Skulle vi kunna spara i verkliga livet?

Publicerad 2014-01-24 15:54:00 i

Låter det intressant? Det kan kanske bero på att det förmodligen är en av de frågor alla spelare ställt minst en gång i livet. Sedan kan det förstås bero på att det är en rätt intressant fråga att ställa, om vi någonsin kommer kunna spara våra upplevelser, våra erfarenheter och våra prestationer i någon form, mer än i våra egna huvuden.
 
Vi kommer förstås alltid att kunna spela in, skriva ner och ta kort på allt som händer, som en påminnelse om vad vi gjort eller åstadkommit. Men kommer vi någonsin kunna återuppleva dessa ögonblick igen, med allt vad de innebär? Det vill säga med mer än de sinnen vi redan återupplever saker och ting som vi tagit kort på, spelat in eller skrivit ner.                                                           
                                              
Om alla människor nu skulle kunna spara sina prestationer, upplevelser och erfarenheter, hade andra människor då kunnat ta del av dem? Hade de kunnat ladda in dem i sin egen hjärna och på så vis veta och kunna samma saker som den som ursprungligen upplevde det kan och vet? Det hade varit hur smidigt som helst om det hade fungerat, det hade exempelvis inte tagit speciellt lång tid att bemästra kung fu, lära sig alla instrument eller lära sig konsten att programmera en dator. Livet hade varit så mycket lättare... : )
 
Jake på youtube-kanalen Vsauce3 ställer sig hur som helst denna fråga och försöker komma fram till någon form av slutsats. Vad han kommer fram till kan ni se här nedan:
 
 
"Remember when the platform was sliding into the fire pit and I said "Goodbye" and you were like. "No way!" And then I was all "We pretended we were going to murder you?" That was great!"
 
GLaDOS - Portal
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela