsel in distress, I'll think about it."
 
Solid Snake - Metal Gear Solid 3: Snake Eater
 

Kommentarer

Postat av: Kevin

Publicerad 2014-04-22 22:44:01

Fantastiskt spel i en fantastisk serie! Fast versionen i hd-samlingen vinner pga av fri kamera, haha. Den kan vara nervös och frustrerande ibland i originalet. Förresten, om du inte redan har klarat han, ta på dej krokodil-masken när du möter Ocelot, haha.

Svar: Eller hur! Håller fullkomligt med, en underbar spelserie :) Jaså ? Kan tänka mig att det är något riktigt dumt, det brukar finnas en hel del sjuka skämt i dedär spelen alltså :P Ska testa när jag kommer till honom :)
WhirlingCow

Postat av: Kevin

Publicerad 2014-04-22 23:33:32

Hahaha ja, finns en massa skumma saker att hitta i mgs-serien :) Haha, ja, gör det :) Tror du kommer fnissa lite iaf :)

Svar: Haha, ja det gör det verkligen :P Det ska bli spännande ;)
WhirlingCow

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela