Metroid Prime 3: Corruption

Publicerad 2014-02-11 23:46:00 i Spelsamling,

Då var det dags för ännu ett spel ur Metroid-serien att inta rampljuset, och denna gång blir det Metroid Prime 3: Corruption som får lite kärlek. Faktum är att det är på tiden det kommer ner från hyllan, det var trots allt några år sedan skivan sist fick spinna loss i Wii:et :P
 
Men även om jag inte spelat det på ett bra tag måste jag säga att jag var väldigt imponerad av vad Metroid Prime 3 hade att erbjuda när det först släpptes på Wii. Kontrollmässigt var det helt makalöst och det var ett minst sagt värdigt avslut på Prime-triologin.
Corruption är förstås inte ett dugg retro, men har precis som alla andra spel i Metroid-samlingen ett väldigt högt affektionsvärde för mig. Exemplaret på bilden är tackvare det i väldigt gott skick :)
Metroid Prime 3 släpptes här i Europa den 26 october år 2007 och blev det elfte Metroid-spelet som släpptes, men å andra sidan det femte spelet i handlingen. Det utspelar sig ca sex månader efter Metroid Prime 2: Echoes och någon gång strax innan äventyret i Metroid II: Return of Samus (Gameboy). Det är också, precis som jag nämnde i början av inlägget, det sista spelet i Metroid-Prime-triologin.
 
Det som skiljer Metroid Prime 3: Corruption från resterande delen av Prime-spelen är förstås kontrollen. De flesta vet ju vid det här laget att Wii:ets kontroll ser rätt annorlunda ut om man jämför den med en traditionell spelkontroll och då Metroid Prime 3 släpptes på Wii krävdes det förstås en rätt så drastisk ändring på Prime-seriens tidigare kontroll-schema.
Metroid Prime 3 styrs därför genom att peka med Wiimoten på skärmen för att sikta och genom att styra huvudkaraktären med Nunchuck-tillbehöret, precis som många andra fps-spel på Wii:et. Den stora skillnaden mellan Metroid Prime 3 och andra fps-spel med ett liknande kontroll-schema är dock att Metroid Prime 3 faktiskt fungerar felfritt med detta kontroll-schema. Eller i alla fall i 99% av fallen ;)
 
Frågar man mig så var det nya och närapå felfria kontrollschemat något som gjorde Metroid Prime 3 riktigt intressant och minnesvärt. Detsamma verkade resterande delen av världens alla recensenter också tycka, då spelets genomsnittliga slutbetyg hamnade på ca 90%. Fansen verkar dock inte varit lika övertygade, då det totala antalet sålda exemplar hamnade på omkring 1,8 miljoner. Vilket tyvärr inte var mycket bättre än vad Metroid Prime 2 presterade och bara hälften så bra som det första Prime-spelet presterade.
 
Metroid Prime 3: Corruption är dock trots sina låga försäljningssiffror ett av de bästa spelen till Wii om man frågar mig och borde inte förbises av någon, speciellt inte om man är intresserad av Metroid som spelserie. Spelet hamnade ju till och med på min personliga lista över de Top 5 Bästa Wii-spelen :)
 
 
"The last Metroid is in captivity. The galaxy is at peace…"
 
Dan Owsen (Narrator) - Super Metroid
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela