Pokémon Stadium

Publicerad 2014-05-27 23:47:00 i Retro, Spelsamling,

Det har gått lite fort fram här på retroavdelningen på senare tid, och speciellt när det kommer till Pokémon-serien. Vi har redan betat av de tre första generationerna och inte ens sneglat på några av de många fantastiska spin offs som serien har att erbjuda.
 
Just därför tänkte jag att vi kunde backa ett par steg, närmare bestämt ändå bak till slutet av den första generationen (Pokémon Röd/Blå), och börja med att ta oss en titt på en av de bättre spin offsen i serien - det vill säga Pokémon Stadium.
Som ni kan se så är det exemplar jag äger i dagsläget tyvärr inte komplett, det saknar både det mytomsbundna Transfer Pak:et och självaste boxen. Just transfer pak:et är det som är tråkigast att vara utan, då det ger en möjlighet att överföra sina Pokémon från sin Gameboy-version av Pokémon Blå, Gul och Röd till Pokémon Stadium. Transfer pak:et gör det även möjligt att spela sin specifika version av de bärbara spelen på tv:n, genom en slags emulator, vilket förstås är riktigt hyggligt.
 
Med sina Pokémon överförda till Pokémon Stadium är det möjligt att strida med dem i 3D i en rad olika kupper, för att i sin tur låsa upp diverse hemligheter i spelet, bland annat möjligheten att strida mot Mewtwo ännu en gång. Men en av de trevligaste upplåsningsbara prylarna i spelet är utan tvekan Doduo och Dodrio Gameboy, som uppgraderar den inbyggda "Gameboy-emulatorn" och låter en spela sin/a bärbara spel på dubbla respektive trippla hastigheten, perfekt för all form av grinding.
Pokémon Stadium släpptes här i Europa den 7 April år 2000, men var tekniskt inte det första Pokémon-spelet i 3D. Ska man se till den Japanska marknaden har spelet nämligen en "föregångare", vid namn Pocket Monsters Stadium, som tekniskt sett är det första spelet i serien i 3D. Men då Pocket Monsters Stadium inte innehåller mycket mer än 42 spelbara Pokémon och saknar en hel del övrigt material vet jag inte om jag skulle vilja gå så långt som att säga att Pokémon Stadium är en uppföljare. Det är snarare den "fulla" versionen av Pocket Monsters Stadium.
 
Pokémon Stadium fick i vilket fall som helst ett helt okej mottagande i större delen av världen, men då de flesta recensenter såg spelet som en produkt som var beroende av huvudspelen - Röd, Blå och Gul - blev det inte riktigt så väl mottaget som det kunde blivit. Det finns i dagsläget inte heller något genomsnittligt slutbetyg att få tag på, men efter en del sökande på nätet skulle jag vilja sammanfatta det genomsnittliga betyget som ca 70% av 100 möjliga. Detta verkar dock inte ha hindrat N64:ans relativt ringa publik från att köpa spelet, det såldes trots allt ca 5,5 miljoner exemplar av spelet i hela världen.
 
Hur som helst tycker jag att Pokémon Stadium är en av de trevligaste nostalgi-kickarna som finns att hitta i N64:ans spel-bibliotek. Det är ett spel som erbjuder extremt mycket underhållning och mängder av översaskningar, speciellt för en gammal Pokémon-räv som mig själv :)
 
 
"Choose it or lose it!"
 
Ash Ketchum - Pokémon Series
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela